Enpä muista tällaiste hetkeä ihan hetkeen olleen, jolloin uusi käsilaukku himottaisi. Kuulun vankkumattomasti kenkätyttöjen kopisevien kantojen porukkaan, ja pyörittelen silmiä rakkauslaukuista vaahtoajille. Toisaalta, kun oma kenkäkaappi natisee liitoksistaan ja kyseiseen varastoon on upotettu surutta niin hirveä summa että hirvittää, en ole ehkä oikea ihminen arvostelemaan kenenkään mieltymyksiä.. Kaikilla kun tuntuu olevan SE omin juttu, jota tuppaa haalimaan, ja joka jaksaa aina ihastuttaa.

Tällaisella pienellä aasinsillalla sitten tähän hetkeen, ja näihin haaveisiin. Ostin itselleni uuden laukun viime kesänä, kun sain kuulla saamastani opiskelupaikasta Tanskassa. Balenciagan antiikkinahkainen City on edelleenkin täydellinen, ja ilahtuttaa joka päivä käsipuolessa. Huomasin kuitenkin heti lukukauden alussa, että koska laukussa tulee roudattua tietokonetta ja paria kirjaa päivittäin, alkaa kompaktin kokoinen hapsulaukku kohta revetä liitoksistaan. Isompi laukku olisi siis tarpeen, ja mieluiten sellainen, johon mahtuisi lisäksi salikamppeet. Olen sen verran kranttu laukkujen suhteen, että päätin jättää tämän tarpeen pääkopan perukoille muhimaan - kyllä sitä aina ennemmin tai myöhemmin löytää sen, mitä haluaa.

Ranskalaisen Célinen laukut eivät koskaan ole kuuluneet suosikkeihini. Yleisimmät mallit - siis ne, mitä vähän jokaisessa blogissa tuntuu vilkkuvan - eivät ole tippaakaan tyyliäni, ja ne tuntuvat designiltään siltä, että vuoden kuluttua ne näyttävät jo todella aikansa eläneiltä. Arvostan itse tuotteissa pitkää ikää sekä muotoilussa että laadussa, ja vain sellaisista asioista olen valmis maksamaan.

Célineltä löytyy kuitenkin yksi malli, joka saa minun sydämen hypähtämään yksinkertaisuudellaan: Cabas.

Useissa väreissä, väriyhdistelmissä ja yksityiskohdissa valmistettavaa Cabas-laukkua on kahta mallia: pitempi ja kapeampi, ja matalampi ja leveämpi. Päiväuneni ovat vielä niin aluillaan, etten ole oikein vielä pystynyt päättämään kumpi miellyttää enemmän omaa silmää, ja kumpi myös samalla vastaisi paremmin omaa tarvettani. Minusta on tullut niin kamalan käytännöllinen ihminen että välillä jopa ärsyttää, mutta tuntuisi niin älyttömältä ostaa mitään, millä ei ole selkeää funktiota :D Shoppailu shoppailun ilosta on vieras käsite (jos kynsilakkoja ei lasketa), tarpeiden täyttäminen taas parasta mitä on.

Seuraavan laukkuhankinnan on oltava siis tilava, kevyt (osa nahkalaukuista on niin painavia ihan jo tyhjinä, että kantaminen käy punttitreenistä), ympäri vuoden toimiva, ja kestävä. Niin, ja hirmuisen kaunis. Ei missään tapauksessa musta, sillä Balenciaga saa jatkossakin ajaa sitä tarvetta, vaikka ihan hirmuisen paljon tuosta mustasta zipper-Cabasista tykkäänkin! Olen ajatellut siis mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle, ja hankkia laukun, joka on jonkun värinen. Armeijanvihreä viehättää minua sesongista ja vuodenajasta riippumatta, samoin räikeä punainen. En tosin tiedä, kyllästyisinkö punaiseen väriin välittömästi noin suurella pinnalla, se on suosikkini yleensä vain pienenä yksityiskohtana. Toisaalta, vaatevarastoa ei varmaan enemmän musta-harmaa-valkoiseksi saa, että toisaalta tämä voisi olla SE asuste, jossa voisi irrotellakin!

Cabas täyttää kyllä kaikki kriteerit. Olisko joululahjan paikka?

Kuvat: täältä & Celine.com

Kommentit (1)

Helinä

Mulla on tuota pidempää&kapeampaa mallia muistuttava laukku Roberta Minelliltä, ja malli on kyllä loistava! Oon itsekin etsimässä samanlaista mallia toisessa värissä, Minellillä kun on muistaakseni tosi rajoittunut värivalikoima sen laukun suhteen. Tää oli siis hyvä vinkki, kiitos!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram