Testasimme kiinnostavimmat peitevoideuutuudet.

Tasoittava vitamiinipommi: Exuviance Multi-Funtion Concealer -peitevoide, 49 e

Tätä luvattiin: E-vitamiinia sisältävä peitevoide peittää iän tuomia virheitä, punoitusta, tummia silmänalusia ja jopa tatuointeja. Hoitava tuote on pitkäkestoinen, näyttää luonnolliselta eikä tuki ihohuokosia.

Näin se toimi: Kevyt peitevoide toimi paremmin ihon sävyn tasoittajana kuin virheiden peittäjänä. Kerrostamalla saa piiloon tummat silmänaluset ja finnit, mutta tatuoinnin peittämiseen tarvitaan kunnon läträystä. Miellyttävä tuote tuntuu todella hoitavan ja kosteuttavan ihoa.

Arvosana: 4/5

Lookin freesaaja: Maybelline Master Conceal Camouflaging Concealer -peiteväri, 7,30 e

Tätä luvattiin: Nestemäinen peiteväri peittää tehokkaasti ihon pieniä epäpuhtauksia ja tummia silmänalusia.

Näin se toimi: Peiteväri sulautuu ihoon ja freesaa hetkessä koko lookin. Väsymys on tiessään sekunneissa! Tummat silmänaluset peittyvät kerralla, pahimpien ongelmakohtien kätkemiseen tarvitaan pari kerrosta. Luonnollinen lopputulos pysyy paikoillaan koko päivän.

Arvosana: 4.5/5

Täydellinen peittävyys: Lancôme Teint Idole Ultra Wear Camouflage Concealer -peitevoide, 36 e

Tätä luvattiin: Ultrapigmenttinen peiteine kätkee iholta tummuuden, näpyt ja punaisuuden. Yksi pisara riittää täydelliseen peittävyyteen, joka kestää koko päivän.

Näin se toimi: Yksi pisara riittää – oikeasti! Tuotteen peittävyys on aivan omaa luokkaansa. Paksuhko mutta iholla silkkisen kevyt koostumus kätkee kaiken, pysyy, eikä kuivata. Ei mitään valitettavaa. Putilo ansaitsee ikuisen paikan meikkipussistani.

Arvosana: 5/5

Peittää kerrostamalla: L’Oréal Paris True Match -peitevoide, 14,50 e

Tätä luvattiin: Uudistettu peitevoide mukautuu ihonsävyyn ja peittää luonnollisesti. Se korjaa virheitä ja vähentää väsymyksen merkkejä.

Näin se toimi: Peitevoide on melko juoksevaa, joten sen häivyttäminen täytyy tehdä huolella. Pehmeä kärki ei toimi levittämisessä, vaan työ pitää tehdä sormin. Lopputulos on kevyt ja kuulas, mutta vasta kerrostaessa tarpeeksi peittävä. Tuote kätkee etenkin punaisuuden hyvin.

Arvosana: 4/5

Vedenkestävä mutta kuivattava: Diorskin Forever Undercover Concealer -peiteväri, 38,50 e

Tätä luvattiin: Vedenkestävä tuote peittää ihon pienet virheet yhdellä sipaisulla. Lopputulos on heleä, mattamainen ja pitkäkestoinen. Tuote ei kuivata tai tee ihoa rasvaiseksi, eikä se jämähdä juonteisiin.

Näin se toimi: Runsaspigmenttisessä peitevärissä on loistava peittävyys. Koostumus on tönkkö ja paksu, mutta väri sulautuu ihoon hyvin. Tuotetta ei tarvinnut lisäillä päivän aikana, eikä se tarrannut kiinni pieniin juonteisiin. Peitevoide kuitenkin tuntui kuivattavan ihoani, etenkin nenänpielistä.

Arvosana: 3.5/5

Hybridipuikko: IsaDora Cover Up Stick ’n Brush Foundation & Concealer, 21,50 e

Tätä luvattiin: Tuotetta voi käyttää meikkivoiteena tai peiteaineena. Se kosteuttaa ihoa ja jättää iholle mattamaisen lopputuloksen. Puikkomaista tuotetta on helppo levittää toisessa päässä olevalla siveltimellä.

Näin se toimi: Voidemaisesta puikosta tulee runsaasti väriä, mutta levitin sitä sormella, koska sivellin tuntui pyyhkivän värin pois. Puikko jätti iholle puolimattaisen pinnan, joka piti kiinnittää puuterilla. Käyttäisin tuotetta kevyeen pikakorjaukseen, en luomaan koko pohjaa.

Arvosana: 3/5

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Bileet tiedossa? Näin saat pikkujoulukampauksesi ja -meikkisi kestämään koko illan

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

 

Talvella kasvojen iho kuivuu helposti, joten kasvokuorinta kannattaa tehdä säännöllisesti.

Simply the best: Mossa Skin Solutions Pore Clarifying Charcoal Scrub, 13,50 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Kirkastava ja detox-vaikutteinen aktiivihiiltä sisältävä kuorinta syväpuhdistaa hellävaraisesti ja kosteuttaa.

