Koska asioiden listaaminen on parasta mitä tiedän, niin ajattelin vapaapäiväni kunniaksi käyttää arvokkaan bloggaamisaikani parhaiden tv-ohjelmien listaamiseen. Mitä muutakaan sitä sivistynyt ja laaja-alaisen mielenkiinnon maailman syvällisimpiin kysymykseen ihminen haluisikaan vapaa-ajallaan tehdä kuin katsoa telkkaria! En kyllä rehellisesti keksi mitään, sillä voihan esimerkiksi viiniä juoda samalla kun katsoo telkkaria. Tai syödä. Tai pussailla. Jopa vähän nukkua. Myös kynsien lakkaaminen onnistuu a-okay. 
 
Pohjustetaan tätä syväanalyysiä pienellä kelauksella aikojen alkuun, ja minun suhteeseni televisioon. 
Lapsena pikkukakkosen alkamista odotettiin aina sellaisella hartaudella että sunnuntaikirkkokin jää täysin toiselle sijalle, ja Ransu ja Rölli ja Muumit olivat parasta mitä tiesin. Rakastin myös My Little Ponyä, MTV:ltä musavideoiden katsomista, Prätkähiiriä sekä kaikkia kisailuohjelmia, kuten Speden Spelejä yms. oman aikansa realityä. 
 
Sitten tuli Salkkarit. Ihailin syöpä-Miian lesbotukkaa (kiitos mutsi ja faija ettette koskaan antaneet mun leikata samanlaista, vois olla edelleen joulupöydässä aika hiljaista tyttöä) ja Saku Salin oli poikaystäväihanteeni ruumiillistuma. Niin suloisen komea, vähän pahis, herkkä sydän. Kuin harppuuna uhanalaisen valaan vatsaonteloon nauliintuneena tapitin joka ikisen jakson Salkkareita monta vuotta, ja kotiintuloaikanikin oli pitkään puoli kahdeksan. Muistan kerran kun faija laittoi mut arestiin (salee joku väärinkäsitys, minähän olen pyhimyksen mukaan nimettykin!) enkä saanut katsoa viikkoon Salkkareita. Siis ala-astelaiselle se on sosiaalisen elämän murha, sillä miten järkyttävää olisi ollut jos ei ruokalassa olisi voinut osallistua jokapäiväiseen kuumaan Salis-keskusteluun! Ratkaisu oli onnekseni lähellä; katsoin viikon ajan Salixet kiikareiden avulla naapurimme ikkunasta. ÖÖ. 
 
Mitä enemmän ikää tuli mittariin, sitä vähemmän aikaa halusin viettää telkkariin nauliintuneena. Osasyy oli eittämättä myös siinä, miten huonoja ohjelmia telkkarista tuli. Muistaako joku Farout-Tatun ja Eekan Sixpäk-ohjelman? Tai Huuman? Tai Videotreffit? Paskaa kaikki. Luovuin televisioista moneksi vuodeksi, en seurannut mitään kuumia sarjoja, eikä Saku Salinkaan enää ollut pelastamassa jokaista arki-iltaani. Hittisarja OC:n katsoin vasta about vuoden viiveellä DVD:ltä, kun tarpeeksi moni oli käynyt hehkuttamassa miten samalta me näytetään sen vitun skitson ja hankalaluonteisen Marissan kanssa. Sekin on oikeastaan aika todella huono sarja, vaikka toki voisi jo näin nostalgiapäissään toimia. 
 
