..Joista yksikään ei saa jäädä tyhinä sanoina ilmaksi kaikumaan.
Moneen vuoteen en ole tehnyt muita uuden vuoden lupauksia kuin yleismaallisista hyvyyksistä muistuttavia, kuten olla kiltti toisille ihmisille, soittaa faijalle ja äidille useammin, ja pyrkiä kehittymään ihmisenä. Ensimmäiset kaksi vielä ovat suhteellisen helppoja käsittää ja toteuttaa, mutta itsensä kehittäminen on juuri sellaista sanahelinää mitä tulee vähät väliä shamppanjalasi kädessä vakavalla naamalla suustaan päästettyä, mutta joka konkreettisesti ei kuitenkaan tarkoita yhtään mitään.

Mutta tänä vuonna asia on toisin. Kypsässä iässä (lol), tasaisessa elämäntilanteessa ja vakaan iloisessa mielentilassa aion tehdä muutaman tovin harkitsemani lupauksen uudelle vuodelle. Kätevää tästä lupailusta tekee se, että en lupaa mahdottomia, kuten olla bikinifitness-kunnossa ennen kesää taikka filosofian maisteri - nuo kaksi asiaa kun eivät takuuvarmasti tule tapahtumaan. Jotta lupaukset eivät lentäisi pimeälle taivaalle kuin ilotulitusraketit, teen viisi lupausta jotka todella aion toteuttaa. Näissä pysymistä voin raportoida myös tänne blogin puolelle - enkai halua menettää kasvojani tuhansien lukijoitteni edessä tällaisissa vakavissa asioissa! Pohdiskelin näitä ajatuksiani, toiveitani ja päämääriäni vuodelle 2014 muutaman viikon, ja nämä viisi tuntuivat monien hyvien ideoiden joukosta aidosti siltä, millainen ihminen haluaisin olla tämän vuoden ajan, ja myös seuraavat vuodet eteenpäin. Sellaisia loppuelämään sovellettavia juttuja, jotka on helpompi pistää sanoista toteen näin puhtaalta pöydältä, vuoden alusta startattuina. Ja jotka ennen kaikkea ovat hauskoja ja hyödyllisiä, koska se on minulle tärkeintä.

Ja tässä ne tulevat!

1. Lupaan elää terveempää elämää.

En halunnut laittaa tätä lupausta ensimmäiseksi siksi, että se olisi jotenkin tärkein kaikista, vaan koska se on itsestäänselvin. Viime vuonna aloitin säännöllisen liikunnan, ja vaikka se on tuonut mukanaan myös positiivista fiilistä ulkonäön suhteen, niin ennenkaikkea se on ollut suurin yksittäinen tekijä jaksamisessa ja energisen fiiliksen ylläpitämisessä. Aion siis pitää urheilustani kiinni, ja suunnitella itselleni monipuolisen ohjelman kuntosalini aikataulujen mukaan. Pyrin käymään salilla vähintäänkin kaksi tai kolme kertaa viikossa, ja sen lisäksi käydä lenkillä, uimassa tai vaikka tanssimassa - kunhan saan pidettyä liikunnan monipuolisena viikkojeni piristäjänä.

Ruokavalioni on viinien ja sipsien ainaisesta ylistämisestä poiketen verrattainkin hyvin terveellinen, enkä koe aihetta luvata tehdä siihen mitään muutoksia. Ruoka on minusta sellainen asia, että siitä stressaaminen tuo mukanaan vain ongelmia. Terve ihminen ei lääkitse stressiään tai suruaan syömällä oman elopainonsa verran jäätelöä viikossa, mutta herkuttelu, nautiskelu ja hyvässä seurassa kokkailu tuo elämään vain ja ainoastaan iloa. Se on minulle rakas harrastus, ja hyvää vastapainoa salilla hikoilulle. Jatkossakin lupaan nautiskella kaikkea haluamaani kohtuudella aina kun siltä tuntuu, eli viini ja Makuunin autokarkit tulevat tulevana vuonna vierailemaan blogissani totuttuun tapaan. Saatan kuitenkin riehaantua, ja jakaa myös uusia smoothie-reseptejä, ja muita visuaalisesti rumia ruokaohjeita joista niin tykkäätte.

Eräs entinen poikaystäväni moitti minua toistuvasti siitä, että halusin syödä karkkia aamupalaksi. Se ei kuulemma ole "oikeaa aamupalaa". Voi olla, että olen missannut jonkun olennaisen pykälän Oikean Elämän Opaskirjasta, tai sitten vanhempieni tarjoama kasvatus on puutteellista, mutta minä otan oikeudekseni nauttia aamupalakseni mitä ikinä mieleni sattuukaan halajamaan. Vaikka sitten Makuunin irttareita. 

2. Lupaan tavata enemmän ihmisiä

Ajattelin ensin että jätän tällaisen asian kokonaan blogini ulkopuolelle, mutta whattahell - en varmasti ole ainoa parikymppinen nainen joka toisinaan tuskailee samojen ongelmien parissa, eli solidaarisuuttani ja tutkivan journalismin nimissä aion raottaa vuoden aikana myös tätä asiaa blogissani. Tässä se tulee: Minä vihaan käydä treffeillä. Tiedän - ylisosiaalisen kälättäjän sitä ajattelisi luonnostaan olevan täysin elementissään istuessa kahvilla tuntemattomien ihmisten seurassa, ja suorastaan nauttivan saadessaan puhua itsestään tutustua uusiin mielenkiintoisiin tyyppeihin. Hell no. Jotain siinä on, että mä olen aina kokenut treffeillä käymisen jotenkin hyvin poissa mukavuusalueeltani, ja olen karttanut niitä kuin ruttoa. Olen kuitenkin muutaman kerran löytänyt itseni surkuttelemasta ystävilleni miten baareissa pyörivät ihmiset ovat eri motiivilla liikkeellä mitä minä, enkä ota siellä tulevia lähestymisiä tosissani. Ja voi miten monta kertaa olen juustotiskillä öögaillut vuoroin herkullista goudaa ja vuoroin vieressä parmesanien laatuja ihmetteleviä komistuksia, kuitenkaan tekemättä asioiden eteen elettäkään. Ei, eleeksi ei voi laskea sitä kun mutisee kuulokkeet korvillaan 'sori' siirtyessään toiselle hyllylle. Täysin mielipuolisesti olen myös kieltäytynyt lähes jokaisesta saamastani treffikutsusta, koska se on mielestäni vaivauttavaa eikä sitä koskaan tiedä mitä pahoja ihmisillä voikaan olla mielessään. Just joo.

Pohdin asiaa muutama viikko sitten, ja järkeilin asioita hieman. Minun täytyy muuttaa oma asenteeni, ja suhtautua sekä treffikutsuihin että itse deitteihin hyvin casuaalisti. Kyseessä on kuitenkin kahvikupponen tai lounas, ei lupaus avioliitosta, viidestä lapsesta ja labbiksesta Espoon rivarissa. Niin paljon on kuitenkin kiinni vain omassa asenteesta - se on kuitenkin vaan yhteen potentiaalisesti siistiin tyyppiin tutustumisesta! Etenkin kun olen sataprosenttisen tyytyväinen ja onnellinen nykyiseen kiireiseen sinkkuelämääni, ei ole todellakaan mitään sellaista painetta löytää romanttista suhdetta ja prinsessatarinaa. Siksi lupaukseni onkin muodossa tavata ihmisiä - voivat ne olla vaikka uusia ystäviäkin, sukupuoleen katsomatta.

Juonipaljastus: aloitin tämän lupauksen toteuttamisen hetki sitten, ja muutamilla deiteillä käyneenä voin kertoa tämän olleen ehkä paras ja virkistävin lupaus ikinä! Jokainen kerta olen ollut niin sydärin partaalla ja yrittänyt keksiä tuhat syytä kieltäytyä ja feidata, mutta aina olen palannut kotiini maailman levein hymy huulillani - ihan jo siitä upeasta tunteesta, että poistuin mukavuusalueeltani. ...Ja hei - pistäiskö tämä nyt vihdoin myös stopin sille Vivian ja Jarski- googlailulle?

3. Lupaan sivistää itseäni (ja kehittyä kirjoittajana)

Mua toisinaan hävettää oman kirjahyllyni niukkuus, ja se, että luen mielelläni arvosteluja kirjoista innostuneena, mutta harvoin tartun kuitenkaan toimeen, tai siis itse kirjaan, ja lue noita kehuttuja teoksia. Ajattelin luvata tehdä tässäkin asiassa muutoksen, ja alkaa ostamaan ja lainaamaan enemmän kirjoja, ja siis myös lukea ne. Uskoisin sen projektin olevan paitsi mukavaa todellisuuspakoa iltojeni ratoksi (mitä siis deittaamiselta ja kyykkäämiseltä kerkeän hehe), mutta myös positiivista muutosta kirjoitustaidoilleni. Itse koen lukemisen ja kirjoittamisen taidon kulkevan pitkälti käsi kädessä, ja toivottavasti tämän projektin myötä tuottamani tekstikin on oikeakielisempää ja rikkaampaa.

Tähän kohtaan saa suositella jotain hauskoja/romanttisia/pakko lukea- tyylisiä teoksia, kiitos! 50 shades of grey:tä ei muuten lasketa romanttiseksi, se lasketaan ala-arvoisen paskaksi kirjaksi. 

4. Lupaan opetella käyttämään kameraani (ja kuvata enemmän blogiini)

Vaikka iPhonen linssin läpi räpsityt kuvat taitavat olla blogini sisältöä myös tulevana vuotena näppäryytensä takia, aion opetella minijärkkärini käyttöä. Kaikenlaiset kuvat sekä etenkin löyhästikään muotiin tai tyyliini liittyvät aiheet ovat huutaneet poissaoloaan, ja vaikka tästä ei varmasti milloinkaan tule päivän asu- tyylinen pinnallinen vaatepäiväkirja, haluan tuoda myös noita elementtejä lisää blogini puolelle. Naisella jolla on näin valtava varasto vaatteita, luulisi joskus edes olevan saumaa (hehez) kuvata niitä myös näytille. Kaikkea kohtuudella myös jatkossa!

Muutkin blogiin ja sen sisältöön liittyvät toiveet ovat tervetulleita, ja näin vuoden alun tuomalla innokkuudella saattaisin olla kykenevä myös niitä toteuttamaan!

5. Lupaan käyttää hammaslankaa säännöllisesti

Ei vaadi selityksiä. Edes kaksi kertaa viikossa, niin olen itseeni tyytyväinen ja jatkossakin helmeän hammasrivin omistava.

Näiden viiden lupauksen lisäksi lupaan toki myös soittaa usein vanhemmilleni ja sisaruksilleni, sekä olla kiltti itselleni ja muille maailman kulkijoille. Karma olkoon bestikseni myös vuonna 2014!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram