Sinun ei tarvitse rehkiä jatkuvasti salilla tai syödä tiukan ruokavalion mukaan. Nämä pienet muutokset arjessasi saavat jo paljon aikaan.

1. Liiku 30 minuuttia päivittäin

Kävele, juokse, pyöräile tai treenaa vähintään puoli tuntia päivittäin. Mielesi ja kroppasi kiittävät.

2. Anna unelle enemmän arvoa

Mitä enemmän laiminlyöt yöllistä lepoasi, sitä enemmän kaikki terveyteesi liittyvät huonot valinnat vaikuttavat sinuun. Tavoittele 7-9 tunnin yöunia.

3. Juo enemmän vettä

Lue tästä, mitä tapahtuu, jos et juo tarpeeksi vettä.

4. Syö hitaammin

Tahdin hidastaminen auttaa sinua rentoutumaan ja nauttimaan siitä, mitä laitat suuhusi. Hitaasti syödessä vatsasi tulee täyteen pienemmästä määrästä ruokaa kuin ahmiessa.

5. Laske askeleesi

Voit laskea askeleesi askelmittarin tai älypuhelimen appsin avulla, kuten Runtastic Pedometerilla. Yritä saavuttaa 10 000 askelta päivittäin.

6. Lisää aterioihisi vihreää

Mitä enemmän vihreitä ruokia syöt, sitä paremmin voit. Lisää esimerkiksi rucolaa pizzaasi tai pinaattia suklaa-banaanismoothieesi. Lisäämällä vihreää lautasellesi saat lisää kuituja ja vitamiineja, jotka pitävät sinut energisenä ja vatsasi täytenä lähestulkoon ilman kaloreita.

7. Ajattele positiivisesti

Joskus on vaikeaa ignoorata negatiiviset äänet päänsä sisällä. Yritä tietoisesti työntää ikävät ajatukset sivuun. Et ehkä huomaakaan, kuinka ankara olet itsellesi. Lue täältä vinkkejä, miten opit ajattelemaan positiivisesti.

8. Lankkutreeni

Lankku ei vaadi minkäänlaisia varusteita, sen voi toteuttaa missä vain ja se treenaa koko kroppaasi todella tehokkaasti. 30-60 sekunnin lankku päivässä antaa mielettömiä tuloksia jo parissa viikossa.

9. Venyttele

Olet paremmalla tuulella, energisempi ja rennompi jo muutaman minuutin päivittäisellä venyttelyllä.

10. Syö pähkinöitä välipalaksi

Paljon proteiinia sisältävät pähkinät auttavat sinua jaksamaan seuraavaan ateriaan asti ja vähentämään herkkuhimoasi. Lisäksi ne sisältävät erittäin terveellistä omega-3:sta, jota sydämesi ja vyötärölinjasi rakastavat.

11. Vauhtitreeni

30 sekunnin vauhdikas spurtti nopealla tahdilla on huippuhyvä treeni.

12. Seiso enemmän

Pitkään istuminen voi nostaa verenpainettasi ja lyhentää elinikääsi. Pidä taukoja sohvalla löhöillessäsi, seiso bussissa tai ole enemmän liikkeessä työpäiväsi aikana.

13. Skippaa limsa

Jatkuva limun hörppiminen voi romahduttaa terveyttäsi enemmän kuin uskotkaan. Unohda erityisesti light-limut − ne ovat aivan liian hyvää ollakseen totta. Ne voivat lihottaa jopa enemmän kuin normaalit limsat.

14. Rentoudu

Käytä vähintään pari minuuttia päivästäsi nollataksesi pääsi. Ota taukoa tietokoneestasi, lue kirjaa tai kuuntele musiikkia tekemättä yhtään mitään samalla.

15. Herkuttele vihanneksilla

Epäterveellisten mässyjen sijaan valitse herkutteluhetkeesi esimerkiksi dipattavat vihannekset. Kokeile viipaloitua paprikaa, kurkkua ja porkkanaa, namskis!

16. Kokeile 80/20 -sääntöä

Kokeile syödä päivittäin niin, että aterioistasi ja välipaloistasi 80 prosenttia on terveellisiä. Vaihtamalla suurin osa ruoistasi terveelliseen versioon on helpompi keino olla "dieetillä" kuin riistää kaikki hyvä pois.

17. Kokkaa ateriasi itse

Valmisruoissa saattaa olla hämmästyttävän paljon rasvaa, suolaa ja kaloreita. Kun kokkaat useammin itse, varmistat sen, että syöt puhdasta ruokaa prosessoidun sijaan.

18. Syö fiksusti ravintolassa

Sinun ei tarvitse rajata kaikkia syömisiäsi siihen, mitä löytyy omasta keittiöstäsi. Tee fiksuja päätöksiä, kun seuraavan kerran syöt ulkona: tutki menu jo etukäteen netistä ajan kanssa tehdäksesi paremman valinnan, jaa alkuruoka ystävän kanssa ja ota isosta annoksesta loput mukaan kotiin myöhemmin syötäväksi.

Lue myös:

Näin syöt turvotuksen pois

 

3 välipalaa, jotka pitävät sinut kylläisenä

Helppo ruokaohje: Täyteläinen kookospuuro

Kuva: MVPhotos

 

Vierailija

18 terveellistä tapaa, joilla saat tuloksia helposti

montblanc kynä montblanc kynä montblanc kynä Etoile de Montblanc : Myynti Online #sddm { margin: 0 auto; padding: 0; z-index: 30; background-color:#F4F4F4; width: 80px; height:23px; float: right; margin-right: 70px;} #sddm li { margin: 0; padding: 0; list-style: none; float: left; font: bold 12px arial} #sddm li a { display: block; margin: 0 1px 0 0; padding: 4px 10px; width: 60px; background: #000; color: #DCD8CF; text-align: center; text-decoration: none} #sddm li a:hover { background: #...
Lue kommentti
Vierailija

18 terveellistä tapaa, joilla saat tuloksia helposti

Halvat Moncler Halvat Moncler Halvat Moncler Moncler Tarn Womens Down Vest Rabbit Hats Zip Yellow - $206.00 : Professional Moncler Down Jacket Outlet Store, moncler.newbalancemens.com language: Welcome! Sign In or Register Your cart is empty Coats Women Jackets Men Vests Women Currencies US Dollar (USD) Euro (EUR) GB Pound (GBP) Canadian Dollar (CAD) Australian Dollar (AUD) Jappen Yen (JPY) Norske Krone (NOK) Swedish Krone (SEK) Danish Krone (DKK) CNY (CNY) Categories Moncler Shawl Moncler...
Lue kommentti

Stressiä on olemassa kahdenlaista. Hyvä stressi tuo työntekoon draivia ja ajaa parempiin suorituksiin. Useimmat meistä kärsivät kuitenkin juuri siitä toisesta stressistä. Silloin uni ei tule, sydän tykyttää ja kasvot kukkivat. Mikä avuksi?

Tule, uni, tule!

Istun illalla sohvalla ja luulen olevani rentoutunut. Silti huomaan sykkeeni olevan samoissa lukemissa, kun päivällä kiireisessä työympäristössä. Menen sänkyyn ajoissa toivoen saavani riittävän pitkät yöunet, ehkäpä se sykekin siinä samalla laskee. Se osoittautuu turhaksi toiveeksi: uni ei tule ja sydän tykyttää. Aamulla herään jostain unen tapaisesta tilasta pandasilmillä. Help!”

Neurologian professori Risto O. Roine, Aivoliiton ylilääkäri:

”Jos syke nousee stressitilanteissa hetkellisesti, siitä ei ole sen suurempaa haittaa kuin että se kuluttaa energiaa ja rasittaa elimistöä. Kova ja pitkään jatkunut stressi saattaa laukaista sydämessä eteisvärinän, joka taas altistaa aivoverenkiertohäiriölle.

Kun ihminen on stressaantunut, aivot erittävät stressihormoni kortisolia. Äärimmäisessä stressissä hormonin eritys ei lopu yölläkään. Tämä yhdistettynä stressin psyykkisiin vaivoihin aiheuttaa unettomuutta. Usein vähän nukutuista öistä otetaan vielä ylimääräistä stressiä, jolloin oravanpyörä on valmis. Unentarve on yksilöllistä. Jos unet jäävät usein alle kuuden tunnin, silloin unta ja sen mukana tuomaa palautumisaikaa on ollut aivoille liian vähän.”

Kosmetologi ja urheiluhieroja Juulia Raatikainen:

”Ihon hyvinvoinnin kannalta uni on tärkeässä roolissa. Nukkuessa kasvojen iho saa levätä, eikä siihen kohdistu mitään ulkoisia ärsykkeitä – toisin kuin kiireisen päivän aikana.

Vähäinen nukkuminen vaikuttaa suuresti aineenvaihduntaan, ja aineenvaihdunta taas siihen, miten koko keho toimii. Jos aineenvaihdunta toimii hyvin, se poistaa kehoon kertyneet myrkyt eivätkä ne jää elimistöön lymfa- eli imunestekierron kautta. Jos aineenvaihdunta toimii huonosti, kroppaan saattaa tulla turvotusta, joka näkyy ensimmäisenä pohkeissa ja kasvoissa.

Toisin kuin yleisesti luullaan, tummat silmänaluset liittyvät pitkälti perintötekijöihin eivätkä suoranaisesti stressiin. Joillakin ihmisillä silmänympärysalueen iho on perinnöllisesti ohuempaa, jolloin unettomuuden aiheuttamat tummentumat voivat näkyä helpommin.”

Pieniä taukoja ja venyttelyhetkiä

Kaksi viikkoa elämästäni menee hujauksessa. Tuntuu, että teen vain töitä. En ehdi kuntoilla, en muista vastata ystävieni viesteihin, unohdan kummilapseni syntymäpäivän enkä pysty keskittymään yhteiseen leffahetkeen puolisoni kanssa. Syyllisyys painaa, ja alan kohta epäillä, että minulla on dementia.”

Roine: ”Aivot tarvitsevat sopivasti ärsykkeitä toimiakseen. Kuitenkin jos ärsykkeitä on liikaa, aivotoiminta kärsii eli silloin myös keskittymiskyky herpaantuu. Muistin takkuilu taas liittyy unenpuutteeseen. Unen aikana aivot vahvistavat muistijälkeä, joka auttaa meitä painamaan asioita mieleen päivisin. Jos unet jäävät jatkuvasti lyhyeksi, tämä prosessi ei pääse aivoissa kunnolla käyntiin. Silloin muisti heikkenee.

Aivoterveyden kannalta olisi tärkeää saada päivään pieniä taukoja. Kannattaa yrittää vaikkapa torkahtaa vartiksi bussimatkalla töistä kotiin tai pitää pieniä taukoja töiden lomassa. Usein kannattaakin miettiä, onko elämä sillä hetkellä liian stressaavaa ja voisiko unen laatua parantaa. Terveellisillä elämäntavoilla pääsee stressin keskellä jo pitkälle. Niin voi ehkäistä niitä sairauksia, joita pitkittynyt stressi saattaa vakavimmillaan aiheuttaa.”

Raatikainen: ”Jos rentoutuminen ja nukahtaminen on iltaisin vaikeaa, on hyvä luoda itselleen jokin pieni iltarutiini, joka auttaa unen saamisessa. Hetki piikkimatolla stimuloi lihaksia sopivasti, jolloin lihakset rentoutuvat. Myos pieni iltakävely raikkaassa ilmassa rauhoittaa mieltä. Nykyisessä älylaitteiden maailmassa olisi erittäin tärkeää rauhoittaa ilta niin, että kaksi tuntia ennen aiottua nukahtamista kaikki älylaitteet sammuisivat.

Liikuntaa on yleisesti pidetty hyvänä rentouttajana, mutta illalla liikkuessa syke ei saisi nousta kovin korkealle. Sen sijaan kannattaisi miettiä vaikkapa pientä venyttelytuokiota tai kävelyä. Olisi myös tärkeää, että tuosta pienestä rauhoittumishetkestä ei tekisi liian vaikeaa, jotta siitä ei ota stressiä. Lattialla x-asennossa makaaminen raajoja mahdollisimman pitkäksi venyttäen voi jo auttaa.”

Hidasta tahtia

Nipistän työpäivästä hetken taukojumppaan. Olen ihmeissäni, sillä koko kroppani tuntuu yhtä liikkuvalta kuin muovailuvaha jääkaapissa. Illalla kotona huomaan, että ihoni on kuiva ja harmahtava ja otsaani on ilmestynyt kaksi kirkuvaa finniä. Ei ihme, sillä olen elänyt nämä kiireiset viikot lähinnä suklaalla ja kahvilla."

Roine: ”Liiallinen stressi on pääasiallinen lihasjumien aiheuttaja. Kun pään alueen lihasjännitys ei missään vaiheessa laukea, se aiheuttaa ikäviä vaivoja. Tulee päänsärkyä ja huimausta, lihaksistoon voi tulla erilaisia puutumisen tunteita ja migreeni saattaa pahentua. Terveyden kannalta on tärkeää havaita omasta kropasta se, milloin stressi alkaa vaikuttaa elämään negatiivisesti. Sitten voi tarvittaessa hidastaa tahtia. Jatkuva stressi on olotila, jota ihmisen keho tai mieli ei kestä. Jos stressin keskellä yrittää pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista eli riittävästä unesta ja hyvälaatuisesta ravinnosta, stressin negatiiviset vaikutukset jäävät pieniksi elimistölle.”

Raatikainen: ”Jos elämässä on kova stressi päällä ja ruokavalio on pitkään huono, kannattaa ottaa käyttöön erilaiset lisäravinteet. Vaikka ihan muutamaksi viikoiksi. Kasviksista ja marjoista saa tärkeitä vitamiineja ja antioksidantteja. Ne auttavat fyysisen kunnon ylläpitämistä ja ehkäisevät tulehduksia.

Jos tietää jo etukäteen milloin stressi iskee, hyvä keino on varata tuolle ajanjaksolle tiettyjä hetkiä, jolloin pakottaa itsensä rentoutumaan. Kannattaa muistaa, että stressin vaikutukset näkyvät ihon lisäksi hiuksissa ja kynsissä. Hiukset saattavat harventua tai harmaantua ja kynnet haurastua.”

Kuva: Matteo Catena

Katso myös:

Cara Delevingnen dekkari ja asiaa masennuksesta – nämä neljä uutuuskirjaa kannattaa lukea nyt

Yleistyneestä ahdistushäiriöstä kärsivä: "Olen aina valmistautunut kuulemaan suru-uutisia"

Näiden naisten ystävyys toimii 56 vuoden ikäerosta huolimatta – samanlainen elämänasenne yhdistää

Plus-malli ihmettelee, miksi Victoria's Secretin kaltaiset muotijätit edustavat edelleen hyvin yksipuolista naiskuvaa. 

Yhdysvaltalaismalli Tabria Majors, 27, kyllästyi monien muiden tavoin siihen, että alusvaatemainoksissa vilisee edelleen lähinnä vain tietyn kokoisia malleja. Sen sijaan, etttä Tabria olisi jäänyt seuraamaan asiaa sivusta, päätti hän julkaista suositulla Instagram-tilillään omat versionsa Victoria's Secretin mainoskuvista.

- Haluan avata keskustelun valtamedian rajoittuneisuudesta, hän kertoi Huffington Postille. 

- Tahdon tietää, miksi Victoria's Secret ja monet muut merkit eivät mainosta tuotteitaan tavallisen kokoisille naisille. 

Tabria kertoo vuosien varrella kuulleensa useita argumentteja suurempien vaatekokokojen valmistamista vastaan.

- Sanotaan, että isompien kokojen valmistaminen on kallista ja aikaavievää tai ettei yrityksillä oli resursseja laajentaa mallistojaan suurempiin kokoihin. Selitykset eivät mene minulle läpi. Plus-mallistoissa liikkuu miljardibisnes, joten voisi kuvitella, että edes taloudellinen hyöty peittoaisi epäilykset.

@tabriamajors

@tabriamajors

@tabriamajors

Hienoa, että moni julkkis hyödyntää vaikutusvaltaansa Instagramissa tärkeiden asioiden edistämisessä. Lokakuussa kerroimme muun muassa australialaisbestiksistä Georgia Gibbsistä ja Kate Weasleysta, joista toinen on kokoa 36 ja toinen 46. Kaksikko käyttää sosiaalista mediaa yhtenä tavoitteenaan muistuttaa muotialan yrityksiä siitä, että mainoksissa voisi ihan oikeasti käyttää eri kokoisia malleja ilman, että sen pitäisi enää olla poikkeuksellista. 


Georgia Gibbs ja Kate Weasley / @any.body_co

Myös esimerkiksi plus-kokoinen brittimalli Iskra Lawrence on jo pitkään rikkonut muotimaailman perinteisiä rajoja anteeksipyytelemättömällä asenteellaan. Iskra antaa kroppansa selluliitin ja muhkuroiden näkyä, eikä esimerkiksi käsittele Insta-tilillään julkaisemiaan kuvia ollenkaan. 

Näitä naisia fanitamme!

Kuvat: Instagram

Katso myös:

Mallibestiksillä, joista toinen on kokoa 36 ja toinen 46, menee lujaa – tähdittävät tulevaa Sports Illustrated -uimapukunumeroa

Kaia Gerber on matkalla mallimaailman huipulle – lue, millainen on muotimaailman uusi tulokas

Juuri sopivasti jouluksi! Japanilainen Muji avaa pop up -myymälän Helsingin keskustaan