NÄIN SE TOIMI: En ole luonnonkosmetiikan suurin fani, mutta testin ehdoton voittaja on tässä. Aktiivihiili tuntui suorastaan imevän epäpuhtauksia ja tunkkaisuutta. Iho oli kuorinnan jälkeen heleä ja tasainen. Musta väri säikäytti aluksi, mutta käyttökokemus oli miellyttävä erityisesti tuotteen huumaavan mustikkatuoksun takia.

5/5

Korealaisten jalanjäljissä: Shiseido Waso Soft + Cushy Polisher, 35 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Kevyesti kuoriva voide, joka puhdistaa ja uudistaa ihon pintaa.

NÄIN SE TOIMI: Eksoottinen luksuskuorinta. Todella hienojakoinen ja silkkinen koostumus. Ei se järein mahdollinen kuorinta, eli sopii hyvin sellaiselle, joka hoitaa ihoaan muutenkin huolellisesti. Kirkasti kauniisti kasvoja ja tuntui ylelliseltä ja laadukkaalta. Päivittäiseen käyttöön!

4/5

Tuttu ja turvallinen: Lumene Puhdas -syväpuhdistava mineraalikuorinta, 12,40 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Mineraalikuorinta syväpuhdistaa ihohuokoset ja pehmittää ihoa jättäen sen tasaiseksi ja kirkkaaksi.

NÄIN SE TOIMI: Perinteinen ja tasapaksu tuote. Jätti iholle raikkaan fiiliksen ja tuntui hienojakoisesta koostumuksestaan huolimatta ”oikealta” kuorinnalta. Ei kuitenkaan herättänyt sen suurempia ooh-elämyksiä. Turvallinen valinta, mutta jäin kaipaamaan iholleni kuorinnan jälkeistä hehkua.

3/5

Hintava peruskuorija: Yon-Ka Guarana Scrub, 44 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Kirkastaa ja puhdistaa ihoa mikrohelmiensä avulla. Kasviuutteet rauhoittavat ihoa ja tekevät siitä silkinpehmeän.

NÄIN SE TOIMI: Lääkemäinen tuoksu ja hiekanruskea väri eivät aiheuttaneet varsinaista spa-elämystä. Tuote kirkasti ihoa ja poisti kuivan ihosolukon kohtuullisesti, mutta oletin kuorinnan olevan tehokkaampi. Melko hintava useita kertoja viikossa käytettäväksi.

2.5/5

Rasvoittuvalle iholle: Neutrogena Visibly Clear Pore & Shine Daily Scrub, 8,70 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Syväpuhdistava, mikrorakeita sisältävä kuorintavoide poistaa ylimääräistä rasvaa ja vähentää kiiltoa.

NÄIN SE TOIMI: Ihana sitrustuoksuinen tuote, joka sopii erityisesti rasvoittuvalle iholle. Jätti jopa nenänpielet tasaisen mattaisiksi ja tuntui supistavan myös ihohuokosia. Erinomainen hinta-laatusuhde. Ehdottomasti kaappiin niiden päivien varalle, kun talia tuntuu tihkuvan joka huokosesta.

4/5

Kosteutusta kaipaavalle: L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel, 9,50 e.

TÄTÄ LUVATTIIN: Geeli poistaa likaa ja kuolleita ihosoluja samalla kun se supistaa huokosia ja silottaa ihon pintaa.

NÄIN SE TOIMI: Geelimäinen savikuorinta muuttui kasvoilla vaahtomaiseksi. Tuntui enemmän puhdistusaineelta tai naamiolta kuin kuorinnalta, mutta heleytti kasvoja perusputsaria enemmän. Toisin kuin monet muut kuorinnat, tuote jätti ihon myös hyvin kosteutetun tuntuiseksi.

4/5

Kosmetiikkaostoksilla ei tarvitse olla kemisti, kun opettelee tunnistamaan yleisimmät kosmetiikkatuotteissa käytetyt ainesosat. 

Ruokakaupassa ainesosaluettelot lukee nykyisin läpi lähes vaistomaisesti, mutta miten käy meikkiostoksilla?

Purkkien takaosien INCI-listat ovat pitkiä ja pienellä präntättyjä, ja kieli on useimmiten suomen tai englannin sijaan liuta kemiallisia lyhenteitä.

INCI-listan suomentamisessa arvailulla ei pääse pitkälle: pelottavan kuuloinen lyhenne voi olla todellisuudessa iholle tarpeellinen vitamiini, ja kiltiltä näyttävä nimi saattaa tarkoittaa haitallista kemikaalia, jota et missään nimessä halua levittää kasvoillesi.

Kaikkien lyhenteiden ja nimien listaaminen ja muistaminen on silkka mahdottomuus, mutta kun otat haltuusi yleisimmät ainesosat, olet jo vahvasti kiinni kosmetiikkatietäjän tittelissä.

 

”Sisällysluettelossa mainitaan ainesosat siinä järjestyksessä, mitä tuotteessa on eniten mukana. Jos olet ostamassa arganhiusöljyä, mutta itse öljy on vasta viidentenä listalla, mieti mistä haluat maksaa.”

