En tiedä teistä, mutta itse koin aika rapean paluun arkeen ja työpöytäni eteen perjantaina. Joulusta ruokineen ja lomasta krebaamisineen (okei yks ilta, ei voi edes laskea) oli haikeaa luopua, ja olo oli sanalla sanoen epäuskoinen aamulla herätyskellon piristessä tyynyllä. Ei ole enää edes suklaayllätystä antamassa päivän ensimmäistä sokerishokkia elimistöön, miten surullista! Aamuherätyksen poikkeukselliseen karmeuteen voinee vaikuttaa voimakkaasti tapsantansseissa maailmanparannus laaja-alaisilla tanssiliikkeillä ja huutonaurulla punkkulasi kädessä naurettavan kesäinen mutta ah niin söpö kukkapanta päässä pitkästä ilosta maailmankaikkeuden minulle lähettämä flunssa. Hän, joka ei koskaan ole kipeä eikä yskivä saati nuhainen, on juuri nyt niin ryytynyt, vuoroin paleleva ja raivokkaasti hikoileva, sekä aikuisviihdettä tarjoilevalle puhelintytölle prikulleen sopiva. Siis aivan paska, ja varsin räkäinen. Plussaa: lämmin juotava ja villasukat puhuttelevat mua aina, sekä yhdessä että erikseen. Miinus: vaatii aika paljon ponnisteluja näyttää ihmiseltä ja kyetä pysymään iloisena ale-riehassa kun todellisuudessa mieli vaeltelee jossain muumien katsomisen, höyryävien inkivääri-juomien ja tokkurassa torkahtelun maailmassa. Onneksi kuusi vapaalla vietettyä päivää latasivat akkuja kiitettävästi, ja toivat taas paljon ilon ja naurun aihetta päiviksi eteenpäin. Ja se Uuveehän on tosiaan ihan kohta - parempi vaan makoilla viikonloppu kotona sitä odotellessa. Mulla on vielä the Lupausten kirjoittelu kesken, ja lupaan jakaa ne kanssanne heti alkuviikosta. 
 
Vaikka rehellisesti olen aivan hiuspohjaani myöten täynnä joulua ja joka tuutista puskevaa post-glöginhuuruista fiilistelyä aiheeseen liittyen, voisin kuitenkin kirjoittaa lyhyen yhteenvedon elämäni kivoimmasta joulusta. Lisäksi aivoni käyvät niin hitaalla, että esimerkiksi joululahjojen listaaminen on juuri sopivaa ponnistelua tähän hetkeen. 
 
Okei, lyhykäisyydessään tämä joulunvihaaja oltiin onnistuttu puolihuomaamatta ajamaan väsymysvoittoon mitä tuohon jokavuotiseen pakkojuhlaan tulee, ja äidin luona vietetyt pari päivää olivat aivan ihanat. Voitokkaan luontoarvan lisäksi kiireetön äidin kanssa juoruilu, alias-turnaukset värikkäässä joukossa aatonviettelijöitä sekä se taivaallisen maukas joululammas olivat jo itsessään (ja kaikessa yksinkertaisuudessaan. Maailman parhaat jutut on usein niitä kaikkein tavallisimpia, ainakin jos omaa tällaisen kuumehuuruisen optimistisen mielen. Joku kutsuisi yksinkertaiseksi myös mieleltään, minä valitsisin sanan positiivinen) ikimuistoisen mukavia asioita, mutta voi veljet mitä lahjoja tälle ei-ainoatakaan-lahjaa ostavalle oltiin hankittu! Ystäviltä ja töistä saatujen pienten muistamisten lisäksi äitini oli lukenut blogiani tarkkaan, ja oli ostanut minulle kauan kaipaamani sauvasekoittimen! Huutomerkkejä! Kyseistä voimanpesää olen saanut käyttää jo muutamana aamuna aamupalasmoothien pyöräyttämiseen, ja pahalle alter egolleni Menneisyyden Vivianille haluaisinkin esittää vienon tiedustelun että MITEN VITUSSA PYSTYIN ELÄÄ ILMAN TÄTÄ MELKEIN VUODEN ja MIKSI. Oli syy mikä ikinä, en luovu tuosta enää koskaan. Aamut eivät ole olleet näin helppoja, eivätkä päivän ensimmäiset ateriat yhtä herkullisia. Tämä liitto kestää. 
 
Vaikka mikään ei hakkaa ihanaa monitoimikonetta, myös rakas isoveljeni oli jälleen osannut muistaa siskoaan täydellisellä lahjalla. Muutamia vuosia sitten broidin tiedustellessa lahjatoiveita vinkkasin hänelle aina ilahtuvani MACin kosmetiikasta. Veli teki työtä käskettyä, ja on jokaisena jouluna tuonut kiiltävän mustan lahjapaketin kiltille siskolleen. Laadukkaista siveltimistäni ja kauneimmista huulipunistani on siis veljeä kiittäminen, ja tämän vuoden kuultovoide sekä kynsilakka-setti oli sekin aivan täysosuma! Veljeni aina muistaa hehkuttaa miten loistavaa palvelua hän MACin kauniilta ja osaavilta myyjättäriltä saa, ja on varsin hellyyttävää ajatella sitä jääkaappipakastin- setin kokoista äijää selittämässä myyjille mitä kaikkea on pikkusiskolleen aikaisemmin hankkinut, ja mikä hänestä minulla voisi sopia. Nöyrä kiitokseni sinne Stockan suuntaan - jokainen vuosi olen saanut täydellisen lahjan. Jos käyttäisin hymiöitä, niin tässä kohtaa olisi muutama nk. Dee-hymiö, ja sitten monta sydäntä. 
 
Noiden kahden erinomaisen lahjan lisäksi minua muistettiin Ranuan kummit- dvdllä (kiitti äiti, ehkä 2014 jouluna Korvatunturilla ollaan äkätty kyhäillä mulle myös dvd-soitin!), riihikuivalla (never said no) sekä tietenkin punaviinillä. Tämän tarinan opetus on se, että kiltti kannattaa aina olla. Etenkin perheelleen. 
 


Siltä varalta että sivupalkin Insta-palkista tihrustaminen ei riitä, päätin liittää tämän postauksen kuvitukseksi tämän hempeän joulunaaman. Kukapa ei haluaisi päättää miellyttävää lukukokemusta rakeiseen lähikuvaan kirjoittajan naamasta, niinpä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram