Vaikka haluaisin nähdä itseni joka päivä silkkipaita päällä ja korkeat korot jalassa viipottavana alituiseen hehkeänä mirmelinä, niin totuus on toinen. Joojoo, kenkäkaapin asukkien keskimääräinen korkeus on vähintäänkin kahdeksassa sentissä ja spaghettitahrattomia puseroita löytyy henkareilta runsaasti, mutta sisimmissäni (lue: vapaa-ajalla) Ryönä-Valpuri on keskimmäinen nimeni. Mukavuus on parasta mitä tiedän.

Vaatteita valitessani minua kiinnostaa about kolme asiaa; 1. mukavuus, pehmeys ja istuvuus 2. mukavuus 3. mukavuus 2. rypistymättömyys ja muu helppohoitoisuus 3. miellyttävä ulkonäkö. En koskaan hanki epämukavia, puristavia tai vaikeasti hoidettavia vaatteita, sillä niitä ei yksinkertaisesti tule käytettyä. Paras asu - etenkin työpäivinä - on sellainen, joka näyttää kauniilta ja erityiseltä, parhaana päivänä jopa sekuntin suunnitellulta, mutta joka tuntuu päällä suunnilleen samalta kuin verkkarit tai ei vaatteita ollenkaan. Samat säännöt pätevät myös kenkiin, joita rakastan palavasti. Korkoa saa olla, se on jopa suotavaa, mutta lestin täytyy olla mukava ja materiaalin hengittävä. Epämukavia kenkiä en pitäisi jalassani tuntiakaan.

 


Tämä kaikki on kiikkerästi rakenneltu aasinsilta seuraavalle: olen himoinnut jokapäiväiseen käyttöön soveltuvia lenkkareita niin pitkään mitä muistan. Ihastuin lenkkari-muotiin heti kun se hivuttautui kuntosaleilta Stockholm Streetstyleen, mutta täydellisen parin etsiminen on yhtä vaikeaa kuin, noh, täydellisen parin. Lenkkarit näyttävät mielestäni helposti liian urheilullisita (joku naamapalmuttaa nyt kunnolla, tiedän, sori!), liian suurilta, liian erikoisilta, tai sitten liian tavallisilta. Täydellinen lenkkari olisi tasapainoisen näköinen - siis sopivassa suhteutta pituutta, leveyttä sekä korkeutta, mutta koska kokoni on 40 tai vähän yli, ne eivät saa olla liian pitkulaiset. Useat mallailemani yksilöt ovat myös olleet liian persoonattomia, ja varmasti aivan yhtä monet myös liian statement omaan makuuni - haluanhan sellaisen parin, jota voi yhdistellä rajattomasti! Olen visioinut lenkkareiden parittamisen sekä pillifarkut ja löllö teeppari- asun kaveriksi, sunnuntaikävelyille, sekä nahkahametta ja svetaria piristämään. Ehkä teen Lily Allen vuonna kaksituhattakutoset, ja yhdistän ne myös pieneen kotelomekkoon. NAAAT.

 

Mahdottomalta (..ja äärimmäisen valkoisentytönongelmalta) kuulostava metsästykseni päättyi muistaessani muotoilun riemuvoiton, Niken Air Max 90- lenkkarin, olemassaolon. Air Maxeissa on ihanasti korkeutta kannassa, ja erittäin ysärilapsuuttani henkivät kurkistusluukut ilmatyynyjen tirkistykseen. Niissä on sopivassa suhteessa hyvännäköistä rumuutta ja akuuttia swägää, noin yllätyksetöntä ilmausta käyttääkseni. Niitä on valmistettu jokaisessa värissä ja kuosissa mitä voi kuvitella. Ne ovat nii-ii-iin mukavat. Ongelmaksi jäi enää täydellisen värin metsästäminen, jossa vierähti huomattavasti kauemmin mitä osasin kuvitella, ja säännöllisen epäaktiivinen etsintä päättyi yli puolen vuoden jälkeen (!!), kun maailman kauneimmat klopot kurkkivat minua Ebaystä. Klik vaan, ja paketti kohti Finlandiaa!Lisää shoppailufilosofiani määrittämiä kriteerejä: en halua mitään, mitä jokainen voi saada kaikkialta. Okei, poikkeuksia löytyy, kuten valkoiset matalavartiset Converset sekä Ehrmannin maitorahka, mutta pääasiallisesi uniikkius viehättää. Kaikkein suurimpia aarteita maailmassa ovat ne jutut, joita on vain yksi tai muutama, tai jota valmistetaan vain rajattu määrä. Air Maxeja löytyi täältä ja ulkomailta vain samoja tylsiä perusvärejä, jotka eivät vain jaksa innostaa. Helsingissä Maxeja ei löydy juuri mistään, ja kaikkialla on ne pari kaksi sävyä, jotka sitten kaikilla ilmatyynyalus-kengissä viihtyvillä on jalassaan. Massan mukana virran vietävänä sopulin siivellä liidetään nykyään aivan liikaa, ja itse kaipaan erilaisutta - edes sellaisissa pienissä asioissa, kuten nyt vaikka lenkkarit. Koska ulkomaanreissuiltakaan ei ole tärpännyt tällä saralla, osoittautui Ebay oikeaksi aarreaitaksi. Kun vaan vielä saapuisivat nopeasti. "Pikkulapsi jouluna" has nothing on me.


Kuvat Pinterest

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram