Kaikki alkoi sinä alkukesän päivänä, kun aloitin hyvissä ajoin tuskailun festariviikonlopun asusta. Visioni oli niinkin persoonallinen kuin hippie chic, ja kaipasin päähäni ehdottomasti jotain rennon tyylikästä lätsää. Koska inhoan kaupoissa kiertelyä sitä jotain tiettyä epätoivoisesti etsien (!! tiedän. ammattitauti.) ja aika ei riittänyt nettishoppailuun, käännyin siskopuoleni vaatevaraston puoleen. Sain lainaksi ihanan isolierisen 70-lukua henkivän huopahatun, jonka ristin välittömästi omaksi mummohatukseni sen pyöreän muodon ja nahkakoristeen takia. Mummohattu sopi sekä päälakeeni että vaatemakuuni sen verran hyvin, että sain tuon hatun ihan ikiomaksi. 

Siitä lähtien olen halunnut laajentaa hattuvarastoani kuumeisesti - sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä on silkkaa hulluutta käyttää huopahattua helteellä.. Mutku näyttää niin hyvältä! Mistään ei ole kuitenkaan oikein löytynyt sellaista puhuttelevaa hattua, joka toisi yksinkertaiseen pukeutumistyyliini jotain maustetta. Nyt kun syksyvaatteista saa edes pikkuisen puhua ilman giljotiinin kutsua, olen aloittanut täyspäiväisen metsästyksen uuden hattukaverin löytääkseni! 

Koska Stockan hattuosasto on nykyään enää silkka vitsi siitä upeasta vanhaa aikaa henkivästä hattuparatiisista mitä se joskus oli, löysin itseni asoksen viidakosta. Täydellisen näköisiä yksilöitä näyttäisi olevan vaikka kuinka - ja missä väreissä! Olen edelleenkin aivan haksahtanut viininpunaiseen, ja esimerkiksi vuosi sitten ostamiini ihaniin burgundyihin nilkkureihini sopisi tuollainen värikkäämpi yksilö. Eniten ehkä kuitenkin minua viehättää -yllättäenkin- musta hattu, mutta mummohattua särmikkäämpi! Tuo ylemmän kuvan leveälierinen kaunokainen on ehkä pakko tilata, silläkin riskillä että se ei sovi lainkaan. 

Selailin inspiraatiokuvia päähineen yhdistelystä Pinterestin syvyydestä, ja nämä kaikki näyttävät vaan niin älyttömän makeilta! Minimalistiseen ja etenkin tummanpuhuvaan (lue: mustaan) lookiin sopii hattu jotenkin niin hyvin, että kaikki valitsemani kuvat näyttäisivät jotenkin niin haljuilta ilman tuota pientä extraa. Sellainen tietty salaperäisen seksikän paha bond-tyttö- look sopii syksyn sävyihin ja ronskeihin korkonilkkureihin aivan saumattomasti, ja lierien alta vilkuilu tuo automaattisesti ylimääräisen ripauksen itsevarmuutta. Empiirinen tutkimukseni on osoittanut myös sen, että hattu päässä hiukset näyttävät aina hyvältä. Ja ehkä kylminä kuukausina se huopahatun lämpöisyyskin voisi olla ihan kätevä lisä? 

Onko joku havainnut jossain putiikissa vastaavia hattuja? Asos on toki näppärä ja valikoima suorastaan uuvuttavan laaja, mutta olis mukava päästä vähän mallailemaankin! 

Kommentit (11)

Tupu

Tammistossa on kauppa OH MY GOSH outlet jossa oli paljon brixtonin huopahattuja 35€ Ja muutama maison scotch musta hattu niiteillä.

J

Kattelin IG kuvias ja rakastan sun kulmakarvoja!!♥ Voitko joskus tehdä postauksen, että miltä ne näyttää luonnossa ja meikattuna ja miten saat niistä noin täydelliset :D

Vierailija

Olen yhtä hullaantunut näihin hattuihin !
Kiitos vinkeistä nyt minäkin löysin sen ''oikean'' hatun <3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram