Itseruskettavilla tuotteilla on helppoa huijata auringon hehku iholle turvallisesti, mutta täysin ongelmatonta niiden kanssa pelaaminen ei kuitenkaan ole. Listasimme yhdeksän ongelmaa, jotka ovat itseruskettavien aktiivikäyttäjille liiankin tuttuja.

 1. Ympärillä leijuva itseruskettavan tuoksu

Englanniksi tuoksusta käytetään osuvaa nimitystä ”bisquit smell” ja hieman keksimäisellehän useimmat itseruskettavat alkavatkin iholla tuoksua. Olet tosin itse niin tottunut tuoksuun, ettei nenäsi edes huomaa sitä.

 2. Kuorimisen vaikeus

Iho olisi hyvä kuoria ennen itseruskettavan levitystä, jotta rusketuksesta tulisi mahdollisimman tasainen. Sinusta tuntuu kuitenkin ikävältä kuoria jo valmiiksi rusketettua ihoasi ennen kuin levität ihollesi uuden kerroksen itseruskettavaa, sillä murehdit iholla jo valmiiksi olevan rusketuksen valuvan suihkuveden mukana viemäriin. Tämän vuoksi välttelet myös kuorivia suihkugeelejä.

3. Hyvästit valkoisille lakanoille

Voit suosiolla luopua valkoisten lakanoiden käytöstä ja siirtyä värikkäämpiin vaihtoehtoihin, sillä valkoiset lakanasi eivät tule enää koskaan olemaan täysin valkoisia. Varsinkaan, jos levität itseruskettavan ihollesi ennen sänkyyn menoa.

 4. Levittämisen haastavuus

Jos sinulla ei ole käytettävänäsi apujoukkoja on lähes varmaa, ettei rusketuksesi tule olemaan täysin tasainen. Varsinkin selästä on hankalaa suoriutua kunnolla ilman apujoukkoja. Päivittäinen pukeutumisesi määräytyykin hyvin pitkälle sen perusteella, mitä kehosi osia haluat peittää eikä sen perusteella, mitä tahdot paljastaa.

 5. Läikikkäät polvet ja kyynärpäät

Tiedät tasan tarkkaan, että kyynärpääsi ja polvesi kaipaavat erityistä kosteutusta ja huolellisuutta itseruskettavien kanssa pelatessa, mutta silti yllätyt joka kerta huomatessasi, kuinka tummiksi ne jälleen itseruskettavan jäljiltä muuttuivatkaan.

 6. Peiliin katsominen jännittää aamuisin

Saat joka aamu jännittää ennen peiliin katsomista, miltä rusketuksesi sinä päivänä näyttää. Huolellisesta edellisiltana tehdystä itseruskettavan levityksestä huolimatta iholtasi saattaa löytyä kohtia, joiden epätasainen lopputulos saa sinut vakavasti harkitsemaan koko päiväksi peiton alle piiloon jäämistä.

7. Yksi meikkivoide ei riitä

Yhden oikeansävyisen meikkivoiteen sijaan sinulla on ainakin kolme eri sävyistä meikkivoidetta: yksi kalpeita päiviä varten, toinen kevyesti ruskettuneelle lopputulokselle ja kolmas niihin hetkiin, kun olet käyttänyt itseruskettavaa vahingossa liian monena päivänä peräkkäin.

8. Jatkuva kosteusvoiteiden käyttö

Sen lisäksi, että hierot ihollesi jatkuvasti itseruskettavia voiteita, saat myös hieroa sille tavallisia kosteusvoiteita, jotta rusketuksesi pysyy tasaisen kauniita eikä ihosi ala hilseilemään kuivuuttaan ja saa aikaan epätasaista sävyä.

9. Ongelmalliset kädenselät

Kädenselät ovat ylivoimaisesti hankalin paikka käyttää itseruskettavaa. Lopputuloksesta on lähes mahtotonta saada tasaista rystysten ja kynsinauhojen ollessa aina lopulta lähes poikkeuksetta muuta ihoa tummempia. Koska myös peset käsiäsi muuta vartaloasi useammin, kuluu rusketus niistä pois nopeammin kuin muualta vartalostasi varmistaen sen, etteivät ne ole koskaan samaa paria muun kehosi kanssa. 

Kuva: IMaxTree

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com.au

Katso myös:

5 askelta täydellisen meikkivoiteen löytämiseen

7 ongelmaa, jotka vain otsatukalliset ymmärtävät

8 ihonhoitomokaa, joihin liian monet sortuvat