Kun muutin omilleni, tv olisi ollut hankintalistallani viimeisenä. Katsoin satunnaisia sarjoja tuotantokaudet kerrallaan, uutiset pystyi lukemaan netistä ja uusia 4D-dokumenttejakaan ei ole pyörinyt ikuisuuteen. Kaikki kuitenkin muuttui kun pistin hynttyyt yhteen eksäni kanssa, ja yhteiseen asuntoomme ilmestyi viiskyttuumainen 3D HD plasmatelevisio, johon pystyi tallentaa ohjelmia. Siis mikä sekoaminen siitä syntyikään, kun ohjelmia pystyi nauhoittaa, siis ihan mitä vaan kuraa mitä aamupäivinä pyörii mitä kukaan normaali ihminen ei koskaan pysty katsoa, ja niitä voi sitten tuijottaa lamaantuneena monta tuntia sunnuntaisin noutoruokaa mussutellessa. Täydellistä. 
Löysin tv:n uudelleen, ja seurasin joka ikistä huumeisiin/vankiloihin/teiniäiteihin/rajavartiastoihin liittyvää ohjelmaa mitä ikinä keksinkään tallentaa. Panttilainaamo, Lemmi-kosi-vältä, Huutokaupan metsästäjät sekä Vankilassa ulkomailla olivat suuria suosikkejani, ja koinkin jonkun suuren realityhaksahduksen. Mahtavia ohjelmia kaikki. 
 
Vuosi sitten kun tuli aika pistää lusikat jakoon, annoin television sitä enemmän tarvitsevalle osapuolelle haikein hyvästein, mutta olin onnellinen saadessani jälleen täyttää kalenterini kaikella muulla oikeasti kivalla ja kehittävällä ja hauskalla telkkarin edessä koomaamisen sijaan. Elin monta kuukautta uudessa kodissani kuunnellen radiota ja surffailemalla kännykälläni, enkä koskaan ajatellut siinä olevan mitään ihmeellistä. Oli oikeastaan aika kivaa mennä vartavasten kylään jonkun ystäväni tai perheenjäseneni luokse katsomaan sarjaa X, ja siitä tuli sosiaalinen ja satunnainen kiva harrastus. Rakas perheeni kuitenkin jaksoi kummastella telkkaritonta elämääni, ja eräs keväinen ilta isoveljeni ajoi luokseni autossaan uusi telkkari, ja naps vain uusi ystäväni oli asennettu ja toljotti minua kiiltävänä ja loputtomasti paskaviihdettä näyttävänä. Ihanaa. 
 
Edelleenkin katson telkkaria hyvin vähän ja kranttuillen, ja saattaa mennä muutamakin viikko etten avaa sitä kertaakaan. Toisinaan kuitenkin telkkari on juurikin se klisheinen takkatuli modernissa taloudessani ja on täydellistä nollausta raskaiden työpäivien jälkeen. Nämä viisi listaamaani ohjelmaa ovat olleet jo monta vuotta suosikkejani joihin en ole vieläkään kyllästynyt lainkaan. Lista olisi hyvinkin voinut olla kymmenkohtainenkin, mutta pidetään se nyt tälleen niukkana, ja jos mua alkaa ahdistaa kun haluisin kertoa teille kaikille miten paljon rakastan myöskin Kuppilat kuntoon Jyrki Sukulaa ja miten usein liikutun kyyneliin katsoessani Leijonan luolaa tai Masterchef Australiaa, mutta nyt kun nekin on salakavalasti saatu vuodatettua, voidaan tutustua viiden kärkeen lemppariohjelmistani! 
 


5. Border Security - Australian rajalla

Tunnustetaan heti kättelyssä mun olevan aika kova "aidon realityn" ystävä. Miellän sellaiseen kategoriaan kaikki ohjelmat jotka oikeasti kertoo jostain mitä oikeasti tapahtuu ja mitä on mahdollisimman vähän oikeasti käsikirjoitettu. Australian rajalla on mun yksi lempiohjelma ihan jo siksi, koska aussiaksentti on maailman makein ja selkein. Vaikka jokainen jakso meneekin samaa kaavaa (jollain on suolessa myrkkymarjoja ja herskaa eikä se meinaa heti tunnustaa, aasialaisperhe haluaa tuoda maahan kokonaisen ankkaparven pakasteena, joku lähetti synttärikortin välissä vähän budia ja kahvilassa on töissä joku jonka viisumi meni vanhaksi viisitoista vuotta sitten.), jaksaa tätä ohjelmaa tuijottaa monta monta tuotantokautta putkeen. Samoja jaksoja ei kyllä mitenkään jaksa katsoa uudelleen, mutta onneksi ei tarvitse.


4. Ihmebantu

AAAH miten paljon voi jotain tv-ohjelmaa rakastaa! Tämä on kuulkaa ihmiset sitä maailman täydellisinta ja synkintä ja nokkelinta ja hauskinta huumoria mitä tässä maassa on koskaan filmatisoitu. Ja Tommi Korpela on oikeasti niin kuuma että heikottaa.

Voisin suositella katsomaan esimerkiksi ihan jokaisen jakson tätä ohjelmaa, mutta poimin Vivven Valintoina teille muutaman klipin kas näin olkaat hyvät: Kauneusihanne, Sairaalalaulajat ja Jeesus.
Vaikka mä olen katsonut joka ikisen jakson tuhat kertaa, edelleen hekottelin näitä valitessa. Suosittelen lämpimästi.


3. The Office USA

"Brittiversio Officesta on niin paljon hauskempi" said no one ever. Jos kuolen ja synnyn uudelleen miehenä, niin olen tuhatprosenttisen varma herääväni maailmaan Michael Scottina.


2. Catfish The Tv Show

Koska olen tullut jo kaapista pahemman asteen reality-loverina, niin piti tähän listaan valita jotain tositv:tä myös tästä höttöisemmästä päädystä. MTV:llä pyörii muutamia oikeasti hauskoja ja sunnuntaijumituksen arvoisia ohjelmia, mutta Catfish on mun ehdoton suosikki. Idea on lyhykäisyydessään se, että siinä dokumentoidaan nettideittaajia jotka menee tapaamaan Pamela Andersonin kuvia ominaan käyttäviä "partnereitaan", mutta ohhoh kun todellisuudessa ruudun toisella puolella istuukin nenää kaivava ja Jolt-colaa alitouiseen lipittävä keskivartalolihava mies. Hupsis.
Parhaimmillaan jaksot ovat jos tulee joku kunnon läävä draama, tai toisaalta silloin, jos rakkaus todella voittaa kaiken ja nää nettirakkaat tykkäävät kuitenkin sit toisistaan. Okei, jälkimmäisen kaltaisia jaksojan on about yksi tuhannesta, mutta silti. 


1. True Blood

Mun suurin suosikki on ehdottomasti True Blood, joka on viihdyttävintä ja sairainta mitä telkkarista on tullut todella pitkään aikaan. Löysin sarjan kun asuin Australiassa, ja aloin fanittaa sarjaa ekan jakson ekan minuutin aikana. Juoni on tosiaan hieman tuotantokaudesta riippuen sekoitus rikossarjaa, scifiä, ihmissuhdesoppaa, mustaa huumoria ja häiriintyneitä henkilöhahmoja. Niin ja sitä paljasta pintaa, sitä tosiaan riittää.

Pääsin osallistumaan pari vuotta sitten YLEn järkkäämään TB-fanitapahtumaan (....) jossa katsottiin uusi tuotantokausi maratonina, siis mitä, 14 jaksoa putkeen leffateatterin kankaalta? Se oli kuulkaa hieno ja erittäin niskat jumittava päivä elämässäni.

True Blood on vaan kaikista tv-ohjelmista täydellisin. Koukuttava, jännittävä, hauska ja paikoin kaltaistani vellihousua jännittävä. Kierolla tavalla romanttinenkin. Tunnarikin on täydellinen, sarjan mieskaartista puhumattakaan:


Moooiiiii. Ehkä tää on vaan minä, mutta Eric Northman on VIELÄ -jos mahdollista- kuumempi pitkähiuksisena. 


Twilight-ihmissudet voi imee huilua, tässä on se hauva jonka minä kotiuttaisin. '


Mitäs sitä kattois seuraavaksi, Dexteriä vai sitä huumeidenkeitto-ohjelmaa mitä kaikki hehkuttaa mutta yllättäen en ole nähnyt jaksoakaan?

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram