Keräsimme sinulle vinkkejä joiden avulla voit käyttää sosiaaista mediaa hyväksi urallasi.

1. Löydä oikeat kanavat.
Sinun ei tarvitse olla kaikkialla. Valitse yksi tai muutama kanava jotka sopivat sinulle ja keskity niihin. Jos ammattitaitosi perustuu pitkälti kirjoittamiseen, blogi on luultavasti parempi vaihtoehto kuin Instagram.

2. Käytä kuvaa ja esittelytekstiä hyödyksi.
Ne puhuvat puolestaan ja tekevät sinusta helposti muistettavan. Anna persoonasi näkyä.

3. Postaile ja päivitä useasti.
Aktivoi seuraajiasi keskustelemaan kyselemällä ja kommentoimalla muiden päivityksiä. Kun olet esillä, olet myös ihmisten mielessä.

4. Kuuntele mitä muut sanovat ennen kuin avaat suusi.
Lue koko aiempi keskustelu johon olet ottamassa osaa, jotta tiedät missä mennään.

5. Jaa mielenkiintoisten ihmisten päivityksiä.
Kun luet jotain joka herättää sinussa ajatuksia tai vain hyvää mieltä, jaa se. Autat toista saamaan näkyvyyttä ja saatat saada samanlaisen palveluksen vastalahjaksi joskus.

6. Ole oma itsesi.
Teeskentelyn haistaa jo kilometrien päähän, joten ole rohkeasti oma itsesi. Mieti omia kiinnostuksen kohteitasi ja hyödynnä niitä. Jos olet mestarileipoja, jaa herkullisia reseptejäsi tai jos intohimosi on elokuvat, kirjoita niistä omia leffa-arvosteluja seuraajiesi iloksi.

7. Älä kerjää seuraajia.
Tuskin kerjäät ihmisiä olemaan ystäväsi tosielämässäkään? Vankan seuraajajoukon saat julkaisemalla mielenkiintoista sisältöä, rohkaisemalla ihmisiä keskustelemaan ja kommentoimaan sekä osallistumalla aktiivisesti muiden keskusteluihin.

8. Aloita keskusteluja.
Kysy kysymyksiä joihin et itse tiedä vastauksia ja nauti siitä viriävästä keskustelusta. Aina kannattaa myös kehua muita heidän hyvistä suorituksistaan.

9. Inspiroi muita.
Ihmiset rakastavat inspiroivia motivaatiolauseita ja kuvia. Lainauksia ja lausahduksia on netti pullollaan, ja niitä on helppo jakaa niin Instagramissa kuin Facebookissa.

10. Mieti omaa uutisvirtaasi.
Haluatko olla se tyyppi, joka postaa kymmenen kissavideota tunnissa? Mieti mikä on sopiva määrä postauksia päivässä ja pohdi myös mihin aikaan päivästä kannattaa julkaista mitäkin. Ihmiset ovat yleensä skarpimpia aamulla, joten hauskat videot ja muut piristykset kannattaa jättää keventämään iltapäivää.

11. Mieti mitä sanot.
Jos et kehtaisi sanoa sitä päin toisen naamaa, älä sano sitä myöskään netissä.

Alkuperäinen juttu: cosmopolitan.com
Kuva: MVphotos

Katso myös:

Mitä, jos en halua mennä töihin?

Tällaista on radiojuontajan työ

10 some-hetkeä, jota kaikki pelkäävät