Näiden vinkkien avulla hajuvetesi säilyy pitkää hyvänä ja sen tuoksu kestää iholla kauan:

 1. Säilytä pulloa oikein

Jos tahdot tuoksujen pysyvän pitkään käyttökelpoisina, älä säilytä niitä lämpimässä ja kosteassa kylpyhuoneessa. Tuoksu säilyy parhaiten valolta ja lämmöltä suojattuna, eli esimerkiksi makuuhuoneen lipastossa.

 2. Älä hiero ranteitasi yhteen suihkutettuasi niille hajuvettä

Ranteiden hierominen yhteen saattaa vaikuttaa tuoksumolekyyleihin ja heikentää hajuveden ensituoksua ja sitä kautta jopa koko parfyymin kestoa iholla.

 3. Suihkuta hajuvettä kehon pulssikohtiin

Ranteet, kyynärtaipeet ja kaula ovat kaikki optimaalisia kohtia hajuvedelle lämpönsä ansiosta. Jos tahdot hajuveden tuoksuvan miedompana, suihkuta sitä keskivartaloosi, polvitaipeisiisi tai nilkkoihisi. Älä kuitenkaan suihkuta hajuvettä kerralla kaikkialle vaan valitse korkeintaan kaksi aluetta, joilla tuoksua käytät, jottei lopputuloksesta tule liian vahvasti tuoksuva.

 4. Anna kevyen tuoksuhunnun laskeutua yllesi

Jos tahdot tuoksun leijuvan ympärilläsi vain kevyesti, suihkuta hajuvettä ilmaan ja kävele tuoksuverhon läpi. Näin tuoksu laskeutuu hiuksillesi ja vaatteillesi kevyenä huntuna.

 5. Kokeile hiustuoksuja

Yhä useampi merkki on tuonut valikoimiinsa nimenomaan hiuksille kehitettyjä hajuvesiä. Nämä ovat iholle tarkoitettuja tuoksuja kevyempiä ja mukava vaihtoehto niille, jotka eivät tahdo käyttää voimakkaita hajuvesiä.

 6. Luo oma uniikki tuoksusi yhdistämällä hajuvesiä

Kuka sanoi, että hajuvesiä täytyisi käyttää vain yhtä kerrallaan? Kokeile kerrostaa tuoksuja luoden omia uniikkeja yhdistelmiä. Muista suihkuttaa kevyin tuoksu viimeiseksi, jottei voimakkaampi tuoksi dominoi sitä alleen.

 7. Raikasta vaatekaappisi hajuvedellä

Suihkuta kasvopaperiin suosikkituoksuasi ja kätke paperi vaatekaappiisi. Näin et vahingossakaan sotke vaatteitasi suihkuttamalla tuoksua suoraan niihin ja kaappisi sisältö tuoksuu aina lempparituoksullesi.

Kuvat: Valmistajat

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Katso myös:

Tee nämä 9 asiaa jos haluat kauniimman ihon

6 vinkkiä, joiden avulla vältät yleisimmät meikkipohjamokat

 Näin teet Olivia Palermon rennot kiharat