Heippa kaikille ja mahtavaa valtakunnallista vapun jälkeistä koomaviikonloppua!

En voi olla ainoa, jolle kahden päivän riekkuminen toi mustat silmänaluset ja reippaasti univelkaa. Tänään herätessä tuli aivan sellainen maanantai helvetistä-fiilis, ihan kuin pitäisi olla jossain tekemässä jotain järkevää ja vastuullista. Mikä ilo ja onni, että viikonloppu vasta alkaakin - olen todella levon tarpeessa.

Havahduin aamulla myös siihen täysin absurdilta tuntuvaan ajatukseen, että olen ollut Helsingissä jo viikon. Ensinnäkin, miksi olen koskaan tullut tänne vain viikoksi käymään - eihän tässä ajassa ehdi tehdä mitään tai nähdä ketään? Toisekseen, voisiko joku ystävällisesti hävittää kaikki kalenterit ja kellot tästä maailmasta, jotta saisin jatkaa omassa kuplassani elämistä, jossa ajan kuluminen on mahdotonta? Vaikka saankin olla täällä vielä kolme viikkoa (!), ei se lohduta oikeasti yhtään, koska tiedän ajan kuluvan fysiikan lakeja kumoavalla tavalla, ja lähdön hetken olevan päivä päivältä pahemmalta tuntuva asia.

Helsingissä on ollut niin ihanaa, etten haluaisi edes sanoa. Päiväni ovat kuluneet aika tasaisesti sekä työrientojen että ystävien ja perheen kanssa vietettyjen hetkien tasapainottelussa, ja vaikka aikaisin aamulla alkaneet ja myöhään iltaan jatkuneet päivät ovat olleet raskaita, en vaihtaisi niistä yhtäkään esimerkiksi nukkumiseen tai rutiininomaiseen arkeeni. On niin outoa, että entiseen kotikaupunkiini on yht'äkkiä tullut vaikka ja mitä uutta, mutta mikään ei ole muuttunut. Ihmiset ovat erilaisia, mutta edelleen juuri sellaisia, joina heidät viimeksi hyvästelin. Kuitenkin joku on paremmin, ehkä sitten vain itseni kanssa, mutta olo on onnellinen ja tyyni. Täällä on ihan parasta.

Vappu oli kyllä hauska. En edes muistanut miten paljon ihmisiä se tuo yhteen, ja kummastelin huuli pyöreänä tukkoista keskustaa. Sain viettää ihanan kiireettömän alkuillan tyttökavereitteni seurassa, ja Bankin valtavat bileet olivat juuri passeli jatkumo iltaan. Juhliminen on ollut Tanskassa minulle niin harvinaista herkkua, että oikein ihmetytti miten jaksoinkaan riekkua pilkkuun asti bailaamassa. Seuraavan päivän olo kyllä antoi tuta myöhään valvomisen ja skumpan, sillä pikkuisen oli vitsit vähissä aamutuimaan. Onneksi kuitenkin sain viettää aamupäiväni sohvannurkassa Netflixin kokkidokkareita katsoen, aamupalapalvelun pelaten moitteetta. Toukokuun ensimmäinen jatkui perinteikkäällä Eliten vappulounaalla, ja sitten tottakai Suomen ensimmäistä MM-peliä katsoen. Erinomainen vappu.

Yritin äsken selailla puhelimen kuva-albumeista jotain hauskoja postauksen kuvitukseksi sopivia otoksia, mutta olen tainnut viipottaa iPhone visusti laukun pohjalla koskemattomana, sillä muutamaa tähtihetkeä lukuunottamatta en ole kuvannut mitään. Ehkä petraan siinä tulevilla viikoilla, nyt kun tämä ensimmäinen, kuin viisinkertaisen nopeutettuna kulunut, viikko on ohi.

Nyt hyppään mukavimpiin verkkareihini ja suljen kaiken somen ja netin ja kalenterit hetkeksi, ja lähden mökille vetämään syvään henkeä sunnuntai-iltaan asti. Tiedossa on huushollin kesäkuosiin siivoamista, ylensyömistä, takkatulen edessä lököttelyä, saunomista, ja mahdollisesti myös talviturkin heitto Kymijokeen. Jättäkää nyt vielä viimeisetkin kysymykset kyssäripostaukseen eli TÄNNE, alan kuvata vastausvideoita heti ensi viikolla kun palaan takaisin kaupunkirytmiin! Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava vappu ja sen tuoma vapaapäivä! Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (6)

Maija

Pieni tähän postaukseen liittymätön tekninen ongelma! Mulla on puhelimessa sun blogi silleen ööh pikakuvakkeena (tai jotain?) tallennettuna, ja sen jälkeen kun teit videopostauksen, se ei avaa blogin etusivua normaalisti, vaan menee youtubeen sun videoon. Oon poistanut sen linkin ja laittanut uudelleen, mutta sama homma jatkuu... Osaiskohan joku tekninen nero neuvoa tai ratkaista? :) Nimim. Missä vika

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram