Kauan toivottu hiuspostaus liukuvärjättyjen kutrien ylläpitämisestä on vihdoin täällä! Hurraa! Näemmä muutama kuukausi voi hujahtaa ohi ennen kuin saa tällaisen postauksen laadittua, mutta myöhemmin ennemmin kuin ei ollenkaan jne..

Mulla on ollut liukuvärjätyt eli latvaa kohti asteittain vaalennetut hiukset nyt kaksi vuotta putkeen. Ennen ombren värjäämistä mulla oli pitkään melko tummaksi värjätty ruskea sävy hiuksissani, mutta olen todella tyytyväinen nykytilanteeseen, eli kokonaan omaan väriin – siis latvojen vaalennusta lukuunottamatta. Olen onnekkaan hiusgeenin omaava, eli hevilettini kasvaa äärimmäisen nopeasti, ja pysyy pituuteensa nähden sileänä ja varsin hyvässä kunnossa. En koe omien hiuksieni radikaalisti kärsineen vaalennusrumbasta, sillä hoidan niitä tunnollisesti hyvillä hiusharjoilla, sopivalla shampoolla sekä hiusnaamioiden ja -öljyjen läträämisellä. Kiharran hiukseni kerran tai kaksi viikossa, eli mekaaniselta rasitukselta ei vältytä. Uskon kuitenkin kosteuttavien tuotteiden sekä muutaman muun pienen kikan pitävän hiukset kauniina ja kestävinä, ja toiveestanne jaan niistä muutamia! Konsultoin luottokampaamoni Luomuksen omistajaa ja henkilökohtaista hiusvelhoani Demiä, jota tenttasin oikeanlaisten hoitotuotteiden valitsemisesta.

Miten liukuvärjättyjä hiuksia pitäisi hoitaa, jos tyvessä on oma väri ja vain latva on vaalennettu? 

Demi: Liukuvärjäysten suosion kasvaessa, on syytä ottaa huomioon hiuksen rakenteen huokoisuus erot. Maalaisjärjellä kun ajatellaan asiaa, latva on luonnollisestikin huonomassa kunnossa kuin tyviosa- ja keskiosa hiuksista. Suosittelen kaikille liukuvärjäystä harkitseville hyvät hoitotuotteet oman hiustyypin mukaan. Kaikista maailman hiustuotteista parhaaksi olen todennut hiusöljyn, esim. tunnettu Moroccan oil ym. vastaavat tuotteet. Ja kyllä – vaikka kuulostaa hullulta, niin kookosöljy, avokadoöljy -ja oliiviöljy todella toimivat, jos tahtoo käyttää täysin luonnonmukaista tuotetta.

Kuinka usein hiuksiin kannattaa laittaa hoitoöljyjä?

Demi: Periaatteessa niin usein kun hius sitä kaipaa, mutta pesun jälkeen ainakin.

Tarvitseeko hopeashampoita tai muita vastaavia tuotteita?

Demi: Tuttu ystäväni Silver Shampoo, jokaisen vaaleatukkaisen ystävä! Otetaan heti pari faktaa pöytään, Hopeashampoo ei hoida hiuksia missään tapauksessa, vaan avaa hiussuomuja taittaakseen kellertävyyttä pois. Päivittäinen käyttö ei ole suositeltavaa, etteivät hiukset kuivu ja heikkene! Hopeashampoota kannattaa käyttää kuuriluoteisesti, jos hiukset vaativat sitä, ja satunnaisesti käytettynä ne pitävät kellertävän sävyn tehokkaasti poissa. On myös olemassa sävyttäviä vaahtoja, jotka taivattavat keltaista sävyä todella hyvin, eivätkä vahingoita hiuksia liikaa!

Entäs silver mist- tyylinen tuote, joka ylläpitää vaaleaksi värjätyn hiuksen sävyä?

Demi: Tuollaiset tuotteet ovat tarvittaessa nopea ja kätevä apu akuuttiin kellertävyyteen, mutta täytyy muistaa niiden toimivain kuin meikki; pestessä hiusten pintaan tullut väriä taittava kerros huuhtoutuu pois, eivätkä ne oikeasti blondaa hiusta.

Pesen omat hiukseni muutamia kertoja viikossa, ja vaihtelen käyttämiäni shampoita tiuhaan. Juuri nyt olen käyttänyt öljypitoista ja super hoitavaa shampoota, ja se on tehnyt silminnähden hyvää talven kuivattamille hiuksilleni. Säännöllisen epäsäännöllisesti käytän blogin kautta saamiani hopeashampoita, joista Paul Mitchellin versio on ehdoton suosikkini – taivaallisen tuoksuinen, ei ärsytä päänahkaa, ja taittaa keltaisuutta todella tehokkaasti. Annan hopeashampoon vaikuttaa hiuksissani aina muutaman hetken ennen huuhtelua, jotta sävyn taitto tapahtuisi tasaisesti ja tehokkaasti kaikkialta.

Tällaisella hiusrumballa oikeanlaiseen hoitoon on täytynyt kiinnittää huomiota. Olen löytänyt useita eri “vahvuisia” hiusöljyjä peilikaappini vakiosisältöön, ja pesun jälkeen levitän vielä kosteisiin hiuksiin sitä kaikkein tuhdeinta öljyä, keskittyen vaalennettuihin kohtiin ja latvaan. Freesaan aina päivän vanhoja kiharoitani kevyemmällä öljysuihkeella, joka taltuttaa liian pörröisyyden ja kuivuuden kiharoista, muttei suorista tai latista niitä. Seerumit ja muut täsmätuotteet taltuttavat minulla liian sähköisyyden, irtohiukset tai hapsottavat latvat.

Oikeanlaisten tuotteiden lisäksi käytän laadukkaita hiusharjoja, Tangle Teaseria sekä Mason Pearsonin luonnonharjaksista valmistettua harjaa. En pidä hiuksiani melkein koskaan ponnarilla, vaan kiepautan ne pehmeäksi kasaksi treenaamisen ja nukkumisen ajaksi isolla klipsillä tai pinneillä. Tuo kikka säilyttää hyvin esimerkiksi kiharan, mutta myös estää hiuksia sotkeutumasta tai takkuuntumasta turhaan. Annan hiuksilleni myös “lepopäiviä” aina säännöllisesti, ja annan niiden kuivua rauhassa ilman fööniä aina kun mahdollista.

Olen viihtynyt blondilatvaisena mainiosti, sillä hiukset näyttävät laittamattominakin siltä, että niissä on jotain jujua. Vaikka hoitoaineiden lotraaminen ja hellävarainen harjailu saattaakin kuulostaa osa-aikatyöltä, olisi homma aika sama vaikka väri olisi kokonaan omani. Liukuvärjäyksen ehdoton etu on siinä, ettei sitä tarvitse olla tiuhaan värjäämässä uudelleen. Olen kahden vuoden aikana blondannut latvat kahdesti, ja sitten ylläpitänyt sävyn vaaleutta ja itselleni mieluisaa sävyä hoitotuotteilla. Sävy on mielestäni jatkuvasti parantunut, sillä haluan sen näyttävän mahdollisimman luonnolliselta, ja omaan väriini sulautuvalta. Kaltaiselleni lasihiuksiselle heviletille vaalennettu latva luo myös illuusion runsaammista ja paksummista hiuksista, ja kampaukset ja käherrykset pysyvät tietenkin paremmin vaalennetussa (lue: huonokuntoisemmassa ja kuivemmassa) hiuksessa. Lisäksi wannabe-surffitukasta tulee aina pakostakin mieleen suolavesi hiuksissa rannalla kirmaaminen!

*Four Reasonsin & Paul Mitchellin tuotteet saatu blogin kautta*Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram