Ongelma: Kuivat hiukset ja kaksihaaraiset

Ratkaisu: Hemmottele hiuksiasi viikottain kosteuttavalla hiusnaamiolla. Voit myös lisätä hoitorutiineihisi kevyen, hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen tavallisen poishuuhdottavan hoitoaineen rinnalle.

Kaksihaaraisiin hiuksiin ei ole muuta apukeinoa kuin sakset, mutta tilannetta voi helpottaa hiuksia silottavilla seerumeilla. Ota pisara seerumia kädellesi, hiero kämmeniäsi yhteen ja silittele seerumi pesun jäljiltä kosteisiin hiuksiisi keskittyen niiden latvoihin. Voit lisätä seerumia kevyesti myös kuiviin hiuksiin, mutta ole varovainen annostelun kassa jottei lopputuloksesta tule liian rasvaisen näköinen.

Ongelma: Eloton hiusväri

Ratkaisu: Hiusväriin on helppoa saada lisää kiiltoa ja vivahteikkuutta värinaamioiden avulla. Color Mask –nimellä kulkevat tuotteet eivät sisällä hapetetta eivätkä siksi vahingoita hiuksia, vaan niiden sisältämät väripigmentit sitoutuvat hiuksiin sähkökemiallisesti. Naamioiden avulla on helppo elävöittää omaa hiusväriä tai jopa hetkellisesti muuttaa sitä radikaalimminkin. Lopputulos kestää hiuksissa yleensä parista pesukerrasta jopa kymmeneen pesukertaan sävyn voimakkuudesta ja hiusten kunnosta riippuen.

Ongelma: Lättätukka

Ratkaisu: Aloita lättätukkaa vastaan taisteleminen jo suihkussa pesemällä ja hoitamalla hiukset tuuheutta antavilla shampoolla ja hoitoaineella. Levitä hiuksiin pesun jälkeen kuohkeutta antavaa muotovaahtoa ja föönaa hiukset kuiviksi pää alaspäin taivutettuna.

Lisää kohotusta saat käyttämällä hiusten tyvessä rakennetta antavaa hiuspuuteria. Toimivin apu aamulla kiireessä havaittuun lättätukkaan on kuivashampoo, joka imee hiuspohjasta rasvaisuutta ja jättää hiukset ilmaviksi ja raikkaiksi.

Kuva: IMaxTree 

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com.au

Katso myös:

6 yleisintä virhettä muotoilutuotteiden käytössä

Kopioi tähtien hiustyylit muotiviikoilta

9 asiaa, jotka vain lyhythiuksiset naiset ymmärtävät