1. Hiuksia ei saa pestä päivittäin.

Väärin. Hiukset voi pestä tarvittaessa vaikka päivittäin, eikä siitä ole niille mitään haittaa. Jos hiuksissa ei ole näkyviä vaurioita, on kaikki ok. Kosteat hiukset venyvät kuivia enemmän, joten ole varovainen niitä käsitellessäsi. Jos hiuksesi rasvoittuvat nopeasti tai urheilet paljon, voit pestä ne joka päivä. Muuten hiukset kaipaavat pesua yleensä parin kolmen päivän välein. Kuivat hiukset ja hiuspohjan voi pestä vieläkin harvemmin.

2. Liiallinen shampoon käyttö voi olla haitallista hiuksille.

Väärin. Niin kauan kun shampoon huuhtelee hiuksista huolella pois, ei asiasta tarvitse huolehtia. Euron kolikon kokoinen määrä riittää useimmille erittäin hyvin, mutta asia on toki riippuvainen hiusten pituudesta ja tuuheudesta.

3. Vanhentunut shampoo voi pilata hiukset.

Väärin. Yleensä shampoo säilyy valmistuksen jälkeen hyvänä kolmisen vuotta ja avattuna noin vuoden. Vanhentunut shampoo ei tee hiuksillesi hallaa, mutta sen pesuteho voi heikentyä. Tuotteen vanhentumisen huomaa sen muuttuneesta tuoksusta ja kummallisen näköisestä koostumuksesta.

4. Syväpuhdistavaa shampoota pitää käyttää säännöllisesti.

Väärin. Jos käytät paljon muotoilutuotteita, kannattaa hiukset puhdistaa syväpuhdistavalla shampoolla parin viikon välein. Jos hiukset rasvoittuvat nopeasti, voit ne pestä ne syväpuhdistavalla shampoolla jopa viikoittain. Muussa tapauksessa syväpuhdistavaa shampoota voi käyttää aina silloin, kun hiusväri alkaa näyttää samealta tai esimerkiksi ennen hiusten värjäämistä. Sen säännöllinen käyttö ei kuitenkaan ole pakollista.

5. Kalliit shampoot ovat halpoja parempia.

Väärin. Shampoon tehtävänä on pestä hiukset puhtaiksi ja myös edulliset tuotteet voivat suoriutua tehtävästä mallikkaasti. Kaikista hintaluokista on löytyy sekä hyviä että huonoja tuotteita. Myös kaunis pakkaus saattaa lisätä tuotteen hintaa. Toisaalta, ehkä kauniista paketista kannataa joskus maksaa? Toimivathan purkit kylppärisi sisustuselementteinä ;)

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Kuva: IMaxTree

Lue myös nämä:

10 ongelmaa, jotka vain pitkähiuksiset ymmärtävät

5 hiusvinkkiä, jotka pelastavat päiväsi

10 keinoa pelastua hiuskriisiltä