Vuosi bloggaamista, satoja tunteja tietokoneen naputtamista, parisataa julkaistua postausta, parituhatta kommenttia (!! hullut ihanat), kolme eri osoitetta, huikeita kokemuksia, lukuisia blogiavardi-ehdokkuuksia (!!how), kymmeniä uusia ystäviä, yksi onnistunut blogimiitti, Cosmon kolumnistin pesti, täysin muuttunut arki.

Reilu vuosi sitten Budapestissa ystäväni Anna heitti ilmoille haasteen "mitäpä jos vaikka säästäisit ystävisiäsi avautumisen tarpeelta, ja alkaisit kirjoittaa taas blogia?". Niin, olinhan myynyt sieluni Internetille jo vuonna 2005 julkaisemalla korrektisti ilmaisten erikoista päiväkirjaani, jota päivitin ahkerasti reilut neljä vuotta. Vuoden hengenvedon jälkeen vuonna 2010 aloitin puhtaalta pöydältä kirjoittamaan tunnelmistani silloisesta kotimaastani Australiasta, ja kilometripostauksieni lukemisesta tuli - itselleni täysin yllättäen - aika suosittua ajanvietettä monelle Suomessa. Vaikka kirjoittamisesta tuli ulkomailla asuessa tärkeä henkireikä, kosketus pohjoiseen kotimaahan ja äidinkieleen, oli takaisin Suomeen muutto niin suuri shokki, että blogin jatkaminen ei tuntunut mielekkäältä.

Kaksi vuotta myöhemmin, syksyllä 2013, elämä oli heittänyt uudelleen täydellistä kuperkeikkaa. Työ vaatekaupassa ja sinkkuelämä jätti päiviin paljon vapaata aikaa, ja ystävien kannustamana starttasin tämän rakkauslapseni. Ensimmäisessa postauksessa kirjoitin blogini tulevan olemaan "omien ajatusteni Ämmässuo", ja sitä se todella on ollut. Ei ole asiaa mistä en voisi kuvitella kirjoittavani - eikä varmaan paljoa, mitä aihepiiriä en olisi sivuuttanut kirjoittaessani. En osaa vieläkään ajatella teksieni tavoittavan liki kaksikymmentätuhatta uniikkia lukijaa viikossa, ja yllätyn aidosti joka kerta kun joku kertoo lukevansa blogiani. Viimeksi toissapäivänä koulumme leirikoulussa eestiläinen luokkakaverini tuli luokseni, ja lähetti terveisiä hänen tuntemaltaan tytöltä Katilta, joka kuulemma lukee blogiani. Uskotte varmaan hämmennykseni määrän.

Ikävistä bloggaamiseen ja sen tuomaan julkisuuteen liittyvistä lieveilmiöistä en ole juuri joutunut kärismään. Ehkä se johtuu siitä, että näitä kilometripostauksia ei jaksa kovinkaan moni lukea ihan vaan mieltään pahoittaakseen, tai sitten minulla on vain käynyt hyvä tuuri. Tietenkin satunnaiset pahan olonsa purkajat "oot hirvee lihava kulmakarvamonsteri"- kommentteineen pistävät välillä aamukahvit väärään kurkkuun, mutta en muista koskaan oikeasti loukkaantuneeni yhdestäkään kommentista. Kun tuntee itsensä tarpeeksi hyvin, ei muiden mielipiteitä ota turhaan itseensä. Keskustelupalstoja ei tulisi mieleenkään lukea, sillä uskon sen oikeasti rakentavan kritiikin löytyvän jostain ihan muualta - nimittäin kommenttiboksista.

Pidän itseäni siinäkin mielessä onnekkaana bloggaajana, että blogiani lukee paitsi harvinaisen fiksut, mutta myös ahkerasti kommentteja jättävät lukijat! Mikään ilmainen matka, shampoo tai bilekutsu ei lämmitä mieltä yhtä paljoa mitä uusien kommenttien merkki oikeassa yläkulmassa blogin hallintasivua. Kommenttiboksin kautta olen saanut tutustua useaan lukijaa, jotka ovat riveillään tuoneet päiviini iloa, naurua, lohtua, ja useasti neuvojakin. Myös hyviä keskusteluja on syntynyt heidän kanssaan, jotka katsovat maailmaa eritavalla mitä minä itse. Se tuntuu todella palkitsevalta, pelkkä ihkutus voisi käydä tylsäksi hahaha.

Uskon silti olevani aina se ankarin kriitikko itse itselleni. En yksinkertaisesti pysty postata joka päivä, koska maailma on niin lumoava ja elämä internetin ulkopuolella niin jännittävää. En ole hyvä valokuvaaja, ja vielä huonompi kameran edessä. Postaan vain asioista jotka sattuvat kiinnostamaan itseäni, ja se tekee blogistani samaan aikaan niin suppean, ja samalla niin laajan. Blogini myös todella elää kirjoittajansa syklissä - uskon että jokainen "oikean elämäni" ylämäki ja alamäki on ollut nähtävissä rivien välistä, vaikka pidänkin yksityiselämääni maailman tärkeimpänä, arvokkaimpana asiana. En kuitenkaan koskaan haluasi mennä siihen, että blogi olisi kiiltävää pintaa ja tarkasti mietittyjä kuvia, josta ei huokuisi omaa kädenjälkeäni. Samalla hyväksyn sen, ettei blogini koskaan tule olemaan se suurin, seksikkäin ja suosituin, vaan aina vähän mukavuudenhaluinen ja elämänmakuinen. Ihan niinkuin nainen tarinoiden takanakin on.

Nöyrä kiitos kaikille jo vuoden mukana viihtyneille, tämä on ollut iloista puuhaa.

Rakkain terveisin,

 

Vivian Valpuri

Kommentit (30)

annemaris

haha vivian oot rautanen muija! parasta sun blogissa on ehdottomasti sen rehellinen ote ja se, et tätä blogia ei ole tekemällä tehty. toki tää on sulle työ, mut et pistä joka päivä turhanpäiväsii postauksii vaan kirjotat vasta sitten kun on jotain sanottavaa. mä tykkään! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ah, hyvä kuulla että edelleenkään ei ole painetta kuvata "at the moment"- aamupalakuvia, ainakaan joka päivä :D Kiitos kovasti, ihana kuulla!

Heidi

Vitsi mä tykkään sun blogista, vaikka aika uusi lukija olenkin. Oot rehellisesti oma itsesi, etkä yritä olla mitään muuta ja vaikutat helposti lähestyttävältä. Toivottavasti ymmärrät, mutta oot mun mielestä hyvällä tavalla "tavis" ;).

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tavistelu on aliarvostettua!! Maailmassa jossa elämme kaikki on saatavilla ja kaupan, lapsien unelma-ammatti on olla julkkis ja paine olla ""JOTAIN"" on ihan älytön. Ehkä jollain piilo-anarkistisella tavalla haluan siksikin pitää kiinni kotikutoisuudesta ja normaaliudestani. Kiitos kovasti, että seuraat ja kommentoit!

May

Pitäis kommentoida useammin blogeja, kännykällä en vaan jaksa söhlätä näytön kanssa. Oot helmi ja musta on niin siistiä että viihdyt Tanskassa! Jatka elämästä nauttimista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haaa, tuttu ongelma! Luen itse 90% kaiken mobiililla, ja oon superhuono kommentoimaan! Kiitos siis vaivasta, piristi :)

h_eidi

Onnea yksivuotiaalle! Sulla on sana hallussa ja postauksia on aina kiva lukea ihaillen samalla aina loistavia kielikuvia jne. :). Oot ehdottomasti yksi mun lempibloggaajista, keep up the good work :).

bebe

Joko siitä on vuosi mennyt??!! Muistan kun Anna joskus mainitsi sinusta blogissaan ja taisit kirjoittaa vierailijapostauksenkin sinne. Siitä lähtien yritin kaikilla mahdollisilla, ja ehkä vähän mahdottomillakin hakusanoilla etsiä Googlesta, jos sinulla vaikka olisikin joitain kirjoituksia jossain. Ei löytynyt...vaikka voi kyllä johtua niistä hakusanoistakin :D kyllä olikin vaan ilouutinen kun kuulin että blogi oli auennut! Onneksi kirjoitat! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ha, just äsken yks ystävä laittoi viestiä että "VASTA VUOSI, tuntuu niinkuin sä olisit bloggannut aina" :D Siltä kyllä tuntuu, vaikka toisaalta tosi lyhyt aika on tullut naputettua siihen nähden, mitä kaikkea onkaan tämän tiimoilta tapahtunut! Hyvä että löysit perille, ja että olet viihtynyt mukana!

tiippa

Koko vuosi on tullut roikuttua mukana osoitteesta toiseen. Hitto aika menee nopeaa :D

Melissa

Huhhuh onpa vuosi mennyt nopiaa! Muistan kun viime loka/marraskuussa eksyin sun blogiin ja jäin heti koukkuun, heti piti lukea aiemmatkin postaukset. Hurjasti onnea kaikesta mitä on blogin ohessa tullut (myös me lukijat haha), oot ansainnut tän! Jatka samaan malliin! Mukavaa syksyä! :-)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No todellakin on mennyt! Aika kliseistä sanoa, mutta ei olisi vuosi sitten tullut mieleenkään miten paljon elämä muuttui.. Kiitos todella paljon ihanasta kommentista ja sulle myös mahtavaa syksyä!

jensu

Jee onnea blogisynttäreistä! Sun postaukset on tosi viihdyttäviä, ja parasta just on kun höpötät menemään ja kirjotat pitkään, eikä mitään päivän asu-postauksia parilla lauseella höystettynä.

ps. Lisää reseptejä!

T:Bananabread-pinaattimunakassysteemi-salaattisulatetullafetalla-lover

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ah, toi on aina niin kiva kuulla, koska höpöttelypostaukset on kivoimpia tehdä :D haha.

ps. RESEPTEJÄ TULEE, ruokavalio on muuttunut aika tavalla täällä Tanskassa!

Karoliina

Onnea 1-vuotiaalle blogille! Täytyy kyllä myöntää, että blogisi on paras mitä olen koskaan lukenut. Se on myös osasyy siihen, miksi itse aloin kirjoittaa. Siispä kiitos loistoluettavasta & inspiraatiosta! :)

salla

oho, vuosi on menny kovaa haipakkaa! onnea yksivuotiaalle!! mie pidän tästä justiisa tuon elämänmaun takia ja hitto siu jutuille saa nauraa!! ja siun postaukset pitää säästää aina viimeseks ja nauttia kaffekupin kanssa. keep up the good work ihana vivian!!

eskob

Höh, en pystynyt eilen kommentoimaan kännykällä ! Jotain se vammaili.

Härregyyd miten siitä voi olla jo VUOSI?! Tää aika on mennyt niin nopeasti ! Oon tykännyt erittäin paljon sun ajatustesi Ämmässuosta :) heitit itses heti mun lempparibloggaajien joukkoon kun ekan kerran luin sun tekstiäs ja oot siellä tarkoin valitussa joukossa edelleen :D parasta on se, että välillä on vaan niin kiireinen itse ettei ehdi avata bloggeria muutamaan päivään. Ja kappas, siellä se Vivian on tuottanut melkein joka päivä jonkun terävän ja kehittävän tekstinpätkän ! Kiitos !

Toivon ettet ihan heti kyllästy pitämään avointa blogia, siinä menettäisi monet naurut ja hyvää tuulta aiheuttavat jutut :) <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, vähän epäuskoinen olo itselläkin.. Tuntuu että olis ollut blogi aina! Kiitos että olet mukana ja kommentoit, ilahduttaa aina :)

memmi

Apua miten aika rientää! Mutta on ollut kyllä loistokas vuosi, sillä sinä ja sun blogi ootte aivan parhautta. Kilometripostaukset ja höpöttelyt on just jees, etenkin kun sulta löytyy silmää kirjottamiselle. Ja ne elämänmakuset rehelliset jutut on aivan ihania! Multa ei nyt näköjään irtoo mitään rakentavampaa settiä (koska darra... :D), mutta KIITOS tästä blogista! Toivottavasti saadaan vielä muutamankin vuoden päästä lueskella näitä kilometrin mittaisia postauksia;D

Battery

Oon lukenut sun blogia galtsuajoisa lähtien, se oli jo silloin mun lemppari! Huumori ja kirjoitustyyli on ykkösluokkaa, mutta myös tyyli vaatteiden, sisustamisen ja karkkimakujen osalta osuu nappiin. Eli ehkä tää tiivistää sen monipuolisuuden mitä sun blogi tarjoaa. Olin niin innoissani kun noin vuosi sitten kaveri whatsappas että galtsu vichyllä on taas blogi :D Onnea 1v!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:D ahahahha siis varmaan mun hautakiveenkin kaiverretaan että tässä lepää vichy galtsusta! Kiitos paljon battery tästä, ja kaikista muista mahtavista kommenteistasi :)

Sara

Kyllä tämä on se suurin, seksikkäin ja suosituin, ainakin minun pienessä maailmassani. Olet huikea tapaus ja käännät koko blogimaailman ympäri olemalla käsittämättömän hauska ja samalla mielenkiintoinen persoona. Olet hauskinta sitten Frendien ja risuaitojesi lukeminen puree vahvemmin kuin D-vitamiini syysmasennukseen. Kiitos kaikista häiriintyneistä kikatteluista ja paheksuvista katseista julkisessa liikenteessä ja pääsen helpommalla salilla, kun vatsalihakset ovat jo valmiiksi treenatut! :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram