Kun ensimmäistä kertaa viikkoihin herää siihen, että tuuletusikkunoista virtaa asuntoon hyvin, hyvin koleaa ilmaa, tuntuu äkillinen säätilan muutos absurdilta. Viimeiset viikot olen viilettänyt ilman takkia, sääret paljaana, ja nauttinut auringon ihanasta lämmöstä puistoissa ja kahviloiden terasseilla. Naiivina ajattelin tämän kesän vaan jatkavan voittokulkuaan tästä ikuisuuteen (tai ainakin sinne elo-syyskuun liepeille), mutta vanhasta oppineena olisi pitänyt tietää toisin. Kesä ei vaan VOI olla Suomessa tasapaksun helteinen - tällaiset kylmät aallot ovat todella enemmän sääntö kuin poikkeus. 

Vaikka olenkin ilolla ottanut lämpöaallot vastaan silkkitopeissa ja lyhyissä shortseissa, joku kieroutunut puoli minusta hieman hihkuu tälle viileälle aallolle. Nähkääs, minusta tuntui taas tänä vuonna siltä, etten ehtinyt käyttää lainkaan tarpeeksi välikausivaatteitani. Mohair-villapaidoista vaihdettiin taas bikineihin niin lyhyessä ajassa, että ohkaiset mutta lämpimät neuleet jäivät aivan vaille käyttöä! 

Nämä kuvat ovat muutaman viikon vanhoja, ja ajalta jolloin neule ja nahkatakki oli se ideaalin lämmin ja sopivan viileä pukeutumiscombo. Niin, sitä riemua taisi kestää kaksi päivää, jonka jälkeen olen haikeasti hyvästellyt tuon uuden jumalaisen pehmeän ja päällä suorastaan valuvan kashmirneuleen. Tässä maassa on kyllä se erinomaista, että vaikka haikeana pakkaakin kaikki neuleet ja farkut kesän ajaksi kaapin perimmäiseen nurkkaan, tarvitsee niitä takuuvarmasti vielä. Vähintäänkin koko loppuvuoden. 

Tähän riemastumiseeni liittyy siis ainoastaan tämä vaatepuoli (ja vikat työpäivät!) - kyllä helle on paljon mieluisempaa mitä hampaiden kalistelu ulkona.Toivonkin sääherroilta nopeaa säätilan muutosta takaisin kuumiin numeroihin, ihan viimeistään lauantaiksi! Sitten voi taas tuntea syvää kiitollisuutta lämpöisistä päivistä, eikä tarvitse naapurin mummojen kanssa päivitellä sitä, miten tukahduttavaa ja liian kuuma ja hedelmät mätänee keittiöön.

Lupaus: aion nauttia seuraavat neljä viileää päivää täysillä kaikista farkuistani ja suosikkivillapaidoistani, ja sitten vaieta viileän ilman rakkaudestani iäksi. Jatkossa tulen olemaan bikineissä ja ohkaisissa kesämekoissa valittamatta sanan sanaa, ja viilennän itseäni sitten sisäisesti nautittuna jäätelöllä ja kylmillä virvokkeilla. Kannustan mummoja ja muita tuskastuneita kulkijoita tekemään saman.

Toivottavasti rusketus ei ehdi lähteä neljässä päivässä?! 

Asu: sandaalit - Ancient Greek Sandals, farkut - Acne, neule - Vince, takki - Massimo Dutti, laukku - Samuji

Kommentit (8)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi, kiitos! :) Tää välivuodenaika on kyllä tavallaan haastava (kuumuus yllättää päivisin ja illalla ihan jääkalikkana..), mut on kyllä oma suosikkini!

Tiiu

Katsoin Gaudeten nettikaupassa noita sandaaleita ja näin jalassa ne nähtyäni vaikutuin vielä enemmän, että noi on must have! Osaaks sanoa, että tuleeko teille 37 lisäksi muita kokoja? Lisää asukuvia, jos mahdollista -olet tosi inspiroiva, vaivattoman tyylikäs, aina tilanteen mukaisesti pukeutunut-vaikkakin kaappisi sisällön hintahaitari on aika eri kuin about 90%:lla lukijoista :)!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Nuo Litat on kyllä ihanat! Toivottavasti saadaan lisää, sillä noi myi ihan hetkessä.. Eikä kyllä ihme - hinta ja laatu tosi kohdillaan, ja ainakin itse rrrrakastan kaikkia simppelin tyylikkäitä juttuja :) Kiitos kovasti kehuista, kiva kuulla että näinkin kämäset asukuvat kelpaa! Voit siis odottaa näkeväsi niitä jatkossakin!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! Totta - hoksasin vasta luettuani muutaman kohdan uudelleen, että voi saada myös kuvan että lopettaisin työt kokonaan! Niin ei kuitenkaan ole, vaan jään siis pitkälle kesälomalle :)

a

oh mai gaad... kerro lisää tosta takista... mä oon niin vakuuttunut että mulle ei käy nahkatakki... mut silti haluisin sellasen... oO yritin kattoo dutin sivuilta mut siellä ollu tollasta...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Toi takki on valitettavasti pari vuotta vanha, vuonna 2012 kesällä Berliinin Massimo Duttista ostettu! :/ Aivan ihana kyllä, vaaleiden juttujen kaverina kivempi mitä musta nahkis

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram