Verkostoitumalla voit saada tukea ja neuvoja, ehkä jopa unelmiesi työpaikan. Adidaksen Brand Manager Tia Matthews antaa parhaimmat vinkkinsä.

Verkostoitumalla voit saada tukea ja neuvoja, ehkä jopa unelmiesi työpaikan. Adidaksen Brand Manager Tia Matthews antaa parhaimmat vinkkinsä.

1. Ole kiinnostunut ja rohkea.

”Mene reippaasti juttelemaan ihmisille yrityksen sisällä, alan seminaareissa ja muissa tapahtumissa. Kun tapaat uuden henkilön, ole aidosti kiinnostunut. Kuuntele. Muista, mitä hän sanoo. Minuun tekee vaikutuksen, jos ihminen muistaa jälkikäteen jonkun yksityiskohdan aiemmasta keskustelustamme.”

2. Ole sosiaalisessa mediassa.

”LinkedIn, Instagram ja Facebook ovat vähintä, missä markkinoinnin ammattilaisen pitää olla mukana.

Instagram on vahva kanava, sillä kymmenen vuoden päästä kaikki kuluttajat ovat eläneet sen kanssa. Päivitän Instagramiin kuvia uusista mallistoista tai uusista lenkkareistani, kun olen lähdössä lenkille. Päivitän minimissään kolmesti viikossa, välillä jopa pari kertaa päivässä.

LinkedInissa saa näkyvyyttä liittymällä ryhmiin ja osallistumalla keskusteluihin. Uusia keskusteluja kannattaa aloittaa rohkeasti. Mitä erottuvamman aiheen ja epätavallisemman näkökulman valitset, sitä enemmän herätät kiinnostusta. Itse mukana muutamissa globaaleissa markkinointialan ryhmissä.”

3. Pidä yhteyttä verkostoosi.

”Käy lounaalla, kahvilla, lenkillä tai teatterissa verkostoosi kuuluvan henkilön kanssa. On helpompaa pyytää neuvoa tai tietoa, jos on ollut tekemisissä säännöllisesti.

4. Ole verkostosi käytettävissä.

”Suosittele hyvää tyyppiä kontaktiksi tai työpaikkaan. Kun onnistut, sinuun otetaan yhteyttä myös tulevaisuudessa.”

5. Ole rehellinen ja luotettava.

”Jos et ole aito, se tulee jossain vaiheessa esille. Jos lupaat jotain, pidä sanasi. Turhat lupaukset eivät auta eteenpäin kuin hetkellisesti.”

 

Lue lisää syyskuun Cosmosta!

 

Kuvat: Ari K. Ojala