Alennusmyynnit ovat taas ovella, ja me niin olemme odottaneet niitä! Mutta minne kannattaa suunnata ensimmäisenä? Entä minkälaisiin ostoksiin kannattaa sijoittaa? MyCosmo kysyi shoppailun ammattilaisten mielipiteitä.


MyCosmo-bloggaajien vinkit:

 

Alexa Aavarinne

"Odotan eniten Net-a-Porterin ja MyTheresan aleja! Toivon löytäväni asusteita. Alennusmyynneissä kannattaa suosia ajattomia klassikoita, esimerkiksi Acnen neuletta ja nilkkureita."

Vilma Peltonen

"Käyn mieluiten sellaisten liikkeiden alennusmyynneistä, joissa on yleensä vähän kalliimpia merkkejä. Esimerkiksi Beamhillistä, Filippa K:lta ja Tiger of Swedeniltä olen löytänyt usein kivoja juttuja alennuksella! Halvemmissa ketjuliikkeissä en yleensä jaksa edes käydä alennusmyyntiaikaan, koska en nauti shoppailusta erityisemmin."

Marika Valdez

"Victoria's Secretin alennusmyynnit on lempparini. Joka vuosi kerään kasan alusvaatteita, jotka lähtevät puoleen hintaan. Alusvaatteet ovat yksi niistä asioista, joita kannattaa ehdottomasti shoppata aleista. Värit ja kuosit eivät ole vain sesonkijuttuja, ja mikä olisi ihanampaa kuin joka päivä tuntea itsensä edes hiukan VS-enkeliksi!
 Rakastan myös Victoria's Secretin karkkimaisia tuoksuja. Niitäkin ostan alennusmyynneistä."
 
 
Cosmopolitanin toimituksen vinkit:
 
 
Taina Korhonen, art director
 
"Odotan eniten Stadiumin alennuksia. Sijoitan alusvaatteisiin, tummansinisiin farkkuihin, kuntonyrkkeilyhanskoihin ja treenitoppeihin. Luistimet ovat fiksu ostos, niitä saa urheiluliikkeiden alennusmyynneistä huippuedullisesti. Minulla on myös tapana uusia alusvaatteet vuoden vaihteessa. Metsästän Calvin Kleiniä, Passionataa ja Elle Macphersonia."
 
Stina Mäntyniemi, toimitussihteeri
 
"Odotan Intersportin alennusmyyntejä. Ostan aleista aina urheiluvaatteita, sillä varsinkin merkkituotteet ovat normaalihintaisina älyttömän kalliita. Treenikamoissa ei haittaa, onko toppi tämän kevään vai viime syksyn mallistosta. Lisäksi tuhlailusta ei tule huono omatunto, kun ostosreissu on lupaus seuraavasta treenistä."
 
Tonja Gjolaj, graafinen suunnittelija
 
"Etsin alennusmyynneistä laadukkaita vaatteita. Tänä vuonna odotan Partioaitan ja Retkiaitan alennusmyyntejä, koska haaveilen kalliista vaellustakista ja kengistä, joilla voi kävellä pitkiä matkoja."
 
Yazmine Rautavaara, community manager
 
"Bongailen alennusmyynneistä Arabian ja Iittalan astioita sekä treenivaatteita. Odotan eniten isojen kauppojen aleja! Prismassa shoppailu ei ehkä kuulosta kovin mediaseksikkäältä, mutta -50%-aletarrat houkuttelevat. Prisman urheiluosastolta löytyvät samat merkkituotteet kuin mistä tahansa 'oikeasta' urheiluliikkeestä, mutta suuremmin alennuksin varustettuina."
 
Susanna Matilainen, toimitusharjoittelija
 
"En juurikaan löydä vaatteita alennusmyynneistä, mutta käyn aina tsekkaamassa sisustus- ja kodintarvikeliikkeiden alennukset. Sisustustarvikkeet eivät mene pois muodista sesongin vaihtuessa, joten kaupoista voi tehdä hyviä ajattomia löytöjä. Suosittelen katsomaan myös alennusmyyntien koruvalikoiman. Tänä talvena toivon löytäväni alennuksella hyvät talvisaappaat. Joulualennuksiin tulee paljon talvivaatteita, joten kannattaa etsiä niistä varusteet ensi talveksi."Kuva: iStockphoto