Tämä aamu maistuu punaisista marjoista tehdyltä smoothielta, kuulostaa The Civil Warsilta (vahva sunnuntaimusa-suositus! Tosin, skipatkaa ne kaikkein masentuneimmat biisit ihan rohkeasti), ja tuntuu pikkuisen väsyneeltä, mutta aika iloiselta. Toistaiseksi päivän aktiivisin hetki on ollut aamutakkiin kääriytyminen ja edellämainitun aamupalan pyöräytys, mutta suunnitelmat päinvastoin reippaita. Olen onnistuneesti uskotellut itselleni useampia syitä vältellä töiden tekemistä, mutta nyt kun deadlinet ovat sananmukaisesti yhden yön päässä, ei auta kuin ryhtyä hommiin. Edessä on siis tammikuun lehteen artikkelin askarteua, BoConceptin liiketoimintasuunnitelman ja historian kirjoittamista PowerPointtiin, ja bloggaamisesta työnä kertovan esitelmäni viimeistely networking-tunnille. Ensin piti tietenkin aloittaa "tärkeimmästä" (lue: mukavimmasta), ja tulla päivittämään blogiin pitkästä aikaa sellaisia kunnon kuulumisia.

Minulle kuuluu hyvää. Kulunut viikko tuntui aika raskaalta, sää oli harmaa ja sateinen, ja töistä ja niiden tekemättömyydestä johtuva stressi ei todellakaan tehnyt hyvää jo valmiiksi marraskuiselle mielelle. Salitreeni ei kiinnostanut hittoakaan, ja tunnuin vain turpoavan silmissä.. Tiedättekö sen todella tyhmän illuusion, että heti jos alkaa käydä salilla sen kaksi-neljä kertaa viikossa, ja sitten jos yksi viikko ei käykään kuin kerran, tulee sellainen olo että lihoin juuri 15 kiloa ja menetin notkeuteni ja voimani, ja pyöräilykin tuntuu todella raskaalta? Vaikka sitä ennen olisi viettänyt viisi kuukautta löllötellen, tuntuu viikonkin tauko todella traagiselta. Todella hölmöä. Elämänfilosofiani jumppajutuissa ja syömingeissä on kuitenkin se, että fiiliksen mukaan. Jos ei huvita mennä kyykkäämään, niin en mene. Jos tänään kakku puhuttaa enemmän kuin broccoli, niin fuck it - sitten maistetaan kakkua. Eilen kuitenkin tein poikkeuksen, ja pakotin itseni salille. Olo oli niin nuupahtanut ja ehkä vähän alakuloinenkin jostain selittämättömästä syystä johtuen, ja ajattelin pienen fyysisen ponnistelun olevan juuri se kaipaamani piristys.

Koskaan ei ole muuten tuntunut yhtä hyvältä juosta! Okei, crosstrainerin hiihtoliikkeet maistuivat tikkuiselta puulta minuutin jälkeen, taistelin niitä viisi, ja sitten juoksin vähän liian kovalla kuunnellun eurohousen tahtiin niin kovaa mitä jaloistani pääsin. Tuntui mahtavalta. Sen jälkeen kävelin vähän pökkelöisin jaloin kirjastoon, ja hain uutta luettavaa. Lähikirjastoni engalnninkielisten kirjojen valikoima on vain kahden käytävän laajuinen, mutta kyllä sieltä aina jotain kiinnostavaa löytyy. Lainasin taas takuuvarmaa viihdettä; yhden kevyen ja romanttisen ja toivottavasti kyynelkanavia haastavan kirjan, ja yhden painavan opuksen muodin historiasta. Toimiva duo yöpöydälle majailemaan, joihin voi uppoutua ennen nukahtamista saavuttaakseen ihanan höttöisiä ja rentouttavia unia. Seuraavaksi kaupasta glögiä, punkka, piparin makuisia Gifflareita, ja kotiin keittämään glögiä kämppiksilleni, jotka eivät olleet koskaan sitä maistaneet!

Olen viimeaikoina viettänyt enemmän aikaa kämppisteni kanssa mitä koskaan. Mulle oma aika ja etäisyys muista ihmisistä on elintärkeää - aivan yhtä tärkeää mitä laaja ystäväpiiri ja heille omistettu aika. Kotioloissa viihdyn kuitenkin omassa huoneessani, ja sosialisoinniksi riittää rupattelu teeveden keittymistä odotellessa. Ehkä tätä taloutta on vaivannut sitten pikkuisen kollektiivinen alakulo, koska kaikki ovat kaivanneet tavallista enemmän jutteluseuraa ruokapöydän ääreen, ja jonkun kehen nojailla leffoja katsellessa. Kämppikset on kivoja.

Työreissu Aarhusiin ansaitsee oman lukunsa ja blogipostauksensa, mutta kerrottakoot jo nyt reissun olleen yksi parhaista. Paitsi että kaikki oli järjestetty niiiiin viimeisen päälle pikkuisia yksityiskohtia ajatellen, ja goodiebagi oli runsain koskaan saamani, oli vaan fiilis niin hyvä. Kaikki tanskalaiset bloggaajatytöt olivat niin ystävällisiä ja hauskaa seuraa, ja kehuivat kohteliaasti minun puhuvan jo "tosi hyvin" tanskaa. Tottahan se ei missään tapauksessa ole, mutta kieltämättä vieraan kielen puhuminen on jotenkin paljon sujuvampaa silloin, kun ympärillä kukaan ei puhu sanaakaan englantia, ja jos tarjolla on shamppanjaa. Mitä nyt pikkuvirheistä, tai ruotsalaisesta aksentista, kunhan viesti tulee perille.

Vietin Aarhusissa perjantain oman itseni seurassa, ja tiedän tämän olevan aina osalle ihmisistä niin outo asia, mutta yksin semi-vieraassa kaupungissa olo on niin ihanaa. Mikään ei tunnu yhtä vapauttavalta kuin voida tehdä ihan mitä huvittaa, kävellä ja ihmetellä ja jutella tuntemattomille ja viettää kaksi tuntia valtavan tavaratalon hajuvesiosastolla ilman mitään agendaa. Vein itseni myös creme bruleelle kiireiseen kahvilaan lukemaan kirjaa ja tuijottamaan ihmisiä. Sanokaa hulluksi, mutta viereisten pöytien keskustelut ovat myös todella viihdyttävää kuunneltavaa, kun ymmärtää paljon, muttei kuitenkaan kaikkea.

Muutoin viikonloppu on mennyt hyvinkin rennon flegmaattisesti. Glögin lisäksi parasta oli se, kun faija soitti eilen ihan vain kysyäkseen neuvoa mitä pukea opettajien pikkujouluihin, ja puhelu eskaloitui miltein kahden tunnin kuulumisten vaihtamiseksi. Kiitos Soneran, ilmaiset puhelut skandinavian päästä päähän ovat kohottaneet elämänlaatuani enemmän mitä mikään muu yksittäinen asia. Vaikka varsinaisesta koti-ikävästä ei voikaan kohdallani puhua, niin rakkaiden äänien kuuleminen, yhdessä kippurallaan nauraminen, ja niiden pieninkien asioiden jakaminen saa jaksamaan vaikeimmatkin päivät. Joululomaan on alle kuukausi, ja vaikka vielä tuntuu valitettavan kaukaiselta päästä perheen luokse, aika menee varmasti vauhdilla.

Nyt jaarittelut sikseen, ja koulutöiden pariin! Jos vaikka ajastaisi kaksi tuntia aikaa työpöydän ääressä, ja sitten palkitsisi itsensä kuntosalin saunassa ja poreammeissa lojuen loppupäivän. Arvon BeautyBlendereiden voittajat huomenna, nyt kaikille rentoa sunnuntaita!

Kommentit (4)

Linda

Oi kyllä tiedän sen todella tyhmän illuusion! Sitä alkaa vaan kiinnittämään enemmän huomiota kroppaansa ja niihin haluttuihin muutoksiin, jotka voi sitten laittaa instaan tageilla #beforeandafter, mutta uskon monen samaistuvan myös #bulking valintaan ;)
Oliskos sulla muuten mielenkiintoa jakaa sitä kuuluisaa monen haluamaa tarakka-treeniä vai onko homma jäissä tanskaan muuton takia? :)
Ihan mieletön blogi sulla, huumorintaju iskee ja lujaa!! Sunnuntainjatkoa sinne suunnalle! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Niin, ehkä se on just tota että kiinnittää asiaan huomiota.. Musta ei tulla koskaan näkemään bikinikuvia somessa ja saliselfietiäkin tunnen vastustavani, mutta kyllähän kaikki tulokset tuntuu aina kivoilta! Juuri nyt olen iloinnut siitä, että iho voi todella ruusuisesti, kiitos ahkeran hikiliikunnan :) Se motivoi juuri nyt enemmän kuin tarakka, heh!

Tarakkatreeni on ollut paussilla, koska täällä asuessa ei ole PT:tä jeesaamassa. Muutenkin kun elämänrytmi on niin erilainen, ja esimerkiksi tota pyöräilyä tulee harrastettua niin ahkeraan, on ne tavoitteetkin ihan eri. Nyt tuntuu kaikkein parhaimmalta vetää vaan cardioo, ja pyräilyn lisäksi olen käynyt vain juoksemassa ja toning- tunneilla. Mun kroppa on luonnostaan aika skrode, ts. mulla on pituuden lisäksi hyvin pitkät raajat, leveät hartiat ja leveä lantio. Ennen tein lihaskuntoa, ja tunsin vaan kasvavani silmissä.. Mulle kertyy huomattavaa lihasmassaa etenkin alaruumiiseen tosi iisisti, ja tunsin aina olevani aikamoinen köntsä. Nyt kauneimmalta oma keho näyttää kiinteänä ja solakkana, enkä niinkään tavoittele suuria ja näkyviä lihaksia, jos ymmärrät mitä tarkoitan? :) ^

Tulipas jumppasepustus.. Kiitos hei ihanasta kommentistasi! :)

Lotta

KIITOS Vivian, sun ihanan rentoa elämänasennetta on niin huippua lukea ja nyt oli pakko tulla kiittelemään erikseen. Oon juuri muuttanut Tukholmaan ja mulla on samat fiilikset, nautin suunnattomasti siitä että saan kävellä rauhassa päämäärättömästi pikkukatuja omassa mahtavassa seurassani. Tänä viikonloppuna vähän ehdin miettiä olenko erakoitumassa mutta totesin etten todellakaan, mä nautin mun uudesta kotikaupungistani! Ja hei, se on ihan okei ;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi että, ONNEA siitä että uskalsit! Siellä on varmaan ihanaa! Erakoituminenkin on vlillä tosi jees. Suomessa tuli mulle ainakin aina aivan ähkyt ihmisistä, ja tuntuu etten vieläkään ole saanut olla niin paljon rauhassa mitä haluaisin. :D Yksinäinen susi sosiaalisen tytön ruumiissa.. Hauskaa uutta viikkoa!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram