En voi olla ainoa, joka on muutamina viimepäivinä katsonut säätiedotuksia suhteellisen harmissaan. Harmaata on kuin lokakuuta, ja lämpöasteetkin vastaavat vilpoisen syyskuun säitä. Pienikin pilkahdus aurinkoa on tuntunut todelliselta erikoistapahtmalta, vaikka valitettavasti elämme heinäkuun puolväliä, joka ainakin itselleni on tarkoittanut sitä maagista no-nyt-ainakin-on-hellettä- aikarajaa. Ensi viikolla vietän synttäreitäni, ja näin mätäkuun lapsukaisena en ole ehkä koskaan aiemmin juhlistanut päivääni moisessa viileydessä.. Ei ainakaan heti tule mieleen yhtään heinäkuun loppua, jolloin olisi joutunut kerrostamaan näin paljon lämmintä päälle. Ihokin on lähes yhtä hehkuva, mitä valkoinen paperiarkki printterin boksissa.

Olen siis herännyt tänään sekavissa fiiliksissä. Kun viime viikkoina muut ovat motkottaneet ala-arvoisista kesäsäistä ja esimerkiksi peruuntuneista mökki/purjehdus/kesäretkisuunnitelmistaan, olen aurinkoisella naamalla toitottanut, että olen niin onnellinen ollessani vihdoin takaisin Helsingissä, etten edes osaa olla myrtsinä. Vaan tulee se raja vastaan positiivarillakin. Kun äsken nousin ylös ja kääriydyn aamutakkiini (kotona on kylmä - sekin on uutta kesässä), avasin heti alkuun äkkilähtöjä näyttävän nettisivun, ja aloin pläräämään mahdollista reissua. Tuntuu siltä, että vaikka nyt vielä jaksaisikin olla iloinen ihan vaan kotikaupungissa olosta, iskee fiilis tiukasti vasemman koukun heti, kun kalenteri näyttää lokakuuta, eivätkä ne paljon puhutut seksihelteet koskaan tulleetkaan. Siispä Kreikkaan tai Kroatiaan - tai vaikka Teneriffalle tässä sääjumalten konkurssissa - on pakko saada edes viikko aurinkohoitoa! Onneksi minulle osui juuri sopivasti runsaan viikon mittainen pätkä heinä-elokuun taitteessa, jolloin ehtisin karata Suomesta lämpimään, jos tilanne pysyy yhtä hyytävänä. Täytynee siis ottaa matkailusivustojen tarjouksista jokapäiväinen kyttäysohjema.

Jotain hyvää tässäkin on. Vaikka rusketus ja kesäfiilis loistaa poissaolollaan, eikä sääolot juuri houkuttele terasseille ja saaristoretkille, on viileä sääkin toisinaan paikallaan. Tänä kesänä melanoomariskini on pienempi kuin tämänhetkiset lämpöasteet, sisätiloissa vietetyt työpäivät eivät haittaa ollenkaan, ja kerrostettujen asujen takia pukeutuminen on huomattavasti helpompaa, mitä ennätyshelteiden painostavassa saunailmastossa. Joku kirjoitti eilen Facebookissa hyvin, että Suomen kesä on edullinen lompakolle, sillä samat vaatteet ovat käytössä ympäri vuoden. Allekirjoitan täysin - olenhan viimeiset pari päivää viipottanut paksua ryijyä muistuttavassa Acnen mohairvillatakissani, huopahattu hiuksia sadekuuroilta suojaten. Lisäksi koti-illat ystävien nurkissa sohvalla punaviinin kera ovat ihan yhtä mukavia ja hyggejä mitä sydäntalvellakin, ja mökillä takan edessä tunnelmointi on rentouttavaa myös suvena.

On tämä silti aika sketsi. Kesämekkojen ja helletoppien sijaan tänä kesänä eniten väliä on sillä, muistiko napata sateenvarjon mukaan.

Kommentit (6)

Jutta

Mekin lähdetään elokuun puolivälissä pakoon Kreikkaan. Voisin jopa väittää, et tääl Oulussa on viiiielä kylmempi. Masentavaa. :(

tiippa

Täältä Oulusta käsin kun sääkarttoja kattelee, nii oisin ihan tyytyväinen Etelä-Suomen lämpötiloihin :D Tänään oli Kalevassa juttu, ettei tänä vuonna luultavasti saada Ouluun yhtäkään hellepäivää :/ ja sadettahan tuli tuplat kesäkuussa p-pohjanmaalla. Eli voit aina lohduttautua sillä, että pohjoisessa menee kelien puolesta vielä huonommin ;D Lompakollehan tää on hyvä juttu. Tuli ostettua yksi kesävaate, joka on vieläkin käyttämättä ja terassillekaan ei oo asiaa :p

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram