Ja jälleen on tiedossa torstaiseen tapaan aikamatka bloggaajan teini-iän päiväkirjaan, ja tälle torstaille myötähäpeäntäyteisen luku-urakan tuloksena valikoitui tämä teksti vuodelta 2008. Kamalaa huomata miten olen edelleenkin elämässäni aivan samoilla urilla mitä kuutisen vuotta sitten - sitoutuminen ja treffit ja parisuhde ovat väkevimpiä kirosanoja jotka äkkisältään tulevat mieleeni. En todellakaan nauttinut potentiaalisen ihastuksen tuomasta jännityksestä ja mysteerisyydestä, vaan päinvastoin osasin hienosti jo etukäteen spekuloida miten kurjaa olisi menettää vapautensa olla ja mennä miten oma pää sanoo.. Joo - kuusi vuotta takana, ja edelleen voisin allekirjoittaa jokaisen sanan. Tosin, mitä treffeihin tulee, niin uudenvuodenlupauksieni "velvoittamana" olen treffaillut kolmen kuukauden aikana runsaasti enemmän mitä koko nuoruusvuosinani yhteensä, ja pikkuhiljaa ehkä oksennusreaktio-inhotus-jännitystilaan asenne on jotenkin.. rennompi. Ei enää tarvitse suoda ajatusta sille, tuleeko potentiaalisesti toisia deittejä, vaan hetkessä elämisen jalo taito on iskostunut tapoihini huomattavasti entistä paremmin.

Tätä postausta edeltävässä merkinnässä kirjoitin miten päädyin näille treffeille, ja maratoni-postauksen välttääkseni otin siitä vain screenshotin, jonka suosittelen lukaisemaan ennen the treffitarinaan syventymistä. Muistakaahan jälleen asettaa mielentilanne kieli poskesta läpi- huumorivaihteelle, ja antaa armoa teini-ikäisen tytön sielunelämälle. 17-vuotiaana oli näemmä aika hyvä meininki.


..Ja sitten itse asiaan!


 
Rakas päiväkirja,
 
terveisiä ristiriitaisten ajatusten tyyssijasta!
 
Tänään oli siis suuri tärskypäivä, ja pakko myöntää että mua oikeasti _sattui vatsaan_ kaikki se jännittäminen. Puoli tuntia ennen Bakerssiin lähtöä vannoin, että mähän en lähde, en en en ennn ikinä.
Keräsin kuitenkin itseni, ja lähdin matkaan. Heti ovesta astuttuani tajusin, että perkele: mun on OLTAVA siellä ennen sitä, jotta välttyisin vaivauttavilta oven edessä steppailulta, joten päätin juosta minkä pantteriballeriinoistani kykenin ehtiäkseni itsenäisen maailmannaisen tyyliin ostaa ITSE itselleni juoman, ja siirtyä ITSE valitsemaani pöytään selailemaan lehtiä. Suunnitelmani onnistui täysin, vaikka herra kahvilatyöntekijä palveli minua TODELLA hitaasti. Oletteko nähneet love actually-elokuvan? Muistatte varmasti kohdan missä aviomies on menossa ostamaan rakastajattarelleen korua salaa, ja haluaa saada sen nopeasti pakettiin, mutta paketooja on ennätyshidas mr.Bean? Koin vastaavanlaista turhautumista, ja herkeämättä ovea vahdaten hoputin tätä tämän koristellessa kaakaotani todella harkitsevalla kädellä. Ehdin kuitenkin vallan mainiosti istahtaa, ja hengitellä syvään samalla selaillen Cityä. Mietin ainakin tuhat kertaa, että paistaako musta se että mä olen hermostunut ja _TREFFEILLÄ_. KUKAAN ei käy treffeillä, ei siis kukaan, ja mietin edelleen sykkeen lähennellessä neljääsataa, että miksi minun pitää.
 
Kaikki huoleni kuitenkin väistyivät Herran saapuessa paikalle tyylikkäästi pari minuuttia myöhässä; hän oli ollut ostamassa savukkeita ja pahoitteli kovasti viivästymistään. Olin tyytyväinen, sillä juoneni oli toiminut saumattomasti. Hitaasti, minuutti minuutilta, aloin rentoutua ja itseasiassa nauttia koko tapaamisestamme. Hän oli viihtyisää seuraa, ja löysimme muutamia yhteisiä intressejä joista jutellessa vierähti kevyesti pari tuntia. Olin varautunut totaaliseen kaaokseen ja äkkipakenemiseen Stockalle, mutta minulla ei ollut kiire pois. Pitkästä aikaa tunsin itseni aika onnelliseksi, romanttisessa mielessä. Jossain kohtaa kuitenkin oli lähdettävä, ja olin kyllä tyytyväinen - ei liikaa kaikkea kerralla. Hän olisi mielellään jäänyt vielä istumaan, mutta koska olen niin hard2get kerroin minulla olevan muuta menoa. Jäähyväiset antoivat ymmärtää, että tästä kuullaan vielä, eikä skeptisyytenikään voinut estää kestohymyäni saapuessani tapaamaan minkkipossea.
 
