Vaikka vettä tulisi kuin aisaa ja juustokabanossi olisi kaikkialta loppu, ei juhannus mene pilalle mistään - keskikesän seisaus on state of mind. Jos kuitenkin yhtä asiaa saisin toivoa, esimerkiksi vaikka hammaskeijulta, niin se olis yks Juhannusheila.

Juhannusheila on parasta, mitä voin aina niin kolealle kesäkuulle kuvitella. Kun jälleen kesäkauden alussa kilahtaa kutsu ystäväpariskuntien "hilpeille" juhannuskekkereille (..eli siis keski-ikäisten keilaseuralaisten päiväretkeä muistuttavalle kokoontumisajolle, jossa lähinnä valitetaan hyttysistä ja juodaan ykkösmaitoa), pelastaa Juhannusheila vaivauttavimmatkin pippalot läsnäolollaan. Juhannusheila on suveneeri kavaljeeri niin sukujuhliin, mökkibailuihin sekä kaupunkiolosuhteisiin. Mökkiolosuhteissa monilahjakas Juhannusheila pystyy näyttämään todelliset kykynsä, mutta vaikka agendalla olisikin pelkkä kaupunkijuhannus, ei autiomaata muistuttava kaupunki ole lainkaan niin kolkko, kun seurana on urheasti hyttysiä läiskivä hellu.

Unelmien Juhannusheila osaa lämmittää saunan McGyver-tyyliin vaikka pelkkiä sepelikiviä käyttäen, ja tarvittaessa kyhää nuotion vaikka vanhoista hesareista. Hän ei myöskään hätkähdä laiturin alla vaanivaa ihmissyöjähaukea, vaan nappaa sen paljain käsin, ja valmistaa daamilleen maukkaaksi ateriaksi. Myös Mölkky ja tikanheitto ovat Juhannusheilan alaa, ja golfsuorituksillaan brassaileva Peerit-serkkusi saa vihdoinkin tuta sen, miltä napakymppien sarjatulitus näyttää. Itse voikin vain huokailla syvään vieressä, ja ohimennen, vaatimattoman kuuloisesti tokaista, että edellisellä kerralla tikka lensi oikeastaan vielä hienommin, melkein Hankoon asti.

Juhannusheila osaa valita Juuri Sen Oikean Tuliaisviinin äidillesi, ja rökittää tietoviisaan pikkuveljesi 80-luvulta asti mökin nurkassa kellastuneessa Trivial Pursuitissa. Hän perhokalastaa mieluusti isäpapan seurassa vakavia talousasioita ja muita sensemmoisia jutellen, mutta uskaltaa näyttää myös herkkää puoltansa kokon äärellä mies ja kitara- trubaduurishowllaan. Nenäliinapaketti äitiä varten on viimeistään tässä kohtaa paikallaan. Seuraavana aamuna Juhannusheila yllättää koko sakin pöytään katetulla herkkubrunssilla - onhan hän sinulta salaa kipaissut Stockan herkusta hakemassa pikkuisen juustoja, Pariisissa varpailla valmistettuja kultahippucroissantteja, ja hedelmäkorin pienellä kolibrikoristeella. Ja kaikki tämä superihmisuus viehättävällä nöyryydellä, jopa hieman omaa erinomaisuuttaan vähätellen! Tälle hannulle unelmavävyn viitta on liian pieni suurenmoisuuden mittari, parempi varustautua minkkireunaisella jalokivinkoristetulla pressulla.

Myönnettäkööt, että Juhannusheila vaikuttaa lähes yksisarvisenkaltaiselta taruolennolta, jonka haluaa pistää säppiin ja pitää itsellään täältä multiin asti. Täydellinen elämä ja virheetön siippa on kuitenkin tylsintä mitä on, mikä tekeekin Juhannusheilasta pelkän sesonkituotteen. Kuin hienoin kaviaari tai täyteläisin konvehti, on Juhannusheilakin parhaimmillaan vain pienenä annoksena, ja sitten päästettävä eteenpäin sille, joka haluaa seilata täyspäiväisesti myrskyttömiä valtameriä.

Tänä vuonna juhannus menee aivan ohi suuni, kun liipasen pitkäksi viikonlopuksi Lontooseen siskon kainaloon, eikä se  todellinen juhannuksen taika taida ylettyä sinne Englannin leveyspiireille. Jos joku on kuitenkin varmaa niin se, että ensi vuonna juhannusheilan rekrytointi alkaa tasan silloin, kun ensimmäiset silmut alkavat pilkistää oksista. Taidan myös silti, ihan varmuuden varaksi, poimia tänään jokaista mahdollista flooraa tyynyn alle, jotta seuraavan kesän suunnitelma olisi varma. Mölkkymestaruus on lunastetava takaisin.

Kommentit (6)

kesäkuu on paras kuu

Juhannus ei tietenkään mene pilalle sateesta, sehän kuuluu asiaan. Mitä olisi juhannus ilman koleaa sadetta ja raakaa kastunutta makkaraa. Ei aurinko vain pilaisi juhannusfiiliksen!

Erika

Löysin tänne sun blogiin äsken ekaa kertaa, enkä voinut olla lukematta heti paria(kymmentä) viimeisintä postausta. Ihan timanttista settiä! Mä en kovin montaa blogia seuraa, mutta tää menee nyt kyllä lukulistalle.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram