1. Et koskaan pese harjaasi.
Putsaa harja hiuksista joka kerta, kun olet käyttänyt sitä ja pese se kerran kuukaudessa. Tee näin: Aloita liottamalla harjaa kunnolla ja pese se sitten huolellisesti. Käytä pesuun apuna ruokasoodaa, joka irrottaa rasvaa ja likaa tehokkaasti. Lopuksi huuhtele harja ja anna sen kuivua.

2. Käytät vääränlaista ponnaria.
Vaikka Sinkkuelämää opetti meille, että donitsit ovat noloja, on niissä silti hyvätkin puolensa. Liian tiukalle vedetty kova ja ohut hiuslenkki on liian rankka hiuksillesi. Tee näin: osta pehmeä donitsi tai Invisibobble-ponnari, ja kiepauta hiukset väljästi kiinni. Näin minimoit hiuksiin kohdistuvan rasituksen.

Invisibobble-ponnari ei rasita hiusta eikä jätä ärsyttäviä painaumajälkiä 5,90 e, Sokos.

3. Käsittelet hiuksiasi liian kuumalla.
Liian kova kuumuus poistaa hiuksesta sen luonnollisen kosteuden, jolloin hius katkeaa helpommin. Älä koskaan siis säädä lämpöä täysille. Tee näin: kokeile fööniä ensin kämmenselkääsi. Jos ihosi kestää lämpötilan, se on sopiva myös hiuksillesi. Anna hiusten kuivua aina mahdollisimman kuiviksi luonnollisesti, ennen kuin alat föönata tai muotoilla.

4. Skippaat lämpösuojan.
Lämpösuoja suojaa hiustasi nimensä mukaisesti kuumuudelta ja estää sitä katkeamasta. Tee näin: lisää lämpösuojatuotetta puolikuiviin tai kuiviin hiuksiin juuri ennen kuin aiot käsitellä tukkaasi. Ole huolellinen ja lisää tuotetta kaikkiin osiin, joita aiot käsitellä lämmöllä.

KC Professional Four Reasons Heat Styler lämpösuojasuihke 12,90 e, Sokoksen verkkokauppa.

5. Siistit latvasi liian harvoin.
Kaksihaaraiset hiukset saavat hiuksesi näyttämään haperoilta ja epäsiisteiltä. Tee näin: käy kampaajalla siistimässä latvasi vähintään kahden kuukauden välein. Jos kampaaja käy liian kalliiksi, etsi kavereistasi se, jolla on vakain käsi, ja pyydä häntä tasoittamaan latvoja.

6. Harjaat ylhäältä alas.
Jos harjaat hiuksesi koko matkan ylhäältä alas asti, tulet todennäköisesti katkoneeksi yhden jos toisenkin hiuksen. Tee näin: ota pieni osio hiuksistasi, ja harjaa se aloittamalla latvoista ja etenemällä pikkuhiljaa ylös juuriin asti. Tämä tapa on paljon hellävaraisempi hiuksille.

7. Käsittelet märkiä hiuksia liian kovakouraisesti.
Märkänä tukka on herkimmillään, sillä hius venyy enemmän kuin kuivana, jolloin se myös katkeaa helpommin. Tee näin: selvitä märkä tai kostea tukka hellävaraisesti harvapiikkisellä kammalla.Älä myöskään kuivaa hiuksia liian pyyhkeellä liian rajusti.

Muovisella kammalla selvität takut märistä hiuksista hellästi 2,90 e, Cailap.

8. Läträät liian monella aineella.
Liika muotoilutuotteilla läträäminen saattaa tehdä hiuksistasi raskaat ja lättänät. Tee näin: keep it simple! Hyvällä lämpösuojatuotteella, kuivashampoolla ja hiuksia silottavalla seerumilla pääsee pitkälle. Panosta myös laadukkaaseen shampooseen ja hoitoaineeseen. 

Katso myös:

10 keinoa saada hyvinvoivat hiukset

Näin hoidat itsellesi täydelliset hiukset

Tässä on kesän vaivattomin kampaus

Kuva: iMaxtree