 


AQUA ELI VESI on useimpien vartalo- ja hiustenhoitotuotteiden listalla kärkisijalla. Vaikka tuotteen kaikki muut ainesosat olisivat luomua, valmis tuote ei voi saada luomumerkintää, sillä luomuvettä ei ole olemassa.

ALKOHOLI mielletään usein ihoa kuivattavaksi ainesosaksi, mutta on olemassa myös iholle hyödyllisiä ja kosteuttavia alkoholeja (cetyl alcohol, stearyl alcohol, propylene glycol). E- ja A-vitamiinit (tocopherol ja retinol) ovat myös alkoholeja. Vältä sen sijaan kuivattavia alkoholeja (denatured alcohol, isopropyl alcohol, ethanol), vaikka iho olisi rasvoittuva.

GLYSERIINI (glyserin tai glycerol) on veden jälkeen toiseksi yleisin ainesosa kosmetiikassa. Glyseriini on tehokas kosteuttaja. Sitä on yleensä tuotteessa joko estämässä tuotteen kuivumista tai kosteuttamassa ihoa tai hiuksia.

HYALURONIHAPPO (hyaluronic acid) on ihon superkosteuttaja, jota on usein kasvoseerumeissa ja -voiteissa. Hyaluronihappoa on ihossa myös luonnollisesti, ja se sopii kaikille ihotyypeille.

PARABEENIT (muun muassa methylparaben, ethylparaben, butylparaben) ovat kosmetiikan säilöntäaineita, joiden mahdollisista haitoista on ollut paljon keskustelua. Etyyli- ja metyyliparabeenit on joissakin tutkimuksissa todettu vaarattomiksi, mutta vältä parabeeneja, jos haluat vähentää kemikaalikuormitustasi.

POLYETYLEENIGLYKOLISTEARAATIT (muun muassa PEG-2 Stearate, PEG- 6 Stearate, PEG-8 Stearate, PEG-20 Stearate, PEG-32 Stearate) puhdistavat ihoa ja hiuksia, sillä ne auttavat veden sekoittumista öljyyn ja likaan. Stearaatteja on usein mukana saippuattomissa putsareissa.

RISIINIÖLJY (castor oil sekä johdannaiset, muun muassa ethyl ricinoleate, glyceryl ricinoleate, glycol ricinoleate, hydrogenated castor oil, potassium ricinoleate, ricinoleic acid) on kasviöljy, jota käytetään paljon huulipunissa ja ihonhoitotuotteissa. Risiiniöljy on tehokas kosteuttaja ja sillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

SULFAATIT (sodium lauryl sulfate ja sodium laureth sulfate) ovat synteettisiä pesuaineita, joita on usein mukana kasvojen puhdistusaineissa. Sulfaatit puhdistavat ihon tehokkaasti, mutta jos etsit saippuatonta tai hellävaraista putsaria, vältä näitä.

SILIKONIT (dimethicone, methicone, cyclopentasiloxane, polydimethylsiloxane, dimethiconol, polybutene, VP/VA copolymer) ovat polymeerejä, jotka ovat tuotteissa mukana silottamassa niin hiuksia kuin ihoakin. Silikoneja on usein mukana hoitoaineissa, silottavissa hoitotuotteissa, primereissa sekä meikinkiinnityssuihkeissa. Silikonit voivat tukkia sekä hiussuomuja että ihohuokosia, joten ahkeran käyttäjän on hyvä syväpuhdistaa sekä tukka että iho säännöllisesti.

SITRUUNAHAPPO (citric acid) tasapainottaa tuotteen pH-arvoa ja toimii siten luonnollisena säilöntäaineena. Sitruunahappoa voi olla mukana myös kasvoseerumeissa ja -kuorinnoissa, sillä happo kuorii ja kirkastaa ihoa.

TOKOFEROLI (tocopherol) on tutummalta nimeltään E-vitamiini, joka on erinomainen kosteuttaja kuivalle iholle. Se suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja rauhoittaa tulehduksia. 

 

”Muista tarkastaa tuotteen kestoaika avaamisen jälkeen: 6M ja 12M -merkinnät tarkoittavat, että tuote pysyy hyvänä puoli vuotta ja vuoden avaamisen jälkeen.”

 


Lähteet: cosmeticsinfo.org, paulaschoice.com/ingredientdictionary ja byrdie.com.

Kuva: ISTOCKPHOTO

Vierailija

Kosmetiikan ainesosat tutuksi – muista ainakin nämä!

Keho tulkitsee ja muuntaa parabeenit estrogeeneiksi. Ja silikonia ei ole järkevää käyttää, sillä sitä kautta menee mikromuovia vesistöihin. Mitä enemmän mikromuovia menee, sitä enemmän sitä saamme juomaveden mukana kehoihimme. Kannattaisi hieman enemmän näitä tutkia kun tällaista julkaisua tekee. Sieltä puuttui Mineral Oil kokonaan. Tätä ainesosaa rekat kuskaavat "vaarallinen jäte" kyltein maanteillä. Se on bensoista ym käytettyä ylijäämää, joka puhdistetaan ja tungetaan kosemtiikkaan. T...
Lue kommentti