Näin käyttäytyvät itsevarmat naiset.

1. He tiedostavat puutteensa.

Kukaan ei ole täydellinen, mutta silti monelle esimerkiksi kritiikin vastaanottaminen on hankalaa. Hyvällä itsetunnolla varustetut naiset myöntävät epätäydellisyytensä, ja jopa korostavat sitä. He tietävät omat heikkoutensa, ja pyrkivät mahdollisuuksien mukaan kehittämään itseään.

2. He osaavat sanoa ei.

Kieltäytyminen saattaa joissain tilanteissa hankalalta. Itsevarmat naiset eivät kuitenkaan koskaan anna lupauksia, joita he eivät pysty pitämään. He sanovat ei silloin kun haluavat – ilman turhia selittelyjä.

3.  He kuuntelevat.

Todellinen itsevarmuus tarkoittaa sitä, että osaa kuunnella ja kunnioittaa toisen ihmisen mielipidettä. Siitä ei tarvitse aina pitää, mutta joissain tilanteissa vaikeneminen on kultaa.

4. He pyytävät apua.

Kaikki tarvitsevat silloin tällöin apua. Itsevarma henkilö ei tunne oloaan riittämättömäksi, vaikka hän tarvitsisikin apujoukkoja ympärilleen, 

5. He ovat tietoisia tunteistaan.

Hyvällä itsetunnolla varustettu henkilö uskaltaa kohdata tunteensa, olivatpa ne millaisia tahansa. Tarvittaessa he pystyvät käsittelemään tunteitaan myös avautumalla muille.

6. He myöntävät virheensä

Jos todella itsevarma nainen tekee virheen, hän ei pelkää myöntää sitä. Hän yrittää parhaansa mukaan korjata tilanteen ja pystyy tarvittaessa pyytämään anteeksi.

 7. He kannustavat muita.

Jotkut naiset näkevät toisen menestyksen uhkana. Itsevarmojen tyyppien ei tarvitse pelätä muiden menestystä.

 

Alkuperäinen juttu: Huffington Post