Puolihimmeää, läpikuultavaa vai peittävää? Samettista, valoaheijastavaa vai mattaista?  Kuinka ihmeessä sen oikean meikkivoiteen voi osata valita ja vieläpä oikeassa sävyssä? Me autamme.

1. Päätä, mitä haluat

Tärkeintä on aloittaa määrittelemällä, millaisia ominaisuuksia meikkivoiteeltaan tahtoo. Tarvitseeko tuotteen esimerkiksi oikeasti olla täysin peittävä? Riittääkö läpikuultavampi, ihonsävyä tasoittava lopputulos, jota voi sitten täydentää täsmätuotteina käytettävillä peiteaineilla aina tarvittaessa? Puolipeittävä meikkivoide on usein suosituin vaihtoehto. Yhä useammat meikkivoiteet tarjoavat ihoa heleyttävää lopputulosta. Monet pelkäävät sen käytännössä tarkoittavan rasvaista ja kiiltävää pärstää. Uudet meikkivoiteet onnistuvat kuitenkin usein yhdistämään mattaisen tuntuisen, mutta kuulaalta näyttävän lopputuloksen.

Puolipeittävä Clarins True Radiance Foundation heleyttää ihoa jättäen sille samettisen lopputuloksen.

2.Määrittele ihotyyppisi

Jos ihosi rasvoittuu helposti, valitse täysin mattainen vaihtoehto. Kuiva iho puolestaan hyötyy eniten meikkivoiteesta, jonka koostumus kosteuttaa ja hoitaa ihoa tuomatta esiin kuivaa ihonpintaa. Meikkipuuteri on sekin kätevä ja nopeakäyttöinen valinta. Saatavilla on myös voidemaisia, vasta iholla puuterimaisemmiksi muuttuvia koostumuksia.

 

 

 Täydellisen peittävä lopputulos syntyy öljyttömällä Lumenen Matt Control Meikkivoiteella.

 

3. Valitse oikea sävy

Jotta meikkivoiteella saataisiin aikaan mahdollisimman luonnollisennäköinen lopputulos, on sävyn oltava täsmälleen oikea. Älä tyydy kokeilemaan meikkivoidetta kädenselkään tai edes ranteen sisäpinnalle. Kokeile meikkivoidetta aina leukapieleesi jotta näet, sointuuko sävy yhteen myös kaulasi ihon kanssa. Omaa ihonsävyä astetta tummemman meikkivoiteen valinta ei saa kasvoja näyttämään päivettyneiltä, vaan luo niille vain naamiolta näyttävän lopputuloksen.

Kun valitset meikkivoiteen sävyä, levitä tuotetta leukapieleesi reilumpi kerros, jotta näet, täsmääkö se varmasti ihoosi. Jos keskityt häivyttelemään tuotetta liikaa voit yllättyä levittäessäsi uuden meikkivoiteen koko kasvoillesi huomatessasi, että kasvosi ovatkin eriparia kaulan ja dekolteen ihosi kanssa.

 IsaDora Nude Sensation Fluid Foundation tuntuu iholla kevyeltä kuin ilma.

 

4. Pysy budjetissasi

Myös hinta voi ja saakin olla yksi hankintakriteereistä. Ei ole noloa kertoa myyjälle, että on valmis sijoittamaan meikkivoiteeseen korkeintaan 20 euroa. Budjetin  paljastaminen voi päinvastoin helpottaa hänen työtään rajaamalla vaihtoehtojen määrää.

 

 

Ihonsävyyn sulautuva Rimmel Match Perfection SPF 15 -meikkivoide jättää iholle kuulaan lopputuloksen.

5. Päivitä

Kun sen omalle iholleen täydellisen tuotteen sitten lopulta löytää täytyy kuitenkin muistaa, ettei edessä välttämättä ole vuosikausia onnellisena jatkuva suhde. Ihon tarpeet saattavat muuttua esimerkiksi vuodenaikojen mukaan, joten pidä huoli siitä, että meikkivoiteesi pysyy niiden kanssa ajan tasalla.

Kuvat: Valmistajat

Katso myös:

Tee nämä 9 asiaa, jos haluat kauniimman ihon

Punoittaako ihosi? Tee nämä 6 asiaa

Sorrutko sinäkin näihin 7 kauneusmokaan?