Yhteistyössä Altia

Viime viikolla elämääni naurua ja rutkasti lisää viinitietoutta tuoneesta Mikä viini! -tapahtumasta jäi huippuhyvät muistot. Tilaisuudessa tuli maisteltua jos jonkinmoista kuohuvaa, vinkkua ja drinksua, ja illalla kotiin tullessa taskut olivat täynnä suosikkiviinien "käyntikortteja". Kätevää, sillä ainakin itse huomaan olevani iiihan liian usein alkon hyllyjen välissä sormi suussa pohtimassa, et mikähän olis hyvää. Toinen vaihtoehto on aina ostaa sama flinda tutun etiketin perusteella, mikä sekin on tylsää.

Viinien maistelu on parasta. Australiassa asustellessani meillä oli ystäväporukassa tapana lähteä viinitiloille päiväretkelle, ja maistella siellä piinkovien ammattilaisten eli viinintekijöiden opastuksella uusia makuja. Olen aina kaipaillut samaa pohjolaan, koska paitsi että viini on minelestäni about parasta juomaa mitä kurkustaan voi kitata, on se myös kehittävä ja mielenkiintoinen harrastus. Viinikulttuurin edistäminen on minusta aina hieno asia, koska kaikella alkoholilla on kotimaassa sellainen ryyppäämisen ja rellestyksen leima - täysin turhaan. Parhaimmillaan kun pieni kilistely on paitsi opettavaista, myös sosiaalista ja iloista puuhaa.

Nelistään vietetystä viini-illasta jäi siis taskuun paljon hyviä vinkkejä hyllyn väliin, muutama löymätön resepti (oma suosikkini: fresitan ja blossa-glögin 50-50 miksaaminen! Kuulostaa niin oudolta, maistuu NIIN hyvältä!), sekä varmuus siitä, että jatkossakin minut näkee joka ikisissä viininmaistelutapahtumissa täällä ja muualla. Kiitos siis vielä Altian porukalle kutsusta, viinivelhoille tietämyksen jakamsisesta, ja tyttärille viiksekkäästä seurasta!

Ensimmäinen kuva lainattu Viinimaan facebook-sivulta.

Valitettavasti alkoholiin liittyviä postauksia ei Valviran ohjeistuksen mukaan saa kommentoida, sori!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram