Näyttääkö meikkisi suttuiselta? Tarkista, ettet syyllisty näihin megayleisiin kauneussynteihin. 

1. Jätät siveltimesi pesemättä.

Muista pestä meikkisiveltimesi vähintään parin viikon välein. Meikkivoiteille ja peiteaineille tarkoitetut siveltimet kaipaavat pesua jopa useammin.

2. Et käytä meikinpohjustajaa.

Meikki kestää huonosti ilman kunnollista pohjustajaa. Käyttämällä kosteusvoiteen jälkeen ihollesi sopivaa meikinpohjustajaa saat myös meikkivoiteen levittymään ihollesi tasaisemmin. 

3. Et kuori ihoasi.

Säännöllinen kuorinta pitää ihon heleänä ja auttaa ihonhoitotuotteiden tehoaineita imeytymään paremmin. Tällöin myös meikki levittyy tasaisemmin  ja kestää pidempään. Muista kuitenkin, että ihoa tulee kuoria kohtuudella: liian usein tai liian voimakkailla tuotteilla tehty kuorinta saa ihosi ärtymään.

4. Näppyjen puristaminen ennen meikin levittämistä

Yön aikana kasvoille puhjennut finni voi tuntua houkuttelevalta poksauttaa heti aamusta. Mieti kuitenkin uudestaan. Punoittava näppy ärtynyttä ja rikkinäistä ihoa helpompi naamioida. Malta ainakin iltaan saakka!

5. Huulten pureskelu ja nuoleminen

Huulten jatkuva lipominen ja pureskelu saavat ne kuivumaan tehden pinnasta epätasaisen. Tällöin myös huulimeikin tekeminen hankaloituu. Keskity siis mielummin vaikkapa purkan jauhamiseen.

6. Hämärässä meikkaaminen

Pyri aina tekemään meikisi mahdolisimman luonnollisessa valossa. Näin vältyt vääränsävyiseltä meikkipohjalta tai päivänpaisteessa huomiota herättäviltä aurinkopuuteri- ja poskipunaövereiltä.

 7. Vanhentuneiden meikkituotteiden käyttäminen

Vanhentuneissa meikkituotteissa voi pesiä silmätulehdusta tai näppyjä aiheuttavia mikrobeja. Varsinkin säilöntäaineita säästeliäämmin sisältävän luonnonkosmetiikan kanssa kannattaa olla tarkkana.

Katso myös:

Näin saat volyymia hiuksiisi

Varo näitä kulmakarvamokia

Parhaat kosmetiikkauutuudet alle 10 eurolla

Kuva: Imaxtree