Koska on kylmä, eikä kukaan halua viettää aikaansa vapaaehtoisesti ulkona (vai?), aloimme selata tämän talven leffa-tarjontaa. Onneksemme teattereissa pyörii tällä hetkellä paljon leffoja, jotka vain on pakko nähdä. Tässä niistä viisi:

 

1. Vangitut on ahdistavaa katsottavaa, mutta silti sitä ei voi jättää kesken. Elokuvassa etsitään kahden pikkutytön kaappaajaa ja syyllisen arvuuttelu jatkuu läpi koko leffan. Käy katsomassa, jos haluat parin tunnin mittaisen adraliinipiikin.

 


2. The Wolf of Wallstreet –elokuvassa Leonardo DiCaprio näyttelee hävytöntä pörssimeklaria, joka ei säännöistä piittaa. Leo voitti roolistaan Golden Globe –palkinnon parhaasta miespääosasta ja voimme kertoa, ettei hänen karsimansa ole vähentynyt tippaakaan – vieläkään.
3. 12 Years a slave kertoo New Yorkissa normaalia vapaata elämää elävästä Solomonista, joka kaapataan orjaksi. Elokuvassa Solomon kamppailee päästäkseen takaisin perheensä luokse. Vielä dramaattisemman pätkästä tekee se, että leffa perustuu tositarinaan. 

4. Her. Parhaan käsikirjoituksen Golden Globe -palkinnon voittanut elokuva tulee ensi-iltaan 7.2. Uskomaton romanttinen komedia rakkaudennälkäisestä Theodoresta, joka rakastuu tietokoneen käyttöjärjestelmän naisääneen (Scarlett Johansson). Käy katsomassa kumppanisi kanssa, tai jos olet muuten vain romantiikannälkäinen.

 

 

5. Ei kiitos on listan kotimainen vahvistus. Anna-Leena Härkösen menestysromaaniin perustuvassa elokuvassa aviopari (Anu Sinisalo ja Ville Virtanen) päätyy tilanteeseen, jossa mies ei enää halua seksiä. Cosmoa elokuvassa kiinnostaa lähinnä sen toisen miespääosan esittäjä, Cosmon tammikuun mies: Kai Vaine.

 

 


Kuvat: Filmikamari, Walt Disney ja UPI Media