* Postaus tehty yhteistyössä Altian kanssa

En muista koska viimeksi olisin viettänyt maanantaipäivää niin hysteerisesti kikatellen mitä tällä viikolla. Minut oli kutsuttu ihanan Jennin ja kauhukaksikko-duon toisen puoliskon aka Natan kanssa Altialle kuoharikoulutukseen, ja Viini-Valpuri Liemisenä otin luonnollisesti kutsun vastaan ilolla ja riemulla!

Iltapäivä alkoi suht jännittyneissä tunnelmissa liemien moniosaajan ja drinkkikouluttaja-Mikaelin opissa. Huuli pyöreänä kuuntelimme faktatietoa kuohuviinien ja samppanjan valmistusmenetelmistä ja eroista, ja ehkä maistoimme niitä myös kielenkärjellisen verran. Olen aina ollut kuohuvan ystävä, mutta jostain syystä karttanut Fresitaa sen tunkkaisen maun takia. Annoin sille kuitenkin ammattilaisen valvovan silmän alla toisen mahdollisuuden, tällä kertaa leveästä viinilasista maistettuna, ja kuulkaa! Jos tulevaisuudessa tulen vastaan kuppilassa kuoharia viinilasissa, niin älkää naulitko minua moukaksi! Kuten hyvä "tavallinen" viini, myös kuohuva on parhaimmillaan laakeammasta astiasta nautittuna, jolloin sen tuoksu ja muu aromikkuus pääsee täyteen volyymiinsä. Yllättäen se mansikkainen Fresitakin maistui hyvältä (oikeastaan tosi hyvältä), kun se sai ympärilleen happea.

Kuten kaikki hyvät luennot, huipentui myös maanantainen oppituntimme pieneen fyysiseen puuhasteluun. Agendana oli kehitellä pari helppoa ja herkullista cocktailia kuohuviiniä käyttäen, ja itse entisenä baarimirkkuna & tiskin molempia puolia kiitettävästi kuluttaneena olin itsevarmana kyypparina liikenteessä. Viinavelho-Mikael otti meistä luulot pois, ja sekoitti muutamat vaatimattomat sekoitukset inspiraatioksi, ja sitten oli aika ryhtyä hommiin.

Meillä oli kyllä hauska trio sheikkeröimässä, sillä sekä minulla että Natalla löytyy baaritaustaa, mutta Jennille kemistitehtävät olivat aivan uutta. Onnistuimme kuitekin haasteessa kaikki oikein mallikkaasti, joskin Natan "Tein itse ja säästin -85" -drinkki vei kauh..siis kauneimman juoman tittelin ruotsinlaivan juottoloita muistuttavalla ulkonäöllään. Hyvä Nata! Ei se näkö, vaan se maku!

Oma juomani oli totta kai klassikkojen rakastajan modernisoitu valinta, eli mansikkabellini raparperin ja mintun vivahteilla. Pelkkä mansikkainen kuohari voi maistua lattealta, mutta pieni raparperin kirpakkuus yhdistettynä mintun raikkauteen toimi yllättävän hyvin!

 

Helposti valmistettava ja erinomaisen herkullinen tyttödrinkki "Endless Summer" syntyi näin:

1. Sekoita blenderissä 4 mansikkaa, tilkka sokerilientä sekä limen mehu saadaksesi juoman hedelmämelba

2. Kaada melba viinilasin pohjalle, ja lisää kevyesti käsissä tampattua minttua reilun kourallisen verran

3. Täytä lasi jääpaloilla, ja lisää 2cl raparperilikööriä (De Kuyper Sour Rhubarb)

4. Viimeiseksi kaada lasi varovasti täyteen laadukasta cavaa, ja sekoita pohjaa myöten varovasti. Koristele minttutupsulla ja mansikoilla.

Juoman sekoittelu oli taas niin hauskaa, että tuli oikeastaan pieni kaipuu takaisin kyypparihommiin sekoittelemaan. Harmi vaan, ettei minussa enää mitenkään riittäisi samaa virtaa yötyöhön kuin kultaisina baarivuosinani 2009. Onnekseni pääsen takaisin harrastuksen äärelle heti tänään keskiviikkona, kun Mikä viini! -tapahtuma valtaa Vanhan ylioppilastalon 16.-17.9. Koska viininmaistajaisia ja alan ammattilaisten viisautta ei pääse turhan usein kokemaan, aion kipaista keskiviikon after workille keskustaan. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, ja maistelulipukkeet maksavat euron verran.

Kaunis kiitos vielä Mikaelille ja tytöille hysteerisestä päivästä! ♥♥♥ Lupaan, ettei se johtunut vain kuplista.

Alkoholia sisältävää kaupallista postausta ei Valviran sääntöjen mukaan voi valitettavasti kommentoida, joten kommentointi tähän postaukseen ei ole mahdollista.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram