Jälleen torstain kunniaksi ajattelin tehdä aikamatkan vuoteen 2010, joka sujui Aussimaassa seikkaillessa! Näitä arkistojen aarteita on mukavaa ja nostalgista aina kaivella, vaikka satojen ja taas satojen tekstien joukosta on aina hankalaa valita yksi, joka tuntuisi edelleen jotenkin ajankohtaiselta tai mitenkään relevantilta. Olen saanut lähiaikoina muutamia yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta pohdiskelevaa kommenttia, ja vaikka seuraava teksti onkin pikemminkin jonkinlainen oma yhteenvetoni siitä, millaiselta vuosi erossa kotimaan tutuista piireistä ja rakkaista ihmisistä tuntui. Toivottavasti se kuitenkin toisi hieman valoa ja uskoa heille, jotka jossain eksoottisissa maailman eri kolkissa samojen haasteiden kanssa painiskelevat.

Ehkä itselleen kiinnostavinta näissä muisteloissa on se, että vaikka kuvien hiusvärit ja pukeutumistyyli onkin kokenut radikaaleja muutoksia, tunnistan kuitenkin itseni ja ajatukseni myös vanhoista teksteistä. En ehkä kuitenkaan niistä Galtsun aikaisista yliprovosoivista ja itseriittoisuutta tihkuvista hymiöfloodausbaarikertomuksista (..okei ellei kenelläkään ole mitään sitä vastaan, niin ehkä pitäis taas pitkästä aikaa julkaista myös jotain hillittömiä bailaustarinoita ja ihmissuhdesekoiluja? Muita toiveita arkistokaapilta?), mutta tämä yritteliäs, periksiantamaton ja läheisiään rakastava nuori Vivve on loppupeleissä aika sama tyttö edelleen. Ainoa mikä kouraisee syvältä on nuo "olen seikkailuluonne enkä koskaan halua asettua Suomeen mukavuusalueelle"- kommentit, koska, hehheh, täällä ollaan ja viihdyn erinomaisesti. Ainakin toistaiseksi.

Vivve, Australia - 16. joulukuuta 2010 - ei otsikkoa


Mä olen äärimmäisen uupunut kaikkeen tähän lähtemisen ja tulemisen elämiseen. Elämä on pelkkää jäähyväistä ja läksiäistä ja kyyneliä ja rakkaudentunnustuksia, viimeisen kerran tuolla vierailua, viimeisen kerran jonkun halaamista, viimeisen kerran kaikkea. Mulla ei ole enää aikaa eikä varsinkaan rahaa tehdä MITÄÄN, joten viimeiset 10 päivää menee aika pitkälti joko kotona tai sitten jonkun tutun nurkissa hengaillessa. Sinänsä ei haittaa, koska olenhan mä käynyt jo kaikkialla ja nähnyt ja kokenut niin paljon, mutta joululahjoja olisi ollut kivaa ostaa edes pikkutytöilleni, vaikken itse kyseistä pyhää juhli. Mun mielestä mun ei tarvitse ostaa- eikä myöskään odottaa- joululahjoja.

Kaikki tämä tunnemyllerrys vaan väsyttää ja turruttaa, ja viimeinen asia mielessä olisi vastailla tekstareihin ja mieleihin ja muihin, jotka ei vaadi välitöntä reagointia. En usko että moni edes heti ajattelee miten iso juttu tämä mulle on. Miten valtavalta muutokselta kaikki tuntuu. Kun olin jättämässä Helsingin taakseni ja matkustamassa tuntemattomaan, kaikki päivittelivät mun olevan tosi rohkea ja mussa olevan ihan helkkaristi munaa. Samat ihmiset tuskin ajattelevat, miten valtavalta kotiinpaluu ja täällä rakentamieni asioiden jättäminen tuntuu. Ei lähteminen ole helppoa. Lähteminen on tosi vaikeaa.

Mä olen ollut Australiassa 12 kuukautta aika pitkälti omillani, vieraiden ihmisten ja oman pääni varassa. Mä olen käynyt läpi valehtelematta elämäni vaikeimmat ajat, kokenut syvää masennusta ja yksinäisyyden tunnetta ja kelpaamattomuutta ja sopeutumattomuutta. Ja taistellut kaikesta läpi yksin, etsinyt vaikka veren maku suussa sitä hopeareunusta. Pikkuhiljaa saanut perusasiat kuntoon, ja sitämyöten sitten ne suuremmat pyörät pyörimään. Mä olen saanut täällä kolme hyvää työpaikkaa, ylennyksen, tunnustusta hyvin hoidetusta työstä. Olen ihastellut tilipussin pulleutta, lähetellyt lahjoja kotimaahan ja ostanut itselleni myös ihan liian monta ihan liian kallista lahjaa. Ostanut 29 paria kauniita kenkiä, ihastellut rusketusrajoja ja treenattuja pohkeita. Matkustellut. Avannut pankkitilin. Löytänyt vakkarikahvilan. Omaksunut aussiaksentin ja lähes täydellisen kielitaidon.

Ylivoimaisesti tärkein saavutus - ja suurin haaste - on ollut ystäväpiirin rakentaminen, ja sen kartuttaminen aina näihin päiviin asti. Yli kuukauden yksinäisyyden ja pahan olon jälkeen nousin laakereiltani etsimään itselleni seuraa, ja mulla on täytynyt olla helvetisti onnea matkassa, että olenkin löytänyt maailman hienoimpia ihmisiä vierelleni. Ihmisiä, jotka ovat verrattain lyhyessä ajassa oppineet tuntemaan sen todellisen minäni. Hyväksymään minut sellaisena mitä olen, jopa pitämään siitä. Rakkaat ja sainoinkuvaamattoman arvokkaat ystäväni ovat olleet niin paljossa mukana, opettaneet minulle niin paljon, tuoneet viikkoihini juhlaa arkisissakin asioissa. Olleet tukena iloissa ja suruissa. En mä edes osaa kuvailla sanoin miltä musta tuntuu, mutta jos olisi mahdollista, mä paitsi hankkisin teleportin kahden kotimaani välille, mutta myös lahjoisin ystäväni kaikella maailman kauniilla ja arvokkaalla. Kaikki (myös ne ihanat siellä Suomessa, jotka ovat lukemattomat yöt ja päivät ja aikaiset aamut viettäneet mun kanssa skypessä, lähetelleet kirjeitä ja kortteja ilman sen suurempaa syytä, hyväksyneet sen että mun sydän vaan vetää uusiin kolkkiin maailmassa, uusia seikkailuja ja uusia ihmisiä kohti) ystävät ja tuttavat ja puolituntemattomat mukavat ihmiset joihin mulla on ollut kunnia tutustua ja tukeutua ovat tehneet mun matkaamisestani mahdollista. Arvostus on rajatonta.

Huokaisu. Lyhyesti ilmaistuna (mä haluan mennä nukkumaan) mulla on täällä niin paljon täysin tyhjästä repäistyä  pientä osaa, joista rakentuu mun valtava kaskelottimainen onnellisuuteni.  Tuntuu yht'aikaisesti jännittävältä ja todella, todella surulliselta jättää kaikki tämä 'saavuttamani' tänne puolelle maailmaa, kun ei tiedä ihan tarkalleen koska taas palaan. Kyllä mä palaan - mä tulen täällä ollessani päivä päivältä vakuuttuneemmaksi siitä, että mä todellakin olen seikkailijaluonne joka ei lepää ennen kuin jokainen maailman kiinnostava kivi on käännetty.

Seuraava etappi on kotiinpaluu 10 yön kuluttua. Odotan paluuta ylläolevasta kauhistelusta huolimatta niin kovaa, että olen itkenyt ainakin viikon ajan joka ilta onnesta ja jännityksestä. Siis ihan oikeasti. Tänään aamulla istuin sohvalla, ja jumitin seinään tuijottaen ainakin puoli tuntia ainoana ajatuksena päässäni se, että PIAN mä pääsen näkemään ja kuulemaan ja koskettamaan kaikkia niitä, joiden läsnäoloa olen vuoden ajan odottanut. Välillä ikävä on ollut niin suurta, että muhun on fyysisesti sattunut päiväkausia. Mä edelleenkin (..en usko että tää enää tässä vaiheessa katoaisikaan) itken joka ikinen kerta kun ajattelen mielessäni miltä tuntuu halata veljeä ja äitiä ja isää ja koiraa lentokentällä. Miten ylitsevyöryvän ihanaa on nähdä mun maailman siisteimmät ystävät. Miten ikävä mulla onkaan ollut kaikkia! Suoraansanottuna mun odotukset Suomeen palaamisesta eivät sisällä marssikulkuetta ja oikeassa koossa Vivve-jääveistosta rubiinisilmillä. Mua ei kiinnosta vaikka mulla ei olisi uudessa kodissani sänkyä viiteen viikkoon, vaan nukkuisin lattialla Mörkö ainoana lämmikkeenäni (kämänen lämmike se olis), tai vaikka söisin kuukauden nuudeleita. Kunhan vaan saan olla mun rakkaiden ihmisteni vierellä. Sitä mä olen odottanut.


Briiffaan sitten ihan oikeasti tekemisistä myöhemmin, mutta maanantaina lentäessäni laskuvarjolla halki taivaan ja ihastellessani kaunista Sydney'tä (kiitos vaan C:lle ja B:lle ikimuistoisesta läksiäislahjasta) tunsin itseni ehkä maailman rohkeimmaksi ja onnellisimmaksi ihmiseksi.

xx

ps. Rakas päiväkirjani, mitä mä teen sulle sitten kun mä olen Suomessa? Onneksi muutaman vuoden jälkeen tajusin aloittaa uudelleen kirjoittamaan blogia. Tuo Sydneyn valloittanut Vivve olisi varmaan haukkunut nykypäivän Vivian Valpurin aika maanrakoon sellaisesta pelkäämisestä. Todella hyvinhän tässäkin on käynyt. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram