1. Siveltimen harjasten tiheys määrittää värin määrän ja intensiivisyyden

Tiheämpi, napakka sivellin nappaa itseensä enemmän tuotetta ja tekee peittävämpää jälkeä kun taas harvempaan ja taipuisempaan siveltimeen tarttuu vähemmän tuotetta ja sen tekemä jälki on läpikuultavampaa.

2. Mitä lähempää siveltimen harjasosaa pidät siveltimestä kiinni, sitä tarkempaa ja intensiivisempää jälkeä saat

Vastaavasti taas mitä kauempana siveltimen varressa otteesi on, sitä kevyempää jälkeä siveltimellä syntyy.

3. Synteettiset siveltimet sopivat parhaiten voidemaisille tuotteille

Liukkaat synteettiset harjakset sopivat parhaiten voidemaisille tuotteille kuten meikkivoiteelle, peiteaineelle, huulimeikeille tai geelimäisille rajaustuotteille, sillä ne liukuvat tuotteissa ja ihon pinnalla vangitsematta meikkituotetta itseensä. Luonnonkarvaiset siveltimet puolestaan levittävät puuterimaiset tuotteet pehmeimmin.

4. Puurerivippa vs. puuterisivellin

Kumpaa käyttää? Kun puuterin painelee kasvoille vipalla, syntyy mattaisempi ja iholla pidempään kestävä lopputulos. Siveltimellä pyyhkäistessä kasvoille jää vähemmän puuteria, jolloin lopputulos on kevyempi ja kuulaampi.

5. Käytä varjostukseen suippoa, kärkeä kohti kapenevaa sivellintä

Varjostit sitten luomia tai muotoilit kasvojasi, valitse pyöristetympi, kärkeä kohti kapeneva pullea meikkisivellin tasapäisen sijaan, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja meikkituote häivyttyy paremmin.

6. Valitse viistottu ja napakka sivellin kulmakarvoille

Käytä kulmakarvojen muotoiluun napakkaa kapeaa, mutta viistotun mallista sivellintä yhdessä puuterimaisen kulmavärin kanssa. Näin lopputuloksesta tulee tarkka, muta pehmeän näköinen.

Kuva: IMaxTree

Lue myös nämä:

10 hiusongelmaa, jotka vain pitkähiuksiset ymmärtävät

7 kauneusniksiä, jotka KAIKKIEN pitäisi tietää

5 askelta täydellisen meikkivoiteen löytämiseen