Etana, etana tee taikasi

Törmäsin viikonloppuna ystävääni, jonka olen tuntenut kymmenen vuotta. Mies kehaisi freesiä lookiani ja jäin miettimään, mistä se johtuu. Minulla ei ollut meikkiä.

Laserleikkauksesta johtuva meikkikieltoni kestää keskiviikkoon saakka. Näiden päivien aikana olen oppinut arvostamaan:

a) sitä, että voin herätä aamulla 15 minuuttia tavallista myöhemmin.

b) ihoani.

Olen aivan rakastunut meikittömään lookiini, vaikka aluksi se tuntui mälsältä. Suurimmaksi osaksi intoni johtuu siitä, että kolmen viikon viljaton, riisitön, perunaton ja sokeriton ruokavalio näkyy heti ihossani. Se on hehkuva, kuulas ja näpytön. Kaiken lisäksi kesä on tuonut kasvoilleni muutaman pisaman, jotka nousevat täysin meikittömillä kasvoilla paremmin esiin.

Ruokavalio voi kuulostaa tylsältä, mutta vannon, ettei se ole. Eilen söin esimerkiksi maailman maukkaimpia tofuburgereita.

Ihoni kuntoon saattaa olla myös toinen syy, yksi suosikkituotteistani: etanageeli. Kuulostaa aika hassulta, että geeli saadaan lypsämällä etanoita. Se uudistaa ja tasoittaa ihoa ja mielestäni vaikutukset huomaa jo muutamassa päivässä. Geelin ansiosta mustapäät (jotka ovat olleet riesanani teinivuosista lähtien) kuin sulavat pois. Geeliä (ja miedompaa voidetta) myydään ainakin luontaistuotekaupoissa.

 Emmi-Liia