Huomenta kaikki!

Yritin eilisiltana saada postausta naputeltua tänne, mutta kuten kaikella uudenlaisella on tapana, se tuntui siinä stressissä liian haastavalta ja monimutkaiselta. Sanatkin aivan väkinäiseltä. Tuijotin tietokonetta verkkareissa, saamatta yhtäkään hyvää ideaa tai ajatusta, jonka ympärille lähteä kirjoittamaan uuden alun ensimmäistä postausta. Kaameet paineet. Sattumalta samalla hetkellä yksi vanha ja laiminlyöty (painotan - vain allekirjoittaneen huonon organisointikykyn ja kehnon ajankäytön takia) ystäväni soitti, ja pyysi Kallioon lasilliselle. Tuijotin vielä hetken konetta aivan kädettömänä, ja sitten tein kerrankin jotain mitä en yleensä tekisi, ja valitsin sen, mikä on oikeasti elämässä tärkeintä. Viisi minuuttia myöhemmin olin sporassa matkalla. 

Liki kymmenen vuotta kasassa ollut tiivis nelikkomme kokoontuu kaikkien omien kiireiden takia valitettavan harvakseltaan. Tuntuu siltä, että kaksi kuukautta aikaisemmin täytyy olla varaamassa pöytää ja raivaamassa kalenteria, että kaikki varmasti pääsevät paikalleen. Siksi riemu oli eilen niin määrätön, kun yht'äkkiä, täysin spontaanisti, kaikki neljä olimme saman pöydän ääressä. Olkoon niin, että pöytä oli nuhjuisen kuppilan bissetuopeista tahmainen pöytä, hetken kaikki oli juuri niin täydellistä mitä voi. Ei kiirettä, ei mitään erikoisen hienoa, eikä edes mikään kaunein kesäilta - vain halpaa valkkarisoodaa, paskan makuisia mozzarellatikkuja kouluruokalan tartar-kastiketta muistuttavalla dipillä, ja kahdeksan äänekästä erää aliasta. Ja suosikki-ihmiseni, rakkaat ystäväni. Paras ilta naismuistiin. 

Nyt kun stressi ja paine ensimmäisestä postauksesta on lievittynyt ja tekemisen meininkiin päästy, niin olisi varmaan kohtuullista kertoa blogiini eksyneille uusille tulokkaille jotain itsestäni. Siis aliasmestaruuden ja satunnaisten saamattomuuskohtausten lisäksi!

Hei ja moi, olen Vivian, kesällä 24 vuotta täyttävä lappilais-savolais-stadilaissukuinen, koko elämäni Helsigissä asunut tyttö. Tukikohtani ja kolmekymmentäneliöinen vaatevarastoni on Punavuoren sydämessä, jossa asun onnellisesti yksin. Olen ammatiltani vaateliikkeen myymäläpäällikkö, ja ihana työpaikkani on kivenheiton päässä kodistani. Työni on monipuolista, innostavaa ja mielenkiintoista, mutta imee suuren osan vaateinspiraatiotani, ja siksi blogissani on sitä puolta näkynyt aikaisemmin harmittavan vähän.. Nyt kuitenkin jään pitkälle, ihanalle kesälomalle, ja veikkaisin silloin vaatefiilistelyn kiinnostavan hieman enemmän.

Lomaa odotan tänä vuonna enemmän kuin koskaan, sillä paitsi että se on elämäni pisin yhtäjaksoinen palkallinen vapaa, on alkuvuosi ollut hyvin kuluttava. En kuitenkaan voi valittaa yhdellä sanallakaan, sillä olen kuluneen vuoden aikana päässyt toteuttamaan pitkäaikaisia unelmiani, ja viemään itseäni suurilla harppauksilla eteenpäin urallani. Aloitin Cosmopolitanin kolumnistina muutama kuukausi sitten, ja sen lisäksi eilen ilmestyneestä kesäkuun numerosta eteenpäin teen mm. Cosmolle juttuja myös vapaana toimittajana! Olen todella innoissani ja onnellinen kirjoitustöistäni, ja tuntuu pitkään samoja juttuja puurtaneena ihanalta oppia uutta ja kehittyä jossain, mistä todella pitää. 

Bloggaaminen on muiden kirjoitushommien ja kokopäivätyön lisäksi sitten se kolmas eniten aikaani vievä puuha. Se on minulle niin rakas harrastus, terapeuttinen ajanviete, ja oikeastaan jonkinlainen elämäntapakin, ettei se tunnu pakkopullalta koskaan. Aikaa on vaan ollut välillä vaikeaa löytää. Moni bloggaaja kirjoittaa toivovansa heidän bloginsa olevan kauniiden kuvien ja pumpulisten muijajuttujen ihana, hempeä tyyssija, mutta itse en voi sanoa samaa. Vaikka tietysti kirjoitan blogiini vain niistä asioista elämässäni jotka haluan julkisesti jakaa (usein ne ovat niitä iloisimpia), en kokisi tätä mielekkääksi puuhaksi, ellen voisi bloggata fiilispohjalta, ja liikaa säröjä hiomatta. Blogini on varmasti aivan yhtä epätäydellinen mitä "oikea" elämänikin, ja aina kirjoitettu sitä kuuluisaa pilkettä kyynelkanavasta pulputen. Huumorilasit ovat siis ihan hyvä painaa silmille, eikä ottaa kaikkea liian vakavasti - ajatusten Ämmässuolla mikä tahansa on mahdollista. 

Sitten ehkä vielä sellaset perinteiset tykkään/ en tykkää- listat tälleen loppuhuipennukseksi: 

TYKKÄÄN: nukkuminen viileän peiton alla, kadulla ystäviin törmääminen, kaikki eläimet, kynsien lakkaaminen, se fiilis kun on itse osannut kokata jotain aivan mielisairaan hyvää ruokaa, täydellisesti istuvat kengät, saunominen sunnuntaisin, positiivinen luuhaaminen (ks. tekstin alku), positiivinen luuhaaminen viinipul..lasin kera, pullan syöminen, yksin seikkailu, ulkomaille lähteminen oli kohde mikä hyvänsä, jäätelö, lautapelit, pleikkapelit, mökkeily, lukeminen, aamulla meikkaaminen ja radion kuuntelu, kyyneleet silmissä naurava emoji, söpöt pojat, real life tinderöinti, kuvataide, Catfish-tv ohjelma, toisten ihmisten ilahduttaminen, itsensä ilahduttaminen, listojen tekeminen, brunssit joilla tarjoillaan lettuja tai muuta erikoisherkkua, siisti kämppä, hauskat Instagram-seurattavat, söpöt pojat Instagramissa, kovaa ja rumasti laulaminen autossa, se, kun ystävä soittaa vaikkei ole mitään kummempaa asiaa, ja havahdut kaksi tuntia myöhemmin että vois joskus nukkuakin. Siellä viileän peiton sisällä. 

EN TYKKÄÄ: vastapäisen talon kattoremontti tekee mut hulluksi, maksalaatikko ja sianliha, katkaravut hyi hele--, lautapeleissä häviäminen (lol tätä ei käy koskaan), ahdasmieliset ihmiset, huumorintajuttomat ihmiset, ihmiset jotka haluaa toisille pahaa, imurin kantaminen rappusissa, sukkien kastuminen, joulu, miksei Whatsapissa voi hakea keskusteluista sanojen perusteella, siivoaminen, tv-ohjelmien surkea taso, kuiva pulla, brunsseja joissa tarjolla vain cornflakeseja ja hedelmäpommijugurttia, hedelmäpommijugurtti, väsyneenä töiden tekeminen, sisällä röökaava naapuri, pistaasipähkinät joiden kuori ei ole kunnolla avautunut, kiire, lamppujen palaminen, hitaasti kävelevät ihmiset, epäkohteliaat ihmiset, se tunne kun hyvä ruoka loppuu. 

Juu-u, että sellasta. Nyt kun olen hakannut näemmä tunnin tätä näppäimistöä ilman mitään punaista lankaa, voisin kiittää ja kumartaa, ja omille läpille kikatellen poistua töihin. Omille vitseille nauraminen, se menee muuten vahvasti tonne TYKKÄÄN- kategoriaan. Teen sitä ehkä aika usein. Noloa. Mutta hei - jos et sinä, niin miksi joku muu sitten? 

Pahoittelut vielä lopuksi siitä, että arkistojen saapumisessa kestää ja kaikki muukin on vähän rempallaan. Yritän saada kaikki päiviteltyä pian, niin seuraaminen olis sulavaa ja kätevää. Kuvasta kiitos lahjakkaalle ja ihanalle Anna Sofialle  - tyttö, johon on aivan erityisen kiva törmätä kadulla. 

Pus! 

Kommentit (24)

Henna

Kokeile siinä whatsappissa sitä hakua niin, että keskustelun kohdalla vedät ylälaidasta nimen kohdalta alaspäin, sieltä pitäisi aueta se etsi-kohta? Sitten vaan hakemaan jollain tietyllä sanalla. Ainakin niin toimi mun vanhassa iPhonessa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Olen tosi iloinen että se herättää positiivisia fiiliksiä, koska mä tykkään tästä jo nyt niin kovasti :) Opettelua toki vielä on tekniiikan kanssa, mutta malttia..

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mun ihana miespuolinen ystävä laittoi mulle välittömästi screenshotin tän postauksen luettuaan et miten voi hakea sanalla :D Mahtavaa!!!

xod

Hei whatsappissa VOI hakea kyllä keskusteluista :D ? keskusteluissa vaan vetää niitä alaspäin niin haku ilmestyy.

Anna Sofia - Style Plaza

Olet niin kaunis tossa kuvassa, mutta valitettavasti sillä ei ole mitään tekemistä mun "taitojen" kanssa (ottaisin mielelläni creditit jos näin olisi ;))...fakta on, että olet vaan niin pirun upea! Ja hei onnittelut vielä tännekin uudesta blogi kodista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haha, voi kiitos ihana! Odotan kyllä kesää ja sun taitavia kuvaustaitojas stadiin... ;) Ja kiitos vielä, oon ihan fiiliksissä täällä! <3

Mimi

haha, mäki oon lappilais-savolais-stadilainen :D ei hirveen usein tätä yhdistelmää tuu vastaan! cool.

Jesperi

Jesperi on kovin onnellinen Hänen puolestaan.

Mutta lupaa, että et Koskaan aloita kolumnia, bloggausta tai FB-päivitystä tai mitään IKINÄ sanoilla "se tunne kun..."

Jesperi on humalassa, joten kovin suurta painoarvoa en sanoille asettaisi. Hyvää yötä. Hyvää työtä teet!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Se tunne kun Jesperi on taas aktivoitunut lukemaan blogia ja kommailemaan....<3

Jesperi-rakas, toivottavasti tänään ei oo iso D ja hiekkamyrsky sisälläsi. Jokainen ansaitsee joskus vetää pienet kännit. Toivottavasti kuulen sinusta vielä, on ollut ikävä.

Jesperi

Stana. Itsepähän tätä kerjäsin. Iso on D ja Armikin laulaa stemmoja.

Se tunne kun Valpuri anoo lähestymiskieltoo ja tämä lähestyy kiellosta huolimatta. Ha ja ha!

Minun täytyy viedä sinut ulos. Ei ole vaihtoehtoja. Dad gummit!

Boooriiing

Tylsin postaus ikinä.. Muut cosmon blogit on ihania mut tätä en kyllä ala seuraamaan.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram