Marraskuu 2005


Teinien ja aikuis-teinien kohtaamispaikka Irc-galleria eli kultaista aikaa ja nautti nuoren sukupolven suuresta suosiosta. Elettiin jonkainlaista sosiaalisen median vauva-aikaa, ja galtsu oli pätevä kanava sekä häpeällisen huonosti muokatuille naamakuville, tuntemattomien stalkkaamiselle, sekä myös kuulemma jonkun M-IRC- hcnörttiohjelman käyttäjien kohtauspaikka. Jälkimmäinen jäi itselleni ikuiseksi mysteeriksi, mutta muutoin kuuluin Galtsun himokäyttäjiin. Samoihin aikoihin Irc-galleriassa oli noussut valtavaksi ilmiöksi "galtsujulkkikset", eli joukko ihmisiä jotka syystä tai toisesta (esimerkkejä: megakauniiish! / ruma nenä/ huumorikuvia/ erikoinen tyyli/ vielä rumempi nenä jne. ) keräsivät profiiliinsa valtavat määrät kävijöitä. Allekirjoittanut kuului tuohon hasardiin porukkaan, jonka virtuaalielämää seurattiin tarkasti, myös näiden asioiden puiminen julkisesti kuului myös oleellisena osana demi.fi:n tasokkaaseen sisältöön.

Loppuvuodesta 2005 Irc-Galleria mullisti sosiaalisen median, ja lisäsi blogimahdollisuuden Galtsuttajille. Viisitoistavuotiaan teinitytön kypsyydellä olin heti valtavan kiinnostunut mikä huikea mahdollisuus siitä minulle aukeaisi, kun voisin vuodattaa kaiken angstin, riemun, lesottamisen tarpeen, sekä myöhemmin myös ryyppyretkitarinani johonkin talteen. Aloitin siis bloggaamaan päivittäin.


Ensin omaksi ilokseni alkanut aivoton naputus kiinnosti vain ja ainoastaan lähimpiä ystäviäni, mutta hyvin nopeasti jotain mystistä reittiä joko elämäänsä kyllästyneet tai sosiaalipornosta nautiskelijat löysivät pienen Vichyn päiväkirjan, tuon ajatusmaailmani sylkykupin, ja loppu on erittäin klisheisesti ilmaistuna historiaa. Ajan kuluessa kasvavissa määrin tuntemattomat ihmiset alkoivat kommentoimaan kuinka innoissaan lukivat näitä sätöksiä. Haluaisin sanoa, että nyt kun kyseistä tuotantoa lukee täytyy vaan ihmitellä mikä ihmisiä riivaa, mutta toisaalta - kahdeksan vuotta sitten oli erittäin poikkeuksellista pitää blogia jokapäiväisestä elämästä ilman sen suurempaa agendaa. Muutenkin tuntemattomien ihmisten nettistalkkaaminen oli hirvittävän vaikeaa noina kivisinä aikoia, siispä vähän laaduttomampikin tavara meni kuin kuumille kiville.

Mitä enemmän ihmiset alkoivat seurata profiiliani nimenomaan tuon pienen ja hassun päiväkirjani takia, sitä enemmän tosissani sen otin, mikäli sellaista ilmaisua voi edes käyttää. Kirjoitin (näin jälkiviisaana) järkyttävän avoimesti myrskyisistä ihmissuhdesotkuistani ja teiniromansseistani, ja teinitytön itsevarmuudella latelin kiveen hakattuina totuuksina myös milloin mitäkin sammakoita. Osansa sai kaikki Suomen Unelmien Poikamies- sarjan käsikirjoituksesta Ari Koivuseen sekä lihaviin gootteihin. Miksi antaa rakentavaa kritiikkiä jos voi suoraan jysäyttää singolla otsaan, ja kun on itse istuva jumalan vasemmalla puolella, ajatteli kaikkivoipa Vichy. Sanomattakin selvää, että a. mieli on muuttunut & b. kaikki päiväkirjan sisältö on piilotettu jo vuosia sitten vain omien silmieni iloksi.


Keneltäkään niiden aikojen blogia seuranneilta ei myöskään varmasti jäänyt välistä räikeät biletyskertomukset. Menneisyyden Vivian oli tuttuakin tutumpi naama Helsingin yöelämässä, ja jaoin mielelläni kaikki iltojen ja jännittävistä paikoista herättyjen aamujen kertomukset blogissani rauhallisempien yksilöiden iloksi. Varmaan monta maksaa säilynyt kun ei ole tarvinnut itse mennä liukastelemaan omaan oksennukseensa, eikä kauhistella et mitä tehdä kun supersöpöt herrä X, Y ja Z tulevat kaikki samaan aikaan Redrumiin bailaamaan. (rip)
Noista ajoista lähinnä entien mietityttää miten IHMEESSÄ sitä jaksoi käydä sekä viikosta iltaa monta iltaa radalla ETTÄ käydä kunnialla lukiota SEKÄ paiskoa töitä. Nuorena vitsa väännettävä jne.

Huvittavinta on se, että näin kahdeksan vuotta myöhemmin EDELLEEN ihmiset tulee baareissa ja kaupankassoilla vetämään hihasta ja kysymään että olenko mä se Galtsu-Vichy. Jär-kyt-tä-vää. Myös moni tämän blogin lukijoista on tullut kertomaan muistojaan tuosta teinin päiväkirjan kauheuksista, kiitos vaan niistä kovasti. Yritin kovasti miettiä että oliko silloisesta blogista ja nettijulkisuudesta mitään varsinaista hyötyä, enkä keksinyt kyllä mitään. Lukemattomat kerrat kyllä joku kävi käräyttämässä mut baarista heilumasta alaikäisenä. Kultaisia muistoja, hyviä aikoja.Rakas Galtsupäiväkirjani tuli tiensä päähän syksyllä 2008. Siihen mennessä pieni päiväkirjani oli kasvanut aivan omiin mittoihinsa, ja olin tainnut kirjoittaa itseni niin perusteellisesti pussiin mitä voi. Niin absurdilta mitä se kuulostaakin, monen vuoden vuodatus omalla nimellä ja naamalla oli alkanut haitata liikaa yksityiselämääni, ja päätin piilottaa kaiken koskaan kirjoittamani. Harkitsin aloittavani puhtaalta pöydältä "oikean blogin" kanssa, mutta se projekti tyssähti nopeasti. Usean vuoden kasvutarina -sekä tytön että blogin- oli tullut siihen pisteeseen, että kunnon hajurako tuosta henkireiästäni oli välttämättömyys.

Aloitin bloggaamisen uudelleen muuttaessani Australiaan vuoden 2010 alussa ystävieni ja perheeni painostuksesta, mutta palataan siihen historiikkiin muistelupätkineen hieman myöhemmin. Seuraavaksi, hyvät naiset ja herrat, Vichyn päiväkirjan ensimmäinen postaus!


21.11.2005

Sainx mäki tälläsen? aika kiva.

:D tää on nolo.
--mutta kiva!

Oon kahvitauolla. Raparperi-mansikka piirakkaa ja vanilija lattea.
"ihanan vähän kaloreita"
Voisin mennä vähä jatkaa töitä.

PS. miksi ulkona on pakko olla kylmä?
PPS. Teuvo "helsinkicityboy" Loman kävi meillä kahvilla<3

Viikonloppu oli mukava.
Perjantaina töiden jälkeen olin shoppailemassa ja törmäsin yllättäen Siiriin ja Lauraan. Mentiin fazerin kahvilaan ja oli miellyttävää seuran puolesta, kaakao ja mansikka kakku oli pahaa :<

Lauantaina olin Marin kanssa elokuvissa ja meillä (ainakin mulla) oli tosi tosi hauskaa :D Heitettiin paljon meille tyypillistä huumoria ja naurettiin. Ärsytettiin muita ihmisiä.
En tajua miksei saisi nauttia elämästä.
Sitten tulin kotiin. Valvoin Sasun kanssa myöhään juoden teetä ja syöden leipää.

Seuraavana aamuna menin ynkkiin johonki ihme markkinoille ja näin siellä Millan. Ostettiin kakkuja yms ja tulin kotiin. Siitä Even kanssa shoppailemaan ja löydettiin tosi kauniit saappaat. Nukuttiin wayne'sissä ja puhuttiin pojista. Eve antoi mulle tonnin jotain salmiakkeja. Nam.

Tylsää että se kalju putosi BBstä. Se oli herttainen.

Joku partiolaine soitti ovikelloo ja sil oli kädessä joulukalentereja=en avannu.


Seisovat aplodit viimeiselle lauseelle. Tekisin edelleen mitä suurimmalla todennäköisyydellä saman.

Ps. Luojalle kiitos myös siitä, että teininä raiskatut kulmahaivenit saa kasvatettua takaisin fridakahlo-mittoihin. Eipä siinä mennytkään ku kahdeksan vuotta, kiitti vitusti menneisyyden Vivian.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram