Apua? Amikseen/lähihoitajaks.

Vierailija

Heippa! Ajattelin tulla kysymään, kun oon nyt miettinyt tosi kauaa ja tullut siihen päätökseen, että haluan aloittaa amiksen ja lopettaa lukion. Tai ainakin mennä amikseen, ja pitää lukion myös, tai sit vaan lopettaa. Mut oon ajatellut tota lähihoitajan alaa, koska oon kiinnostunut monesta siihen liittyvästä. Mut en tiedä, että milloin pitää hakea ja miten? Ku muistan vaan miten ylä-asteella haettiin, mut miten se käytännössä nyt onnistuu?

Ja kun erityisesti oon harkinnu nuoriso-ohjaajan ammattia, nii mitä mun pitää tehä siis? Käydä jotku lähi-hoitajan jutut, ja sit vasta erikoistua tuohon alaa vai miten? Olis kiva jos sais apua, kun en oikein paljoa näistä tiedä. Paitsi sen, että tää ala kiinnostais paljon ja näistä lähi-hoitajan ammattiin liittyvistä aloista kyllä tiedän ja paljon!

Niin ja sit viel tosta oppi-sopimuksesta, että miten se onnistuis? Ku oon ajatellu, et jos en amiksee pääsis nii jos pyrkisin sit saamaa nuorisotilasta nuoriso-ohjaajan oppisopimuksen? Mut miten sekin menee?

Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vaivautuu kertomaan. :)

Kommentit (2)

Vierailija

Lähihoitajaksi voi hakea täällä kun haku alkaa www.haenyt.fi

Nuoriso ohjaaja ja lähihoitaja on eriasia, mutta lähihoitajanakin voi olla esim. perhekodissa töissä.. http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/opetusohjelma.a...

En tosin tiedä onko nuoriso ohjaaja yhteishaussa, mutta tuolta haenyt.fi sivulta sen näkee, pystyykö sen kautta hakemaan. :) Riippuu koulusta, joihinkin pitää ilmottautua vielä kirjeellä..

Käytä teidän lukion opoa hyödyksi, hänen kyllä pitäisi tietää nämä jutut ja kertoa enemmän noista ammatteista

Vierailija

Itse kävin myös aluksi lukiota, sen jälkeen hain ammattikouluun opiskelemaan lähihoitajaksi ja kävin samalla iltalukiossa.. kävi kuitenkin liian rankaksi kun piti samalla töitäkin tehdä eikä lukio alun perinkään kiinnostanut mua, menin vaan sen takia etten tiennyt mitä haluan tehdä. Nyt siis opiskelen lähihoitajaksi viimistä vuotta:)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat