SAARA, 23, muistuttaa, ettei naisellisuus ole kiinni hiuksista.

”Hiusten ajelu oli ollut jo pitkään bucket listilläni. Kun otin koneen käteen ja vedin ensimmäisen osion siiliksi, ajattelin nanosekunnin ajan, että mitä olen mennyt tekemään! Enhän edes tiennyt, oliko pääni sopivan mallinen siilille. Mutta mitä enemmän tukkaa lähti, sitä enemmän rakastuin lookiin.

Minulla on siilitukkaisena itsevarma olo ulkonäöstäni, ensimmäistä kertaa pitkään aikaa. Tunnen itseni vapautuneeksi. Minun ei enää tarvitse laittaa tukkaa ponnarille, kun pesen meikkejä, eikä minun tarvitse tuhlata kalliisiin hiustenhoitotuotteisiin. Ulos lähtiessä saan itseni valmiiksi puolet nopeammin kuin ennen: isot korvikset vain korviin ja se on siinä!

Minua ärsyttää, miten esimerkiksi Instagramissa suuri osa naisista näyttää toistensa kopioilta. Halusin jollain tavalla erottua joukosta. Ihailen ihmisiä, jotka ovat rohkeasti erilaisia ja kantavat itsensä itsevarmasti. Ärsyttää nykymaailman täydellisyyden tavoittelu. Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten? Se on vain karvaa, joka kasvaa kyllä takaisin.

Olen tottunut urani aikana siihen, että tekemisistäni ollaan milloin mitäkin mieltä. Siksi yleisön reaktio ei pelottanut. Tietysti sain negatiivisia kommentteja, joissa sanottiin, että näytän ihan mieheltä ja että minulla on iso pää. Mutta olen saanut samanlaisia kommentteja aina, siksi en antanut niille mitään painoarvoa. Olin yllättynyt siitä, kuinka moni nainen kommentoi halunneensa tehdä itse saman, mutta ei ole vain uskaltanut. Selkeästi yhteiskunnassamme on vieläkin olemassa se normi, jossa pitkä tukka mielletään naisellisuuteen ja lyhyt tukka maskuliinisuuteen. Minua ei enää kiinnostanut käyttäytyä sellaisen säännön mukaan.

Kun kerroin ideastani ajella hiukseni levy-yhtiölleni, he sanoivat tiukasti ei. Kuulemma siilitukkaista naista on vaikeampi markkinoida kuin pitkätukkaista. Ajelin kuitenkin pääni heidän mielipiteistään huolimatta, ja kun levy-yhtiön porukka näki kaiken sen positiivisen palautteen määrän, he tajusivat, että juttuhan toimii.

Nykyisin musiikkibisneksessä on onneksi ihan kaikenlaisia artisteja. Yleisö on alkanut arvostaa artistin aitoutta, eikä pelkkä filtteröity ulkonäkö riitä. Kymmenen vuotta sitten asiat olivat toisin. Nykyisin löytyy paljon lahjakkaita artisteja, jotka eivät putoa siihen perinteiseen käsitykseen kauneudesta.”

Kuva: Joonas Kent

Katso myös:

Mielipiteitä jakava Reino Nordin: "Kyllästyin murjottamiseen ja katkeruuteen"

Tämä malli teki omat versionsa Victoria's Secret -mainoksista – tavoitteena herättää keskustelua tärkeästä aiheesta

Mallibestiksillä, joista toinen on kokoa 36 ja toinen 46, menee lujaa – tähdittävät tulevaa Sports Illustrated -uimapukunumeroa

floppitoppi

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

Kaipa sitä voi jättää kainalot pesemättä, parran hoitamatta ja kynnet leikkaamatta jos haluaa helpolla päästä. Jo miesten into ajella pää puhtaaksi jos päälaki alkaa kuultamaan on jotenkin ärsyttävää, sellaista itseinho muotia kuin myös oman nahkan piirtely täyteen omituisia kiekuroita. Tuo naisten villitys on vain saman asian apinointia, yritys olla erikoinen - floppi. Ei tosiaan tee kenestäkään erikoista ja naisten kohdalla typerää. Hiukset ei ole mitään karvaa, ne on hiuksia ja pitkän...
Lue kommentti

Kesää kohti mentäessä meikkivoiteen voi vaihtaa kevyempään. Cosmo testasi sävyttävät päivävoiteet.

Uusi luottotuote: Origins GinZing Energy-Boosting Tinted Moisturizer, 35,50 e.

Tätä luvattiin: Kofeiinia sisältävä päivävoide herättää väsyneen ihon. Kosteuttaa, virkistää ja heleyttää.

Näin se toimi: Harmaa sävy ihmetytti aluksi, mutta voide sekottui ihon omaan väriin todella kauniisti. Tasainen, kosteutetun ja terveen näköinen lopputulos. Energisoiva vaikutus tuntui iholla kevyenä, joskaan ei häiritsevänä pistelynä. Ehdottomasti uusi arkisuosikki!

4.5/5

Luomuilijalle: Mossa Skin Perfector Tinting Moisturizer, 16,90 e.

Tätä luvattiin: Jättää ihon mattaiseksi ja häivyttää juonteita, ryppyjä ja ihohuokosia.

Näin se toimi: Päivävoide tasoitti ihon pintaa, mutta sisälsi vain vähän pigmenttiä. Ei riittänyt meikkivoiteen korvikkeeksi, mutta voisi toimia hyvin pohjustustuotteena. Eniten tavallista kosteusvoidetta muistuttava ja todella luonnollinen lopputulos. Sopii sille, joka haluaa välttämättä meikata salille. 

 2/5 

Pohjustajalle: Mádara Sun Flower/Moon Flower -sävyttävä päivävoide, 27,80 e.

Tätä luvattiin: Luontaiset mineraalit tuovat kasvoille sävyä, valoa ja kosteutusta.

Näin se toimi: Toi kasvoille selkeästi valoa ja hehkua. Tuntui kuitenkin enemmän primerilta kuin meikkivoiteen korvikkeelta eikä riittänyt peittämään esimerkiksi silmänalusia. Mádaralle tyypillinen kasvimainen tuoksu. Kaksi sävyä: tummempi Sun Flower ja roosaan taittava Moon Flower.

2.5/5

Kuin pikameikki: Clarins HydraQuench Tinder Moisturizer, 38 e.

Tätä luvattiin: Kosteuttaa ja antaa kauniin tasaisen ihonvärin. Suojaa ilmansaasteilta ja vapailta happiradikaaleilta.

Näin se toimi: Aah, mikä luksusvoide! Unelmankevyt ja kosteuttava, mutta hyväihoiselle riittävän peittävä arjen ainoaksi meikkipohjatuotteeksi. Vaaleimmatkin sävyt näyttivät kämmenellä yllättävän tummilta, mutta ne asettuivat talvikalpealle iholle todella hyvin. Tuloksena hehkuva, jopa päivettyneen näköinen tasainen iho.

 5/5 

Helmiäishoitoa: Bare Minerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream, 45 e.

Tätä luvattiin: Monivaikuttainen, sävyttävä geelivoide yhdistää BB- ja CC-voiteiden hyödyt. Kerrostettuna toimii myös meikkivoiteena.

Näin se toimi: Moussemainen koostumus, joka ensikosketuksella vaikutti yllättävän paksulta. Levitettynä päivävoide oli kuitenkin kevyt, ja sävyssä oli mukana kaunista helmiäistä. Kerrostui erinomaisesti esimerkiksi silmänalusiholla ja nenänpielissä. Erittäin hyvä, mutta melko hintava tuote. 

4/5

K-Beautyn faneille: Shiseido WASO Color Smart Day Moisturizer 39,50 e. 

Tätä luvattiin: Erityisesti nuorelle iholle kehitetty päivävoide mukautuu ihon sävyyn ja tuo kasvoille pitkävaikutteista kosteutusta.

Näin se toimi: Väriltään valkoinen voide todella sulautui ihon omaan sävyyn ja teki sille kauniin, tasaisen pinnan. Laadukas ja hyvä tuote, mutta tuli olo, että voide pääsisi suomalaisen talvinaaman sijan paremmin oikeuksiinsa täydelliselle korealaiselle posliini-iholle levitettynä.

3.5/5

Kuvat: Valmistajat ja Imaxtree

Laura Väinölä, 35, on Duotonen creative director ja muotoilija, joka järjestää Pre Helsinki -muoti-tapahtumaa ja tekee Flora & Laura -yrityksessään  kukkastailauksia.
Laura Väinölä, 35, on Duotonen creative director ja muotoilija, joka järjestää Pre Helsinki -muoti-tapahtumaa ja tekee Flora & Laura -yrityksessään kukkastailauksia.

Muotoilija Laura Väinölä etsii jatkuvasti uusia visuaalisia inspiraationlähteitä, mutta meikkaa yksinkertaisesti. Ihonhoidossa haasteena on pitää atooppinen iho riittävän kosteutettuna. 

Laura suosii luonnonmukaisia sampoita. Nyt käytössä on The Body Shopin Ginger Shampoo, joka rauhoittaa päänahkaa. ”Suihkutan tuuheutta hiuksiini Balmainin suolasuihkeella. Kiireessä taas pelastaa Kloranen kuivasampoo.”
Laura suosii luonnonmukaisia sampoita. Nyt käytössä on The Body Shopin Ginger Shampoo, joka rauhoittaa päänahkaa. ”Suihkutan tuuheutta hiuksiini Balmainin suolasuihkeella. Kiireessä taas pelastaa Kloranen kuivasampoo.”

Luonnolliset, värjäämättömät hiukset

”En ole käynyt läpi erilaisia hiusvärejä tai muutenkaan ollut hiusteni suhteen kreisi kokeilija. Puolet elämästä minulla oli polkkatukka ja otsatukka, puolet taas tällainen hippimäisempi leikkaus. En värjää hiuksiani enää ollenkaan. Blondasin monta vuotta. Värin kasvattaminen pois kesti pitkään, mutta se ei haitannut minua. Joku kaveri tosin taisi kommentoida, että ehkä tuolle juurikasvulle kannattaisi tehdä jotain. Aion ainakin toistaiseksi pitäytyä luonnollisessa värissäni, vaikka värjääminen yhä toisinaan houkuttaa. 

 

”Hiuslaatuni on aika hieno ja lättänä, joten yrittää kuohkeuttaa sitä eri konstein.”


Hiuslaatuni on aika hieno ja lättänä, joten yrittää kuohkeuttaa sitä eri konstein. Haluaisin oppia pesemään hiuksiani harvemmin. Jossain vaiheessa pesin niitä päivittäin, nyt joka toinen päivä. Se on jo edistystä. Kuivasampoo pelastaa etenkin kiireisinä päivinä. 

Pidän hiukset usein auki, ja kampausta muutan korkeintaan siten, että vaihdan jakauksen paikkaa. Talvella hiukseni sähköistyvät, ja käytän sähköisyyttä vähentävää suihketta. Olen tykästynyt suolasuihkeeseen ja käytän sitä ympäri vuoden tuomaan rakennetta. Harrastin joskus tanssia, ja lindy hopia tanssiessa kokeilin heittokampauksia. Ja on minulla tanssiajoiltani kuvakin, jossa olen Cheekin kanssa pikkuletit päässä.” 

Atooppisen ihon hoidossa kosteutus on tärkeää, etenkin talvisin ja matkustaessa. ”Käytän Essen rasvaa ja Dr. Hauschkan ampulleja. Suihkuttelen Avène Thermal Spring Wateria kasvoilleni pitkin päivää, etenkin jos iho tuntuu kuivalta ja väsyneeltä.”
Atooppisen ihon hoidossa kosteutus on tärkeää, etenkin talvisin ja matkustaessa. ”Käytän Essen rasvaa ja Dr. Hauschkan ampulleja. Suihkuttelen Avène Thermal Spring Wateria kasvoilleni pitkin päivää, etenkin jos iho tuntuu kuivalta ja väsyneeltä.”

Kokonaisvaltainen ihonhoitaja

”Ihoni on herkkä ja kuivuu helposti. Olen joskus miettinyt, että ihon kannalta minun olisi parasta asua talvet jossain muualla kuin Suomessa. Ilmastoidut tilat, auringottomuus ja pakkanen rasittavat. Lisäksi matkustan paljon. Lentojen aikana suihkuttelen iholle kosteutta, ettei se mene aivan paperimaiseksi. Pesen kasvoni päivittäin puhdistusaineella ja huolehdin etenkin kosteuttamista. Pitkän etsinnän jälkeen olen löytänyt suosikkirasvan Essen valikoimista, ja sitä kuluu runsaasti talven aikana. Käytän toisinaan kuuriluontoisesti myös Dr. Hauschkan ampulleja. Ne auttavat kausina, jolloin iho kuivuu niin paljon, ettei rasvakaan enää auta. 

 

”Uskon, että kaikki mitä suuhun laittaa, vaikuttaa ruuansulatukseen ja sitä kautta myös ihoon. Yritän syödä mahdollisimman puhtaasti. Välttelen maitotuotteita ja rasvaisia ruokia enkä juo kahvia.”


Pahimpiin iho-ongelmiini olen saanut apua ihonhoitajalta. Käyn helsinkiläisessä ihohoitola Lupauksessa pari kolme kertaa talvessa. Se ei ole perinteinen kosmetologi, vaan suhtautuminen ihmiseen on kokonaisvaltaisempaa. Olen muutenkin kiinnostunut puhtaista aineksista ja monipuolisesta hyvinvointiajattelusta. Olen siirtynyt pikkuhiljaa koko ajan enemmän luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. En ole kuitenkaan ehdoton kemikaalien välttelijä.

Jos löydän hyvän tuotteen, pitäydyn siinä, oli kyse perinteisestä tai luonnonkosmetiikasta. Myös luonnonkosmetiikassa voi olla ainesosia, jotka ärsyttävät herkkää ihoa. Esimerkiksi hyvää deodoranttia en ole vielä onnistunut löytämään.

Uskon, että kaikki mitä suuhun laittaa, vaikuttaa ruuansulatukseen ja sitä kautta myös ihoon. Yritän syödä mahdollisimman puhtaasti. Välttelen maitotuotteita ja rasvaisia ruokia, koska ne näkyvät heti ihossa. En juo kahvia, vaan piristän itseäni matchalla, teellä ja kurkumalla. Koitan myös muistaa syödä B12-vitamiinia, etteivät huulet ala halkeilla.”

Diorin huulipunia löytyy Lauralta useissa sävyissä. ”Olen mieltynyt klasssiseen pakkausdesigniin. Hylsyssä on luksusfiilistä.”
Diorin huulipunia löytyy Lauralta useissa sävyissä. ”Olen mieltynyt klasssiseen pakkausdesigniin. Hylsyssä on luksusfiilistä.”

Huulipunalla piristäjä

”Meikkaan lähes päivittäin, mutta teen sen nopeasti ja helposti. Käytän mahdollisimman vähän eri tuotteita. Silmiin riittää ripsiväri, mutta huuliin keskityn sekä arki- että juhlameikissä. Voimakkaanvärinen huulipuna virkistää huomattavasti etenkin kiireisinä ja väsyneinä päivinä, kun huomion saa siirrettyä pois silmistä. Suosin Diorin huulipunia. Minulla on sellainen nytkin taskussani.

 

”En usko, että innostun koskaan tekemään kunnianhimoisia meikkilookeja. Elämässäni on muita prioriteetteja.”


Arkimeikissä kuluu eniten aikaa peittämiseen. Minulla on herkkä ja atooppinen iho, joka muuttuu riesaksi etenkin talvisin. Silloin suun ja silmien ympärille voi muodostua ihottumaa. Olen etsinyt hyvää meikkivoidetta pitkään ja löytänyt Chanelin meikkivoiteen, joka ei kuivu tai paakkuunnu. Tällä hetkellä kuitenkin välttelen meikkivoiteen käyttöä, ettei iho ärsyyntyisi. Kesäisin iho voi paremmin ja saatan olla kokonaan ilman meikkiä. 

Tykkään kyllä rohkeammistakin lookeista ja kerään kiinnostavia meikkityylejä talteen Pinterestistä. Se on mahtava paikka kaiken visuaalisen ideointiin! Juhlatilaisuuksissa kokeilen välillä hullumpia silmämeikkejä, etenkin, jos meikkaajakaverini Karo Kangas tai Jenny Jansson laittavat minut. Taitavilta meikkaajilta voisi kysyä vinkkejä, mutta toistaiseksi olen keskittynyt meikkaustilanteessa nauttimaan hetkestä ja lopputuloksesta. 

Olisi hauskaa, jos minulla olisi hurja meikkimenneisyys, mutta aloin meikata vasta lukioikäisenä ja tyylini on aina pysynyt yksinkertaisena. En usko, että innostun koskaan tekemään kunnianhimoisia meikkilookeja. Elämässäni on muita prioriteetteja.” 

Kuvat: Liisa Valonen