Ehkä nimi on enne, tai mieltymykseni ihanan sokerisiin vappumunkkeihin ja jallusimaan, sillä MINÄ RAKASTAN VAPPUA! Joojoo, niinkutsuttu pakkojuhlahan se on - vieläpä kategorian syvimmästä päädystä - mutta silti. Minulle vapusta tulee mieleen lapsuuteni vapputorit, vaikeasti nakerreltavat tippaleivät, ja vuoden suurimman päätöksen, eli vappupallon valitseminen. Nuoruus tulikin sitten rellestettyä kaivarissa pussikaljalla tai kavereiden nurkissa holtittomasti joraillen. Hyviä vuosia jokainen.

Nyttemmin suurimmassa roolissa minulle on parhaiden ystävien kanssa pidettävät etkot, rauhassa valmistautuminen - ja takuuvarmasti hyvät bileet! Vappuna on ihanaa laittautua pikkusen liian överiksi, pistää serpenttiinit kaulaan, ja lähteä tanssimaan sinne, missä puoli Helsinkiä on, eli Bankiin. Etenkin tänä vuonna vakkarimestaani suunnistus kiinnostaa, sillä kun Stadissa käy harvakseltaa, haluaa saman katon alla treffata kaikki ystävät ja tuttavat iloisessa vappufiiliksessä. Ainakin vuosi sitten kemutettiin partner-in-crimeni kanssa (kuvassa) kuin huomista ei ole, vaikka jäätävä taksijono palauttikin maanpinnalle. Haluisko joku lähteä mun autokuskiksi, vai olisko haltijakummi kuitenkin kyhännyt mulle kurpitsavaunut, jotta saisin huoletta tanssia lasikenkäni lyttyyn. Seuraavan päivän korjaussarja on myös itselleni perinteinen ja erittäin mieluisa: vappulounas perheen kanssa Elitessä, josta suuntaan Kaivarin kompassille skoolaamaan, jos kisakunto antaa periksi. Yleensä fiilistä on valpurinpäivänä riittänyt vielä runsaasti toukokuun puolellekin, toivottavasti myös nyt.

Yksi juttu kyllä erottaa tämän vapun muista. Vappu on ollut mulle aina sellainen kevään ja kesän juhlakauden avaus, että olen sallinut itselleni uuteen mekkoon törsäämisen, ihan vaan koska siitä tulee itselleni takuuvarmasti juhlava fiilis. Nyt ostolakon takia jätin kauppojen pläräämisen lyhyeen enkä ole naputellut tilausta yhteenkään nettikauppaan, vaan aion hankkia juhlatunnelmaa ihan sieltä oman vaatekaapin pohjalta. Hetken harmitti, etten saa metsästää Sitä Täydellisen Näyttävää Vappukolttua, mutta lohduttauduin sillä, ettei kukaan ole kuitenkaan nähnyt Tanskasta ostamiani vaatteita, hehe.

Jotain uutta on sentään vapun (ja Suomiloman) kunniaksi tulossa; taktiikkanaisena varasin hiusmakeoverini vappuaatolle! Istahdan uuden hiusvelhoni penkkiin, ja toivottavasti ikionnellisena uusista kutreista pääsen kirmaamaan suoraan kekkereihin. Ihan mahtavaa, ettei tarvitse itse stressata hiusten näpräämisestä, vaan puolet valmistautumisesta onnistuu ihan vaan istuskellen ja fiilistä nostattaen. Ah. Mikään ei ole yhtä kivaa kuin varata kampaaja sellaiselle päivälle kun menoja on PALJON.

Jos Helsingissä vappua viettävät pohtivat vielä missä olisi kylän parhaat tsembalot, suosittelen tsekkaamaan eventin,  nappaamaan lipun Tiketin sivuilta, ja aloittavan asun valinnan jo nyt! Skål, lähtölaskenta on alkanut!

Kommentit (5)

A

Moikka, kiitos vappubilevinkistä! Mitä baaria suosittelisit Helsingissä tällaiselle perinteiselle semikeväiselle lauantai-illalle? Kaksi tyttöä, toiveena kohtuuhintainen paikka, missä voi sekä tanssia että jutella, painopiste ehkä sillä istuskelulla ja juttelulla. Ei rock-mesta :) Kiitos!!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hmmmm... No nyt pistit pahan! Mä en tosiaan oo kauheesti bailannu Stadissa sen jälkeen kun muutin tänne, mut mun suosikkibaareja istuskeluun on ollu aina Grotesk, terassit (etenkin Mattolaituri ja Skiffer) ja sit kaikki pikkuset mestat Punavuoressa, kuten Ahven a LLamas ja Cojones. Mut jos sit oikeen haluis tanssimaan, niin menisin edellämainittujen lisäks/jatkoksi tsekkaamaan meinigin Tres bonesissa ja Ahjossa. Ja We got beef, tietysti!

En tiedä, musta Helsingissä ei oo enää vuosiin ollu mitään takuuhyvää klubia, jossa sois hyvä musa ja vois tanssia sydämensä kyllyydestä. Pikemminkin väliä on vaan sillä, kuka on soittamassa. Stadiin on ilmeisesti auennut ihan kauheesti kaikkia uusia kuppiloita, että ehkä tän kevätlomani jälkeen osaan sanoa paremmin ;)

memmi

Mä yleensä inhoon kaikkia pakkojuhlia, eli uudet vuodet ja juhannukset on ennemmin ärsytyksen ku ilon aiheita mulle, koska mun suunnitelmat lähes poikkeuksetta aina menee aivan päin honkia sillon. Mutta vappu! Se on aivan äärimmäisen jees, ainakin vielä toistaseks opiskelijana ollessa. Opiskelijavappu takaa sen, että tuttuja on liikkellä aivan varmasti eikä ohjelmaa tarvi erikseen juuri suunnitella. Pelastus :D Ja huonon hiuspäivän saa tarvittaessa piiloon lakin alle, hahah!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram