Alkaako juhliminen jo riittää? Jos päätät jäädä tänään koti-iltaa viettämään, suosittelemme näitä tyttöleffojen klassikoita.

1. Kun Harry tapasi Sallyn

Meg Ryanin legendaarinen feikkiorgasmi kahvilassa on tuttu varmasti niillekin, jotka eivät ole itse leffaa nähneet. Harry (Billy Crsytal) ja Sally (Meg Ryan) ovat vastakohtia toisilleen, eivätkä perinteisen romanttisen komedian tapaan yritä muuttaa itseään tai toisiaan parisuhdetta varten.

2. Bridesmaids

Pääroolissa nähtävä Kirsten Wiig oli toinen leffan käsikirjoittajista. Luvassa on siis taattua naisenergiaa, kun Wiigin näyttelemä Annie saa kunnian olla parhaan ystävänsä kaaso. Kaikki ei tietenkään suju odotusten mukaan eikä kömmähdyksiltä vältytä. 

3. 10 Things I Hate About You

Iki-ihana Heath Ledger ihastuu vastahakoiseen Katiin (Julia Stiles) ja päättää saada tämän omakseen. Leffan mieleenpainuvin kohtaus on Ledgerin roolihahmon Patrickin esittämä Can’t take my eyes off of you -biisi urheilukatsomossa. Karen McCullahin ja Kirsten Smithin käsikirjoitus perustuu Shakespearen teokseen Kuinka äkäpussi kesytetään.

 4. 500 Days of Summer

Virkistävän rehellinen tarina kertoo mönkään menneestä rakkaustarinasta miehen näkökulmasta. Arkkitehdin urasta haaveilevan Tomin (Joseph Gordon-Lewitt) sydämen särkee vain kevyttä tapailua kaipaava Summer (Zooey Deschanel). Tapahtumia kuvataan hauskasti takautumien avulla ja elokuvan loppu yllättää kerta toisensa jälkeen.

5. Nick & Norah’s Infinite Playlist

Rachel Cohnin ja David Levithan romaaniin perustuva indie-leffa kertoo tarinan yhdestä illasta, jonka aikana Nick (Michael Cera) ja Norah (Kat Jennings) etsivät lempibändinsä salaista keikkaa. Illan aikana he huomaavat ihastuvansa myös toisiinsa, mutta matkaan mahtuu monia mutkia.

6. Annie Hall

Woody Allenin klassikkoleffassa ohjaaja pohtii omaelämänkerrallisesti omaa päättynyttä parisuhdettaan. Leffan hilpein kohtaus on kuuluisa hummerikohtaus, jossa Annie (Diane Keaton) pelottelee Woody Allenin näyttelemää Alvya karanneella hummerilla.

 7. Mean Girls 

Hykerryttävän hauska teinileffa kertoo siitä, mitä kaikkea suosion eteen ollaan valmiita tekemään. Cady (Lindsay Lohan) astuu kotiopetuksesta koulumaailmaan ja järkyttyy kaikista siellä vallitsevista säännöistä.

Alkuperäinen juttu: Marie Claire
Kuvat: MVphotos

Katso myös:

3 hyvää elokuvaa

6 kaikkien aikojen romanttisinta tv-sarjan jaksoa

8 ulkonäköfaktaa, jotka vain Disney-prinsessa ymmärtää