1. Treenaa, vaikka sinulla olisi vain 15 minuuttia aikaa


Kaikki treeni on hyvästä. Jos sinulla on 15 minuuttia aikaa ennen suihkuun menoa, älä jää kuuntelemaan Spotifyta ja päivittelemään, kun ehtinyt tänään salille. Käytä lyhyt aika hyödyksesi ja tee kotona lyhyt kuntopiiri löhöilyn sijaan!


2. Investoi Polar Looppiin tai muuhun aktiivisuusrannekkeeseen, joka mittaa päivän ajan aktiivisuutesi. 


Tämä motivoi kummasti kävelemään portaat hissin ottamisen sijaan. Hintansa arvoinen!


3. Sekoita rutiinit


Jos jokaviikkoiset treenit tökkivät, kokeile uusia lajeja: joogaa ensimmäisenä päivänä, intervallituntia seuraavana ja uintia sitä seuraavana..


4. Kun meinaat skipata treenin, mieti miten hyvältä olosi tuntuu tehdyn treenin jälkeen.


Urheilu ei välttämättä ole aina kivaa sitä tehdessä, mutta se tunne, kun endorfiini nousee treenin jälkeen!  Tai se, kuinka hyvin uni tulee kunnon urheilusuorituksen tehtyä...
 


5. Älä odota tilaisuutta, mitä varten treenata


Jos treenaat hulluna kuusi viikkoa ennen ystäväsi häitä, kulutat vain itsesi loppuun tavoitellessasi epärealistisia tavoitteita ja tunnet epäonnistuvasi etkä nauti treenistä sitten ollenkaan. Juhlien jälkeen sinulla ei tietenkään ole motivaatiota palata treenaamaan! Iisimmällä "elämäntapatreenaamisella" saat helpommin tuloksia, eikä urheilu tunnu pakkopullalta.


6. SYÖ! OIKEAA RUOKAA!


Älä täysin kiellä itseäsi juomasta alkoholia tai syömästä makeisia tai leipää. (Varsinkaan suklaata, se olisi liian julmaa). Jos kiellät itseltäsi kaiken kivan, ei uusi terveellinen elämäsikään vaikuta kivalta. Anna itsesi nauttia herkkuja, mutta kohtuudella. Tärkeintä on, ettet stressaa silloin tällöin tapahtuvaa herkuttelua.


7. Osta foam roller


Tämä ihmeputki parantaa liikeratoja, kun rullaat lihakset nopeasti ennen urheilusuoritusta. Jos taas rullailet sillä treenin jälkeen, se nopeuttaa palautumista ja vähentää lihaskipuja.


8. Älä unohda palauttavaa liikuntaa


Kun lihaksesi ovat kipeät eilisestä voimaharjoittelusta, käy kevyellä lenkillä. Kevyt palauttava treeni auttaa lihaksiasi palautumaan kipeästä tilasta huomattavasti nopeammin, kuin sohvalla istuminen.


9. Keskity siihen miltä sinusta tuntuu, älä siihen miltä näytät


Urheilun sivuvaikutus on parempi jaksaminen ja positiivinen mieli. Keskity tämän saavuttamiseen, niin myös näet tulokset kehossasi nopeammin.


10. Nuku ja lepää


Mitä enemmän urheilet, sitä enemmän kehosi tarvitsee kunnon yöunia kehittyäkseen. 


Kuva:MVPhotos