"Me luultiin että sulla oli tosi kauheeta siellä!" Niinno,niin luulin minäkin. Mulla oli oikeasti aika kivaa, tai ehkä jopa TOSI kivaa, mutta valitettavasti ajattelen liikaa, ja heti kun olin rauhoittunut tästä yliaktiivisesta tilasta ja rentouttanut kasvoni tuhannen voltin hymystäni, heräsi niinkutsuttu todellisuus. Aloin pohtia, että VAIKKA oli kivaa ja hänestä löytyy aika pitkälti kaikki eväät mitä häneltä odottaa, niin onko siinä silti niin paljon, että voisin luopua paljon rakastamastani vapaudesta. Sillä niin paljon kuin olenkin ns. seurustelutyyppiä, niin rakastan rakastan rakastan elää vapaana, itsenäisenä ja villinäkin paikoittain. En halua rupsahtaa mitä pitkässä suhteessa on vaarana käydä, enkä menettää ystäviäni ympäriltäni - se on ehkä pahinta mitä voi tehdä.
Suurin pelkoni, ja ehkä realistisin niistä ajatellen kuinka lapsenkengissä tämä "tilanne" on, on se, että murskaan hänen sydämensä antamalla hänen uskoa olevani todella kiinnostunut, mutta siinä sivussa haikailevani kaikkien mahdollisten X:ien ja Y:iden ja ties minkä perään!
NO, turhaa spekulointiahan tämä on vielä, mutta se on varmaa, että tästä kuullaan vielä. Ihan jees.
 
 
Kahvittelun (itseasiassa join kaakaota) jälkeen lähdimme minkkipossen kanssa (miinus pari frettiä) teatteriin, sillä opettajamme uhkasi ettemme saisi kurssia ilman. Yritin päivän teemani mukaisesti pitää mieleni avoimena kaikelle uudelle, mutta se näytös oli vaan niin huono, että suuresta omatunnonsoimaamisestani huolimatta lähdimme väliajalla. Sääli sinääsä, sillä olisi ollut kivaa pitkästä aikaa katsoa joku hyväkin esitys, mutta ehh. Nyt pitäisi kirjoittaa aiheesta arviointi, enkä osaa päättää lyttäisinkö sen täysin, vaiko ylistäisin taivaisiin.
 
Tänään edessä koulupäivä, uusintakoe, duunia sekä OLISI Lassen&Helin synttärit mutten jaksa mennä :/ Huomenna meneekin koko aamu pakatessa ja etsiessä puuttuvia kamoja, sillä ME LÄHDEMME LEVILLE ! <3
 
 
Rakkaudella ja anarkialla,
 
Vivi
 
 

...Ainiin - sitten jotain kuvamateriaalia, mitä olen yleisön pyynnöstä lupaillut jo blogin aloittamisesta asti. Se kuuluisa Mischa Barton-look-a-like- kuva!

Taustatietona kerrottakoon, että yläasteaikoinani tv-sarja OC oli about kuuminta hottia, ja jokainen teini-ikäinen seurasi sarjaa tiiviisti. En todellakaan tiedä mistä tai miten joku sai päähänsä minun ja "Marissan" yhdennäköisyyden, mutta yht'äkkiä Galtsuni kuvat täyttyivät tuntemattomien "OMMMGGG NÄYTÄT IHAN MISCHA BARTONILTA!!!111!!"- tyylisistä kommenteista. Niistä inspiroituneena, noin ironisesti ilmaistuna, ystäväni muokkasi uskomattomilla paint-skilsseillään tämän kuvan:


Joo, ei todellakaan olla samaa puuta neiti Bartonin kanssa, mutta jotkut halusivat ehkä löytää niitä yhtäläisyyksiä.. Tietenkin tällainen positiivinen (tai "positiivinen") huomio herätti myös valtavasti näreyttä koulussamme, ja joitakin pikkusieluja vaikutti todellakin nakertavan Marissa-heitot ehkä hieman liikaa..


Koulumme vessoista löytyi tällaisia spämmäyksiä tämän tästä, mikä toki osoitti vain sen, miten tunteisiin ja ihon alle tällaiset asiat näemmä voivat jollain mennä. Arvostan erityisesti sitä, että näyttelijättären nimi on kirjoitettu väärin, eihän se tässä ole olennaista lainkaan.

Täytyy kyllä samaan hengenvetoon todeta, että olen kyllä onnekas siinä, ettei "galtsujulkisuus" aiheuttanut koskaan tämän suurempaa kiusaamista tai negatiivista huomiota - ainakaan yhtä suorasti päin naamaa. Etenkin näitä päiväkirjamerkintöjä selaillessa keksin äkkisältään huomattavasti raffimpaa materiaalia joihin olisi voinut tarttua ja joista olisi voinut nälviä.

Loppupäätelmä yksi: teini-ikäiset eivät taida olla aivan nokkelinta ainesta.

Loppupäätelmä kaksi: Ei, me emme Ms. Bartonin kanssa näytä lainkaan samalta. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram