Tämän päivän en olisi ihan heti nähnyt tulevan: olen aivan innoissani sisustamisesta! Kun Tanskaan lähtiessäni jouduin myymään oikeastaan kaiken omaisuuteni, olin aivan rikki siitä, että pitäisi ostaa niin paljon uutta. Eikä edes se rahan meno, mutta se ajatustyö - pitäisi etsiä jotain hyvännäköisiä, kestäviä ja omaan makuun sopivia mööpeleitä. Inhoan rumia ja epäkäytännöllisiä esineitä, vaatteita ja huonekaluja, joten tehtävä ei vaikuttanut kaikkein helpoimmalta opiskelijabudjetilla toteutettavaksi..

Suuri "motivaattori" asiasta kiinnostumiselle oli nykyinen alivuokraamani asunto. Se on kyllä tilava ja ihan hyvässä kunnossa, mutta kokolattiamattoinen entinen toimistotila on äärimmäisen kylmä, ja aika kolkko. Ennenkaikkea siinä on kuitenkin ollut todella puuduttavaa bunkata, koska se ei ole ollut omani. Ei olisi mitään järkeä asetella Suomesta raahaamiaan kirjoja kauniisiin pinoihin, tai täyttää vaaterekkiä väreittäin organisoidusti, sillä väliaikaisuus on ollut koko ajan tiedossa. Joku varmasti nyt järkyttyy kun kerron tämän, mutta en ole purkanut kaikkia neljää matkalaukkujani vieläkään! Ei ole kiinnostanut laittaa omaa huonettani oman näköiseksi, sillä sieltä mielestäni puuttuu jo lähtökohtaisesti niin paljon, ja koska lähtö on tuntunut koko ajan olevan niin lähellä.

Sain onnekseni aivan uskomattomalla munkilla todella edullisen uuden huoneen kesällä lattiasta kattoon remontoidusta jättikokoisesta kimppakämpästä, bonuksena maailman kivoimmat kämppikset! Olen odottanut muuttoa kuin eskarilapsi synttäripäiväänsä, ja vihdoin olen saanut metsästettyä kaipaamani huonekalut aseteltua ja koottua, ja huone on niitä matkalaukkujen raahaamista vaille valmis asuttavaksi - jippii! Tämän postauksen ilmestyessä olen junassa matkalla Köpikseen, mutta heti maanantaina kun palaan Herningin arkeen, vien loputkin tavarani uuteen asuntooni. Aivan ihanaa, vihdoin paikka, jota kutsua kodikseen kahden vuoden ajan.

Suurin yksittäinen rahareikä oli uusi sänky. Kuten moni blogin valvautunut lukija tietää, otan nukkumisasiat vakavissani, eikä uni todellakaan tule millä tahansa hetekalla. Vähän siis kauhistutti lähteä sänkykaupoille, mutta JYSKissä koin todella positiivisia yllätyksiä! Tanskalaisen sänkypuodin (noh, saa sieltä muutakin..) hinnat eivät olleet todellakaan mitkään sydäreitä aiheuttavat, siispä ilolla tilasin itselleni 180cm leveän tuplasängyn mattakromisilla jaloilla, ja todella hyvällä patjalla. Huvittavaa, että opiskeluvuosina hankkii suurimman sängyn minkä on koskaan omistanut, haha!

Suuri valkea huoneeni kaipasi mielestäni kipeästi väriä - olihan Rööperin kotinikin täynnä pinkkisävyisiä tauluja! Rakkaat ystäväni antoivat minulle läksiäislahjaksi aivan mielettömän ihan Designers Guildin villahuovan, joka lämmittää paitsi materiaalinsa, mutta raikkaan värinsä puolesta. Pinkki saa siis pysyä edelleen väripilkkuna musta-valko-harmaassa maailmassani, ja hyvä niin. Tummanharmaan päiväpeittoni ja raitaisen torkkuhuopani kylkeen tarvitsin tietysti koristetyynyjä, ja tilasin Finnish Design Shopista muutaman laadukkaan tyynyt - suosikkisävyissä tietysti. Etenkin tuo alakulman upean Marimekon tyyny näyttää kuvan perusteella niiiiiin ihanalta, en malta odottaa että postipaketti saapuu!

Yöpöydäksi metsästin itselleni tuollaisen ylhäällä näkyvän "baaripöydän", jota pystyy helposti liikuttelemaan renkaiden avulla. Siihen päälle pitäisi vielä löytää joku kiva lukuvalo - ja tietenkin pinota ne kaikkein kauneimmat muotilehdet ja lempparikirjat iltasaduiksi. Toinen iso, vielä toistaiseksi puuttuva sisustusyksityiskohta, on joku suuri taulu sängyn yläpuolelle. Sellaiset tuppaavat löytymään oikeastaan puolivahingossa eikä koulutettujen kissojen kanssa etsiessä, eli pidän silmäni auki täydellisen teoksen löytääkseni.

Koska pöytää tulee näin opiskelijana tarvittua enemmän mitä koskaan ikinä aikaisemmin, on sen ja työpisteen ympäristön suunnittelu ollut yksi tärkein projekti. Ostin viikonloppuna leveän, hyvin yksinkertaisen pöydän tukevilla mustilla jaloilla (samanlaiset mitä ylläolevan kuvan oikella puolella!), ja erittäin mukavan mustan hieman nojatuolimaisen puutuolin. Vilukissan (ja ilmeisesti myös pinterestistä aika isosti inspiroituneen) valinta oli myös kuvien mukainen lammaskelsi tuolin pehmikkeeksi, ja löysin kotikaupungistani upean mustan kelsin. Työpisteeltä puuttuu vielä pakolliset kynäpurkit, tuoksukynttilät sekä muutama oikeasti organisointia ja työntekoa helpottava juttu, mutta tuollaiset ehtii hankkia kunhan ehtii ensin asettua.. En halua kotini näyttävän siltä, että kaikki on tilattu katalogista, haluan sen olevan ennemminkin kokoelma toisiinsa sopivia aarteita, joilla on minulle merkitystä. Kuvia ainakin tulee seinälle runsaasti - ne saavat tuoda persoonallisuutta ja sävyä.

Kuvia itse kodista tulee sitten, jahka saan muutettua sisään - sanoinko jo, että about ratkean liitoksistani tästä innosta?!

Kaikki kuvat: pinterest

Kommentit (4)

Sonja

Kiitos tästä postauksesta! Sain kamalan sisustuskärpäsen pureman ja pakkomielteen pukkijalkaiseen työpöytään :D onneksi Ikea ei petä pukkijalkojenkaan kohdalla ja taidankin sinne suunnata viikonloppuostoksille!

Vierailija

Mä en malta odottaa, että näen kuvia sun uudesta kotikolosesta! Niin ne asiat vaan loksahtaa kohdalleen. ♥ Muih..
Jotenkin itselläkin sellanen fiilis,että kaikki tulee menemään hyvin. Hain jopa opiskelemaan. Tälläinen pieni välietappi ennen kunnon rymäytystä. ;)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram