Mitkä kolme asiaa haluat saavuttaa seuraavaan 5 vuoden aikana?

-Hmm… 1. Haluaisin tulla paremmaksi yhdistämään kaikki nämä eri työt ja vapaa-ajan, nyt tuntuu siltä, että teen kaikkea vähän vasurilla kun hommaa on niin paljon, ja etenkin blogia tulee laiminlyötyä, valitettavasti.. Vapaa-ajasta puhumattakaan!

2. Haluaisin kehittyä kirjoittajana, päästä useisiin erilaisiin projekteihin mukaan, ja tehdä työtäni sen saralla paremmin.

3. Pitkän pohdinnan jälkeen täytyy kyllä sanoa, että opiskelu kiinnostaa. Kamalaa huomata, ettei enää voikaan ihan entiseen malliin vedota ajan loppumattomuuteen, vaan pitää ihan erilailla alkaa suunnitella tulevaa. Jonkun osaamisalan syventäminen tutkinnolla olisi tosi hieno juttu.

Menikö kirppiskamat hyvin kaupaksi?

No menihän ne, kiitos siitä vaan kaikille reippaille ostostelijoille! Kirppisrahoilla vein äidin syömään ja ostin itselleni uudet kesäkorkkarit, sekä juhlin vapun. Money well spent!

millainen on sun unelmiesi mies? Kuvaile mahd tarkkaan :D

Hmmmmm. Mä olen aina pitänyt pitkistä miehistä, ja pitkät hiukset tulee toisena tärkeimpänä kriteerinä. Tykkään eniten tummista hiuksista ja tummista piirteistä, ja sytyn jaredletomaisista husky-silmistä. Parta on myös todella ok! Kroppa saa olla treenattu, muttei sen näköinen etteikö mies nauttisi elämästään aka jääkaapin säännöllisestä availusta ja romanttisista treffeistä sipsihyllylle ja makuunin syövereihin. Tatuoinnit on myös kovasti mieleeni, mutta niissä olen kyllä aika kranttu. Tribaalit ym. lähiötatskat eivät kamalasti viehätä, mutta klassiset ja omaan tyyliin ja kehoon sopivat kuvat ovat hienoja. Unelmieni mies pukeutuisi hyvin, mutta neutraalisti. Tarkoitan sitä, että vaatteet ja kengät ovat laadukkaita ja toisiinsa sopivia, mutta liika kikkailu ja bling ei ole yhtään mun makuuni. Harkitut yksityiskohdat kyllä. Myöskään pienet rockabilly-vibat never killed no body.

Luonne, joka on tärkeintä kaikesta, on sitten vähän hankalampaa luetella. Jokainen tyyppi on kuitenkin oma, arvaamaton persoonansa, ja hyvä niin. Suostuisaa kuitenkin on erittäin pitkälle kehittynyt huumorintaju, sarkasmintaju ja nokkeluus. Älykkyys, sivistyneisyys ja tiedonjano on hyvä kakkonen. Monipuolisesti eri asioista tietävä ja erilaisuutta kunnioittava persoona, joka pystyy keskustella kenen tahansa kanssa yhtä luontevasti sekä kynsilakoista että Krimin tilanteesta tekee aina vaikutuksen. Jos omaa vielä piileviä nörttimäisiä piirteitä, kuten on esim. Tiede-lehden kestotilaaja/koodaa/tietää kaiken Turtleseista myös todella ok. Unelmamiehen unelmatyö olisi jotain, mitä itsekin voisin kuvitella tekeväni; jotain luovaa ja monipuolista, missä saa toteuttaa itseään. Toisaalta sitten vastuulliset ammatit, joissa ajetaan muiden asioita ja autetaan ihmisiä, ovat myös viehättäviä.

Ihmisissä ylipäätänsä minusta yksi viehättävin piirre on sellainen avoimuus ja lämpöisyys, että haluaa olla muille ystävällinen. Kohtelias, älykäs, ja sosiaalisesti lahjakas mies hyvällä huumorintajulla ja luovalla mielellä on ehkä parasta.

Mitä sä oot opiskellu ja mikä on ollu pienenä sun haaveammatti? Mitä tulevaisuuden haaveita sulla on? Mikä on sun lempipaikka ja miksi?

Olen koulutukseltani ylioppilas vuosimallia 2009. Lapsena halusin olla vadelmanpoimija, vähän siitä vanhempana näyttelijä tai kuvismaikka. Haaveissa olisi nyt saada tehtyä joku sulava ratkaisu sille, miten yhdistää kaikki eri työprojektit ja päivätyö ja vapaa-aika, mikä ei ole tuntunut kyllä koko vuoteen olevan.. Mutta vähän isommalla kaavalla haave olisi saada tehdä haluamaansa työtä, matkustaa vähän lisää, vakiintua sitten kun hyvältä tuntuu, ja sitten elää seesteisempää perhe-elämää. Viimeisen kahden toteuttamisella ei tunnu just nyt olevan lainkaan kiire, katsotaan niitä sitten viiden vuoden päästä aikaisintaan. Lempparein paikka on kyllä oma koti ja oma sänky, sauna, kesämökki, yksi tietty spotti Pihlajasaaren kallioilla, ystäväni perheen saari jossa vietämme rapujuhlia, ja Savonlinna.

onko ne nyt paluuta tekevät 90-luvun ”tatuointikaulakorut” jees vai ei?

Niille, jotka eivät niitä ole vielä kokeneet, varmaan ihan jees ja cool ja wau, mutta meille ysäritrendit jo kerran kokeneille ei ehkä niinkään. Itse en välitä, mutta junnuna rokkasin kyllä aina tatekorua!

Mitkä ovat kolme parasta asia itsessäsi?

Hmmm… Tätä pitäisi kysyä joltain toiselta! Sanoisin omasta näkökulmastani, että sosiaalinen lahjakkuus ja rakkaus ihmisiä ja eläimiä kohtaan, huumori ja positiivisuus, sekä viimeisenä ehkä empaattisuus ja tunnollisuus. Joku toinen sanoisi varmaan ihan erilaiset asiat.

Millä kolmella sanalla kuvailisit banana breadia?

Suolainen, makea, herkullinen. BONUS: täydellinen koostumus.

Kantsiiko vaihtaa musta nahkasohva beigeen kangassohvaan?

Ei, kyllä mä lähtisin maalaamaan sen mustan sohvan valkoiseksi, silleen että siihen tulee sellanen rosoinen ja halkeillut pinta!

Kuinka monet kesäkengät on liikaa?!

Ei sellaista määrää ole! Kun ostaa laadukkaat popot, ei niitä tarvitse heittää kauden päätyttyä roskiin, vaan ne voi hultaa ja laittaa odottamaan seuraavia hellelukemia!

Jos vaatekaappisi olisi tulessa, minkä YHDEN vaatteen pelastaisit?

Samujin Alp-villakangastakki. Rakastan sitä.

Saat valita vain yhden huulipunan, jota käytät koko loppuelämäsi. Minkä valitset?

MACin Ruby Woo! Täydellinen ja intensiivinen punainen, mattakoostumus joka pysyy syömiset ja juomiset. Aina tyylikäs.

Mikä tai minkälainen susta tukee isona?

Ihana kysymys! Toivon että musta tulee isona viisas, rakastava, tasapainoinen ja jotain hyvää tähän maailmaan tuonut leidi. Toivon myös saavani perheen, ja elämän, johon itse olen tyytyväinen. Lisäksi toivon säilyttäväni multiin asti sellaisen snadisti anarkistisen, räkä poskella nauravan ja tarvittaessa maailmalle keskaria näyttävän asenteen, joka ei ota muita tai itseään liian vakavasti.

Jos saisit viettää jonkin päivän uudestaan, mikä se olisi? Ja perustelut!

Heh, syntymä. Eivaan, ehkä kuitenkin haluaisin olla yhden päivän Australiassa, niiden siellä olevien rakkaiden ihmisieni kanssa, kuuman auringon porottaessa valtameren äärellä. Vähän viiniä ja grillattua lammasta, ja sellasta oleilua ja ajatusten jakamista. Sitä mä eniten kaipaan täällä, sitä huolettomuutta ja seikkailua mitä elämä toisessa maassa oli. Toivon pääseväni tulevaisuudessa pois Suomesta asumaan muutamaksi vuodeksi, mutta siihen asti Sydneyssä ja Melbournessa kerätyt muistot on ihaninta.

Kerro, missä asiassa olet aikuinen ja missä lapsellinen!

Aikuisuus-kategoriaan menee korkea työmoraali, sääntöjen noudattaminen, aikatauluttaminen, muista huolehtiminen, taipumus stressaantumaan, sekä ehkä kiinnostus just vaikka politiikkaan ja tieteeseen.

Lapsellisuuteen taas bailaus, mieltymys vaaleanpunaiseen väriin, kykenemättömyyteen tehdä veroilmoitus ilman äidin apua, roisi huumori. Huomaan etenkin perheeni seurassa toisinaan taantuvani hyvinkin nopeasti Ura-Vivianista löllöttäväjakitisevälapsi-Vivianiksi, joka mököttää jos ei saa isointa kakkupalaa, ja joka ei tod jaksa nousta sohvalta.

All about balance!

Mikä on ollut blogiurasi tähtihetki?

Työ Cosmolla, ehdottomasti. Vahvana kakkosena sitten se, että miten paljon vilpitöntä iloa ja positiivista energiaa olen saanut lukijoista ja muista bloggaajista. Kolmantena ehkä se, kun ihana lukijani Helinä osti minulle loppuunmyydyn Kinder-joulukalenterin, kun olin jäämässä ilman! Olen onnellinen siitä, että päätin ryhtyä tähän.

Olisitko mieluummin kuuro vai sokea ja pakko valita jompikumpi

Hmmmmmm. Kuuro. En oikein osaa perustella, paitsi sillä, että ihmisten ja maailman ja tekstin ja kuvien katsominen on minulle tärkeämpää mitä vaikka musiikki tai puhe. Vaikea kysymys.

festareille kesällä?

En usko, ellei joku lähetä mua pressinä tapaamaan jotain kuumaa rokkaria ja pyytämään kirjoittamaan juttua. En ole oikein festarityyppiä.

Jos olisit presidentti, minkä asian muuttaisin ensimmäiseksi tässä yhteiskunnassa?

Presidentillähän nyt ei oikeasti ole ihan kamalan radikaaleihin muutoksiin päätösvaltaa, mutta jos otan tän kysymyksen sellaisena hypoteesina, että kaikki olisi mahdollista, niin vastaisin joko eläinten ja ympäristön asiat tai sitten syrjäytyneiden ja vähäosaisten olojen radikaali kohentaminen. Älkääkä kysykö miten sen tekisin, sillä jos ne ratkaisut olisivat niin helppoja, niin ne olisi jo tehty. Eurovaalit on muuten 25.5., ja ennakkoäänestys alkoi tänään!

Jos sut palkattaisiin juuri NYT kehittelemään mullistava uusi kuntoilulaite (toki tieteellisiin tutkimustuloksiin pohjaten) myyntiin ostoskanavalle, millainen siitä tulisi?

Ei helv.. Se olis kyllä joku abtronic, joka pakottaisi ihmisen relaamaan 45min päivästä tehden jotain mistä tykkäisi, ja se muuttaisi sen aivoissa käytetyn energian jonkinlaiseksi rasvaa polttavaksi tytinäksi. Juu.

Jos sun pitäis valita yksi kenkäpari, jota käyttäisit koko ens kesän, mikä se olisi?

Paljaat varpaat! Ohuet nahkasandaalit! Kevyet korkkarit jotka ei koskaan hierrä! Tennarit! Valintani on: ei kenkiä.

Mitä piirteitä arvostat omassa äidissäsi eniten ja siinä miten hän on sinut kasvattanut? Kuinka monta lasta toivoisit itse saavasi kun olet valmis tulemaan äidiksi? Haluatko edes koskaan äidiksi?

Arvostan äidissä sitä, että hän on niin älykäs ja jämpti ja aikaansaava. Hän on aina puskenut yrittämään kovempaa, ylittämään itsensä, ja olemaan tänään parempi mitä eilen. Äiti on myös aina painottanut miten tärkeää on tutustua ihmisiin ja olla muille ihmisille ystävällinen ja kunnioittava. Äiti ei ole koskaan ollut mikään lässyttäjä, vaan puhuu aina järkevästi ja skarpisti kaikille lapsista vanhuksiin.

Toivoisin itse saavani kaksi lasta – ai että miten perus! Poika ja tyttö, isoveli ja pikkusisko. Ja kyllä – haluaisin ehdottomasti äidiksi jossain vaiheessa elämääni.

Jos sä et olis sä, kuka haluaisit olla ja miksi?

Barack Obama tai Cheek. Jos en saisi olla oma itseni, niin olisin sitten joku räikeästi erilainen. Ja mies. Jonka elämässä kaikki olisi erilaista mitä mun. Obama vaikuttaa myös olevan rento ja tolkun mies, ja Jare on todella mukava tyyppi. Kolmas vaihtoehto olis sit Elvis. Olisin halunnut kokea sen aikakauden.

Mikä tekee mutsi Muhosesta parhaan mutsin?

Loistava tekemään lihapullia ja lasagnea, loistava antamaan neuvoja ja saamaan asiat järjestettyä, hyvää juttuseuraa (oli aiheena ihan mikä tahansa blogijutuista miesjuttuihin tai vaikka siihen Krimin tilanteeseen tai kaskelotteihin), ja lisäksi mude on antanut mulle kaksi maailman rakkainta veljeä tueksi, turvaksi, ja leikkikaveriksi. Mitä muuta voisi toivoa.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram