Kaikki rakastavat hyviä kotibileitä. Listasimme 7 kohtaa, joita noudattamalla järjestät takuuvarmasti huippujuhlat kotonasi.


1. Suunnittele
Mitä tarjoat? Ketä kutsut? Käytätkö kertakäyttöastioita vai oikeita lautasia? Huomioi yksityiskohdat suunnittelussa. Drinkkibileet eivät ihan toimi, jos vieraita on 10, mutta kaapissasi vain kaksi martinilasia.


 


2. Keksi teema
Jos vieraat ovat toisilleen tuntemattomia, voi hauska teema helpottaa tutustumista.
Ajattelepa, kumman kanssa on helpompi avata keskustelu; kuuman miehen kanssa vai Robin Hoodiksi pukeutuneen kuuman miehen kanssa?


 


3. Pidä menu helppona
Suunnittelemasi tortillat saattavat kuulostaa hyvältä idealta nyt, mutta entä aamulla, kun alat siivota jälkiä? Valmista helppoa pientä naposteltavaa, josta ei jää liikaa turhaa sotkua. Jos Bree Van de Kampina häärääminen ei kiinnosta, sovi tuomisista vieraidesi kanssa.


 


4. Yksinkertainen booli, paras booli
Mitä vähemmän aineksia boolissasi on, sen helpompi sitä on tehdä lisää. Saat boolista persoonallisemman, kun koristelet sen esimerkiksi karambolalla tai jäisillä marjoilla.


 


5. Muista naapurit
Pidä naapurit tyytyväisinä ja käy ilmoittamassa juhlista etukäteen. Jos asut kerrostalossa, voit jättää ilmoitustaululle lapun, jossa kerrot juhlistasi. Jos naapurissasi asuu komea mies, kutsu hänet käymään.


 


6. Ohjeista
Juhlien puolivälissä huomaat, että kaikki pöydät ovat täyttyneet tyhjistä pulloista ja ärtyneenä alat keräillä roskia sen sijaan, että viettäisit aikaa vieraidesi kanssa. Kuulostaako tutulta? Laita selkeästi esille pussi tyhjiä pulloja varten. Jos käytät kertakäyttöastioita, pyydä vieraita kirjoittamaan nimensä omiin mukeihinsa tai koristele mukit kunkin vieraan tyyliin sopivalla tavalla.7. Tee soittolista valmiiksi
Usko pois, illan aikana sinulla on muutakin tekemistä kuin vaihdella biisiä toisensa perään.


 


Kirjoita oma vinkkisi kommenttiboksiin!


 Kuva: HMI Marc Baptiste