Eivätkö bileesi jääneetkään historiaan? Tsekkaa vinkit ja muuta tilanne!

 

Sinäkin olet ehkä luullut, että onnistuneita bileitä varten on luotava Facebook-event jo viikkoja aiemmin ja täytettävä jääkaappi kuohuvalla. Meillä on sinulle hyviä uutisia: olet luullut väärin! Parhaat bileet syntyvät spontaanisti, eikä niiden eteen tarvitse oikeastaan nähdä kamalasti vaivaa. Kaikki riippuu siitä, että saat paikalle oikeat ihmiset, sellaiset, joiden pelkkä läsnäolo nostaa tunnelman kattoon.

Listasimme, kuinka saat juuri heidät soittamaan ovikelloasi — paitsi tänä viikonloppuna myös tulevaisuudessa.

 

1. Luo Facebook-event, ja anna tapahtumalle nimi, joka herättää kysymyksiä. Kummat bileet sinusta kuulostavat kiinnostavammalta: "Viimeinkin 25" vai "Aasinhännän kiinnitystä 2014-vuoden malliin"? Nimenomaan. Älä pelkää olla mystinen!

 

2. Anna juhlille teema. Jos sinulla ei ole "virallista" syytä järjestää juhlia (syntymäpäivä, nimipäivä, häät tms.), älä huoli. Kaikki rakastavat juhlia, joten on lopulta aika sama, miksi niitä vietetään. Onko viikonlopuksi luvattu aurinkoa? Täytätkö huomenna 25 ja puoli? Tuleeko äitisi ja isäsi ensikohtaamisesta tänä vuonna tasavuosia? Olisiko aika viimeinkin ristiä kultakalasi? Maailmasta löytyy aina syy bailata. Kaikki, jotka tykkäävät hauskanpidosta, tietävät tämän varsin hyvin.

 

3. Varo, ettet lupaa kutsussa liikoja. Jos sinulla ei juuri nyt ole resursseja tarjota kymmenille juhlavieraille tuoreita pensasmustikoita Pohjois-Amerikasta, tee se selväksi jo kutsussa. Pelkkä maininta "PS. Rahatilanteeni on huono, mutta kukapa ei pitäisi suolatikuista?" ajaa asian. Hyvät tyypit ymmärtävät sinua kyllä, ja saapuvat paikalle huolimatta siitä, notkuvatko juhlapöytäsi eksoottisista herkuista vai eivät. 

 

4. Varmista, että lähimmät ystäväsi pääsevät paikalle. Tämä käy kätevästi joko soittamalla tai tekstaamalla heille. 

 

5. Puhalla ilmapallo tai pari. (Erityisplussaa smiley-ilmapalloista.) Pääset juhlatunnelmaan ja hei: meistä jokainen tietää, miten hyvältä hymyilevä ilmapallo näyttää Instagramissa! Sharing is caring!

 

6. On tärkeää, ettei luomasi kutsu huku muiden sekaan. Pidä kutsuvieraat ajan tasalla ja päivitä juhlien alla eventin kuvausta kerran tai pari. Voit lisätä pari tuntia ennen bileiden alkua sivulle vaikkapa huolettoman maininnan siitä, että avecit ovat luonnollisesti myös tervetulleita. 

 

7. Omistaudu asiallesi ja tee soittolista. Kun vieraasi kysyvät sinulta juhlissa, mikä kappale juuri nyt soi, voit mainita ohimennen että voit myöhemmin lähettää heille linkin koostamaasi soittolistaan. Niin mahtava juhlaemäntä sinä olet!

 

8. Tämä on tietysti itsestäänselvyys, mutta mainitaan silti: Bileiden tunnelma kärsii, jos niiden järjestäjä lompsii avaamaan vieraille ovia verkkarit päällä. Siispä vedä yllesi ne vaatteet, joissa et ehkä ihan lähtisi baariin, mutta joissa voit lipua huoletta omassa huoneistossasi. Nyt on aika kaivaa esiin ne korkokengät, jotka ostit vaikka jalkoihisi vähän sattuikin kun kokeilit niitä (ne olivat niin ihanat, eikä niitä millään viitsisi myydä poiskaan...) ja se mekko, jonka helma nousee liian ylös kun kävelet mukulakatuja pitkin yökerhoon. Kun lähdette ulos jatkamaan iltaa, voit hyvin vaihtaa asusi juuri ennen kuin taksi ajaa ovellesi.

 

9. Hymyile! Täytä Facebook-event hymiöillä ja emojeilla, ja avaa ovi jokaiselle vieraalle hymyillen. Kaikki haluavat viettää viikonloppunsa säteilevässä seurassa. Olemalla iloinen, oma itsesi, pidät huolta, etteivät juhlavieraat malta odottaa seuraavia bileitäsi ja tulevat paikalle myös jatkossa. Samalla varmistat, että kun mahtavat tyypit järjestävät itse juhlia, sinut kutsutaan mukaan.

 

10. Kiitä. Vaikka heräisit seuraavana päivänä tukka kuinka kipeänä, näpyttele juhlavieraille yhteinen viesti Facebookissa ja kiitä heitä mielettömästä illasta. Näin vältät sen, että vieraat tuntisivat jääneensä sinulle jotain velkaa, ja samalla madallat heidän kynnystään lähettää toisilleen ystäväpyyntöjä. Kun hyvät tyypit tutustuvat toisiinsa, syntyy hyviä asioita. Ole osa sitä!

 

Hauskaa viikonloppua!

 

Kuva: Istockphoto