Kuivashampoo ja meriuinti eivät ole hiustesi parhaita ystäviä.

Kesän jälkeen hiuksesi tarvitsevat apua. Selvitä vaurioiden taso, löydä täsmätärpit ja ryhdy toimeen.

 

Vaurioiden taso:

Paha 

Jos: Pidät hiuksesi usein ponnarilla
Venyvän hiuslenkin jännite aiheuttaa hiuksiin murtumia, jotka lopulta katkaisevat hiuksen.

Tee näin:  Kokeile Invisibobble-hiuslenkkiä. Kierteinen muotoilu jakaa hiuksiin kohdistuvaa painetta siten, että se ei kohdistu vain poninhännän uloimpaan hiuskerrokseen. Lisäksi lenkissä ei ole hiuksia vahingoittavia metalliosia. Vaihda ponnarin paikkaa joka toinen päivä. Näin et rasita samaa kohtaa toistuvasti. 

 

5,90 e, Invisibobble.

 

Vaurioiden vakavuus:

Pahempi

Jos:Aurinko tuhoaa hiuksesi
UV-säteet eivät vahingoita vain ihoa. Aurinko hapettaa hiusta ja tekee siitä heikon ja hauraan, jolloin se on alttiimpi katkeilulle ja kaksihaaraisille.

Tee näin:  UV-suojan sisältävät shampoot ja muotoilutuotteet ovat hyödyllisiä, mutta toimiakseen kunnolla niiden täytyisi peittää koko hiusten pinta-ala. Käytännössä tämä on lähes mahdotonta. Täyden UV-suojan saamiseksi tarvittaisiin todella suuri määrä tuotetta. Usko pois, hattu tai huivi on auringonottajan paras suoja.

 

Jos: Rakastat uimista
Se karhean seksikäs rantakampaus, jonka saa vain kun lojuu biitsillä ja ui suolaisessa vedessä, on todellisuudessa pelkkää myrkkyä herkille hiuksillesi. Suolakiteet rikkovat hiuksen mikroskooppisen kokoisia proteiinisidoksia. Myös uima-allasveden sisältämä kupari vaikuttaa hiukseen suolan tavoin ja haurastuttaa sen rakennetta.

Tee näin:  Kastele hiukset makealla hanavedellä ennen kuin hyppäät mereen tai altaaseen. Voit tehostaa suojausta kosteuttavalla ja suojaavalla hiuksiin jätettävällä suihkeella, jota voit lisätä uimisen jälkeen. Kun hius on jo täynnä kosteutta, se ei pysty enää imemään itseensä vahingollista suola- tai kloorivettä. Muista huuhdella hiukset jokaisen uintikerran jälkeen. Meriveden sijasta luo rantakampauksesi suolasuihkeilla. Niiden suolapitoisuus ei ole niin korkea, että se vahingoittaisi hiuksia.

 

Vaurioiden vakavuus:

Uhkaava

Jos: Et voi elää ilman fööniä
Fööni ei vahingoita hiuksia kovinkaan paljon, mutta tuhoa alkaa tapahtua, kun kuivaat kosteita hiuksia kuumalla ilmalla ja samalla harjaat niitä.

Tee näin:  Älä koskaan kuivaa hiuksia ilman lämpösuojaa. Säädä hiustenkuivaaja matalalle tai keskitehokkaalle lämmölle ja pidä kuivaaja noin 15 sentin päästä hiuksista. Älä tartu harjaan ennen kuin hiukset ovat lähes kokonaan kuivat.

 

Vaurioiden vakavuus:

Hälyttävä

Jos: Kiharrat ja suoristat
Suoristusraudat saattavat saada aikaan todellista tuhoa. Jotkut mallit kuumenevat jopa 500 asteeseen, jolloin kuumuus tuhoaa hiuksen proteiinirakenteen. Ei siis ole aivan sama, millaisella raudalla hiuksiasi muotoilet. Vauriot ovat vieläkin pahempia, jos hiuksessa on yhtään kosteutta.

Tee näin:  Huolehdi, että hiukset ovat täysin kuivat, ennen kuin tartut suoristusrautaan. Satsaa keraamiseen rautaan. Kuumuus jakautuu keraamisella levyllä tasaisemmin. Työstä jokaista hiusosiota maksimissaan 10 sekuntia. Säädä aloituslämpötila 200 asteeseen (300 asteeseen, jos hius on todella paksua). Jos hius ei tunnu suoristuvan tai kihartuvan, lisää lämpöä 50 asteella. Käytä korkeita lämpötiloja vain lyhyen aikaa kerrallaan.


159 e, Ego Professional

 

Lue lisää hiusten pelastuskeinoja uusimmasta Cosmopolitanista!

 

Kuvat: istockphoto ja valmistajat 

Testasimme kiinnostavimmat peitevoideuutuudet.

Tasoittava vitamiinipommi: Exuviance Multi-Funtion Concealer -peitevoide, 49 e

Tätä luvattiin: E-vitamiinia sisältävä peitevoide peittää iän tuomia virheitä, punoitusta, tummia silmänalusia ja jopa tatuointeja. Hoitava tuote on pitkäkestoinen, näyttää luonnolliselta eikä tuki ihohuokosia.

Näin se toimi: Kevyt peitevoide toimi paremmin ihon sävyn tasoittajana kuin virheiden peittäjänä. Kerrostamalla saa piiloon tummat silmänaluset ja finnit, mutta tatuoinnin peittämiseen tarvitaan kunnon läträystä. Miellyttävä tuote tuntuu todella hoitavan ja kosteuttavan ihoa.

Arvosana: 4/5

Lookin freesaaja: Maybelline Master Conceal Camouflaging Concealer -peiteväri, 7,30 e

Tätä luvattiin: Nestemäinen peiteväri peittää tehokkaasti ihon pieniä epäpuhtauksia ja tummia silmänalusia.

Näin se toimi: Peiteväri sulautuu ihoon ja freesaa hetkessä koko lookin. Väsymys on tiessään sekunneissa! Tummat silmänaluset peittyvät kerralla, pahimpien ongelmakohtien kätkemiseen tarvitaan pari kerrosta. Luonnollinen lopputulos pysyy paikoillaan koko päivän.

Arvosana: 4.5/5

Täydellinen peittävyys: Lancôme Teint Idole Ultra Wear Camouflage Concealer -peitevoide, 36 e

Tätä luvattiin: Ultrapigmenttinen peiteine kätkee iholta tummuuden, näpyt ja punaisuuden. Yksi pisara riittää täydelliseen peittävyyteen, joka kestää koko päivän.

Näin se toimi: Yksi pisara riittää – oikeasti! Tuotteen peittävyys on aivan omaa luokkaansa. Paksuhko mutta iholla silkkisen kevyt koostumus kätkee kaiken, pysyy, eikä kuivata. Ei mitään valitettavaa. Putilo ansaitsee ikuisen paikan meikkipussistani.

Arvosana: 5/5

Peittää kerrostamalla: L’Oréal Paris True Match -peitevoide, 14,50 e

Tätä luvattiin: Uudistettu peitevoide mukautuu ihonsävyyn ja peittää luonnollisesti. Se korjaa virheitä ja vähentää väsymyksen merkkejä.

Näin se toimi: Peitevoide on melko juoksevaa, joten sen häivyttäminen täytyy tehdä huolella. Pehmeä kärki ei toimi levittämisessä, vaan työ pitää tehdä sormin. Lopputulos on kevyt ja kuulas, mutta vasta kerrostaessa tarpeeksi peittävä. Tuote kätkee etenkin punaisuuden hyvin.

Arvosana: 4/5

Vedenkestävä mutta kuivattava: Diorskin Forever Undercover Concealer -peiteväri, 38,50 e

Tätä luvattiin: Vedenkestävä tuote peittää ihon pienet virheet yhdellä sipaisulla. Lopputulos on heleä, mattamainen ja pitkäkestoinen. Tuote ei kuivata tai tee ihoa rasvaiseksi, eikä se jämähdä juonteisiin.

Näin se toimi: Runsaspigmenttisessä peitevärissä on loistava peittävyys. Koostumus on tönkkö ja paksu, mutta väri sulautuu ihoon hyvin. Tuotetta ei tarvinnut lisäillä päivän aikana, eikä se tarrannut kiinni pieniin juonteisiin. Peitevoide kuitenkin tuntui kuivattavan ihoani, etenkin nenänpielistä.

Arvosana: 3.5/5

Hybridipuikko: IsaDora Cover Up Stick ’n Brush Foundation & Concealer, 21,50 e

Tätä luvattiin: Tuotetta voi käyttää meikkivoiteena tai peiteaineena. Se kosteuttaa ihoa ja jättää iholle mattamaisen lopputuloksen. Puikkomaista tuotetta on helppo levittää toisessa päässä olevalla siveltimellä.

Näin se toimi: Voidemaisesta puikosta tulee runsaasti väriä, mutta levitin sitä sormella, koska sivellin tuntui pyyhkivän värin pois. Puikko jätti iholle puolimattaisen pinnan, joka piti kiinnittää puuterilla. Käyttäisin tuotetta kevyeen pikakorjaukseen, en luomaan koko pohjaa.

Arvosana: 3/5

Kuvat: valmistajat

Katso myös:

Bileet tiedossa? Näin saat pikkujoulukampauksesi ja -meikkisi kestämään koko illan

Tämä hiusharja on Kate Middletonin kampaajan salainen ase – maksaa vain 12 euroa

Vloggaaja ja laulaja Saara: ”Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten?"

 

SAARA, 23, muistuttaa, ettei naisellisuus ole kiinni hiuksista.

”Hiusten ajelu oli ollut jo pitkään bucket listilläni. Kun otin koneen käteen ja vedin ensimmäisen osion siiliksi, ajattelin nanosekunnin ajan, että mitä olen mennyt tekemään! Enhän edes tiennyt, oliko pääni sopivan mallinen siilille. Mutta mitä enemmän tukkaa lähti, sitä enemmän rakastuin lookiin.

Minulla on siilitukkaisena itsevarma olo ulkonäöstäni, ensimmäistä kertaa pitkään aikaa. Tunnen itseni vapautuneeksi. Minun ei enää tarvitse laittaa tukkaa ponnarille, kun pesen meikkejä, eikä minun tarvitse tuhlata kalliisiin hiustenhoitotuotteisiin. Ulos lähtiessä saan itseni valmiiksi puolet nopeammin kuin ennen: isot korvikset vain korviin ja se on siinä!

Minua ärsyttää, miten esimerkiksi Instagramissa suuri osa naisista näyttää toistensa kopioilta. Halusin jollain tavalla erottua joukosta. Ihailen ihmisiä, jotka ovat rohkeasti erilaisia ja kantavat itsensä itsevarmasti. Ärsyttää nykymaailman täydellisyyden tavoittelu. Jos ajelet hiuksesi ja lopputulos näyttää kamalalta, mitä sitten? Se on vain karvaa, joka kasvaa kyllä takaisin.

Olen tottunut urani aikana siihen, että tekemisistäni ollaan milloin mitäkin mieltä. Siksi yleisön reaktio ei pelottanut. Tietysti sain negatiivisia kommentteja, joissa sanottiin, että näytän ihan mieheltä ja että minulla on iso pää. Mutta olen saanut samanlaisia kommentteja aina, siksi en antanut niille mitään painoarvoa. Olin yllättynyt siitä, kuinka moni nainen kommentoi halunneensa tehdä itse saman, mutta ei ole vain uskaltanut. Selkeästi yhteiskunnassamme on vieläkin olemassa se normi, jossa pitkä tukka mielletään naisellisuuteen ja lyhyt tukka maskuliinisuuteen. Minua ei enää kiinnostanut käyttäytyä sellaisen säännön mukaan.

Kun kerroin ideastani ajella hiukseni levy-yhtiölleni, he sanoivat tiukasti ei. Kuulemma siilitukkaista naista on vaikeampi markkinoida kuin pitkätukkaista. Ajelin kuitenkin pääni heidän mielipiteistään huolimatta, ja kun levy-yhtiön porukka näki kaiken sen positiivisen palautteen määrän, he tajusivat, että juttuhan toimii.

Nykyisin musiikkibisneksessä on onneksi ihan kaikenlaisia artisteja. Yleisö on alkanut arvostaa artistin aitoutta, eikä pelkkä filtteröity ulkonäkö riitä. Kymmenen vuotta sitten asiat olivat toisin. Nykyisin löytyy paljon lahjakkaita artisteja, jotka eivät putoa siihen perinteiseen käsitykseen kauneudesta.”

Kuva: Joonas Kent

Katso myös:

Mielipiteitä jakava Reino Nordin: "Kyllästyin murjottamiseen ja katkeruuteen"

Tämä malli teki omat versionsa Victoria's Secret -mainoksista – tavoitteena herättää keskustelua tärkeästä aiheesta

Mallibestiksillä, joista toinen on kokoa 36 ja toinen 46, menee lujaa – tähdittävät tulevaa Sports Illustrated -uimapukunumeroa