Kardashianien ex-isäpuoli, entinen Bruce Jenner paljasti eilen uuden identiteettinsä. Vanity Fairin kannessa poseerasi mielettömän kaunis Caitlyn Jenner.

Jenner puhui transsukupuolisuudestaan avoimesti ensimmäistä kertaa huhtikuussa Diane Sawyerin tv-haastattelussa. Silloin hän kertoi käyvänsä hormonihoidossa ja aloittaneensa sukupuolenvaihdosprosessin naiseksi. 

- Olen valmistautunut tähän koko elämäni ajan. Olen ollut vihainen itselleni siitä, etten ole tutustut tähän puoleen itsessäni aikaisemmin, Bruce kertoi tuolloin kyynelehtien.

Jenner nousi kuuluisuuteen jo vuonna 1976 voitettuaan ylivoimaista olympiakultaa kymmenottelussa Montrealin kesäolympialaisissa. Urheilu-uran jälkeen hän pysytteli julkisuudessa tekemällä satunnaisia rooleja pienemmissä tv- ja elokuvatuotannoissa. Vuonna 1991 Brucen nimi nousi taas kunnola kaikkien huulille. Tuolloin hän nimittäinen meni naimisiin Kris Kardashianin kanssa. Kris oli julkisuudessa kuuluisan ex-miehensä Robert Kardashianin takia. Robert puolestaan tunnettiin erityisesti murhasta syytetyn urheilija-näyttelijä O.J. Simpsonin asianajajana. Vuonna 2007 alkaneen Keeping up with the Kardashians -sarjan myötä Bruce Jennerin tiesi jokainen.

Historiaan Jenner tulee kuitenkin jäämään henkilönä, joka uskalsi sanoa ääneen nämä rohkeat ja tasa-arvon kannalta merkittävät sanat: "Kyllä. Olen nainen sanan kaikessa merkityksessä."

Jenner on Kimin, KourtneynKhloén ja Robin isäpuoli. Lisäksi Krisillä ja Jennerillä on kaksi yhteistä lasta, Kylie ja Kendall. Hän ja Kris hakivat avioeroa viime vuoden lopulla. 

Muun muassa Ellen DeGeneres, Lena Dunham ja Lady Gaga kertoivat ihailevansa rohkeaa päätöstä.

Myös Caitlynin tytär Kendall Jenner twiittasi kertoakseen, että hänen isänsä rokkaa.
Myös Kim ja Khloé Kardashian osoittivat tukensa entiselle isäpuolelleen.

Eilen kohistiin myös meillä Suomessa: somessa levisi äidin koskettava kirjoitus siitä, kuinka hänen 4-vuotiasta poikaansa arvostellaan, kun hän haluaa käyttää mekkoa ja kantaa luistimiaan pinkissä laukussa.

"Tänään olimme poikaluistelijoille tarkoitetussa valmennustapahtumassa. Poikamme ei sinänsä "vertaistukea" ole kaivannut, mutta ajattelin, että tulevaisuutta ajatellen tämä voisi olla ihan hauska juttu. Eräs äiti rupesi kesken lounaan huutelemaan, kuinka täällä on nyt "yksi tyttö" joukossa meidän lapseemme viitaten. Järjestäjötaho totesi, että ruokailemassa on vain treeneihin osallistuneita poikia, mutta äiti jatkoi inttämistä, että "eikä ole, tuo yksi on ilmiselvä tyttö!" Tällöin puutuin asiaan ja ilmoitin, että kyseinen lapsi on kyllä poika, mutta äiti ei luovuttanut. "Tuo on kyllä tyttö! Kato sen kenkiäkin!" Tällöin ilmoitin hyvin tiukasti olevani kyseisen lapsen äiti ja väitän tietäväni lapseni sukupuolen. Lapsi kuuli kaiken, tietenkin.", Mari Niinikoski kirjoitti Facebook-statuksessaan. 

Caitlyn Jenner ja pieni Lenni-poika ovat korvaamattomia esimerkkejä meille jokaiselle: uskalla aina kulkea omia polkujasi.

#callmecaitlyn

Katso myös:

Uskallatko sanoa mielipiteesi?

13 ihanaa asiaa, joista unelmoida

3 kysymystä Kendall Jennerille