Huomenta kaikille Itä-Lontoon lemmenpesästä, jossa juuri heräillään suosikkityyppini kanssa! Saavuin eilen vähän sateiseen Lontooseen, ja ensimmäisen illan ohjelmassa oli rentoa kävelyä kotikulmilla, pubi-illallinen ja lasi viiniä, sekä tietenkin oma henkilökohtainen suosikkini, eli lähikaupassa seikkailu! En voi olla ainoa, jonka mielestä ulkomaanreissujen yksi antoisin ja ihastelevia huokailuja aiheuttavin hetki on ostosreissu... ruokakauppaan. Etenkin täkäläiset kaupat ovat aivan mielettömiä; lähikaupassakin on kunnollinen iso tiski juustoja, kaloja ja lihoja, kasviksia ja hedelmiä löytyy syöntikypsinä ja usein kaikki myös luomuna, ja sipsiosasto on suorastaan maanpäällinen taivas.

En tiedä olenko koskaan asiasta maininnut, mutt sipsit ovat mun todellinen heikkouteni. Voisin syödä niitä joka päivä kellon ympäri kyllästymättä. Ainoa asia joka estää minua tekemästä niin on paitsi huoli muodottomaksi flubberiksi lihoamisesta, myös se, että Suomen sipsivalikoima on järkyttävän huono. Perustaffelit on kamalaa kuraa, juustonaksut sipsien irvikuva, ja sellaisia oikeanlaisia ja oikeasti edes etäisesti oikeaa perunaa muistuttavia sipsejä ei löydy kuin harvoista ja valituista paikoista. Parhaat Suomesta löytämäni sipsit ovat -yllätys- Brittiläisen Kettlen sea salt & vinegar- sipsit, joita valitettavasti löytyy vain pikkupusseista Stockan herkusta järkyttävällä riistohinnalla myytynä?! Toisinaan, kovimmissa sipsihimoissani, reippailen lähimpään supermarkettiini, josta saa edes JOTAIN Kettlen makua. Toinen hyväksi havaitsemani "aidon" makuinen sipsi on ilokseni suomalaisen Chipsterin luomu poimutettu merisuolasipsi, joka takia olen tehnyt useita sopulimaisen päättömiä vaelluksia Kampin K-markettiin. Sipsiä tulee syötyä Suomessa siksi (onneksi) niin vähän, koska mitkään lähialepan sipseistä eivät ole minusta hyviä, ja niistä tulee vaan paha mieli kun tietää mitä aarteita (sipsi)maailma on pullollaan...

Olen siis taivaassa. Sanokaa hulluksi, mutta vaikka reissuni toinen suunnitelma on käydä silmäilemässä ja paijaamassa ja mallailemassa uutta koululaukkua Tanskaan pääsyn palkinnoksi, niin kyllä mä noita Kettlen loputtomia ja loputtomia sipsihyllyjä himoitsen vielä enemmän! Täytynee pitää muut ostokset maltillisina, ja mahduttaa mahdollisimman paljon etikkasipsejä matkatavaroihin. 

Tänään meillä on ohjelmassa turistinähtävyyksien ohi kävelyä, ehkä niistä pakollisten instakuvien näpsäisyjä, ja shoppailua. Alkuillasta olisi tarkoitus tehdä hieman drinkkejä (ja syödä lisää sipsejä - vai mitä sanotte ajatuksesta bataattisipseistä?! Nam!!) tyttöporukalla, ja käydä tsekkaamassa Lontoon yöelämää. Eilen illalla viimeisillä voimillani muistin velvollisuuteni raportoida teille Lontoon Tinderistä, ja voinkin ylpeänä kertoa swaippailleeni jo rasitusvammaa lähestyvällä tahdilla. Ensimmäinen reaktioni: paljon parrakkaita, komeita miehiä.

Olen tullut taivaaseen. Sipsi - ja miestaivaaseen. 

Kommentit (21)

Jennaaa

Hahaa MUN mielestä ulkomaiset ruokakaupat on ihania, varsinkin koska niistä saa viiniä <3. Sipsejä kannattaa metsästää Punnitse & Säästä-liikkeistä ;D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

OOH!!! P&S on mun suosikkikauppa stadissa, mut sipsejä oon löytäny vaan niitä vttumaisia pikkupusseja! HALUAN PALJON SIPSIÄ :D

Ja joo - kieltämättä oli kätevää ostaa drinkkitarvikkeet ja vinkku samalla vihanneksia ja jugurtteja ostaessa.

Vierailija

Ulkomailla on parhautta päästä ruokakauppaan! Italiassa jouduin kysymään mun sukulaiselta että enkö saa tulla mukaan kauppaan kun oli menossa ja viemässä mua johonkin kaupungille kävelemään siksi aikaa :D Ja sipseissä suosittelen tsekkaamaan Verkkokauppa.comin valikoiman :D

Silja

Hei Kampin K-superista löytyy noita isompia pusseja tota Kettlen sea salt & vinegaria! T. toinen sipsihirmu jonka mielestä noi on parhainta maailmassa eli kiljahtelin ilosta kun bongasin ne hyllystä Suomeen paluun jälkeen!

maiju

Sipsit ja miehet samassa lauseessa.
EI EDES VOI OLLA PAREMPAA!!
Toivottavasti kykenet jollain tavalla pysymään housuissasi kaiken ihanan suolan keskellä.
Nauti lomastasi ihanainen <3

A

Mä oon asunu Lontoossa ja mun peruslaiffin kohokohtia oli kauppareissut. Tescoo, Sainsburyy, Waitrosee, Morrisonii, Co-Oppii, corner shoppii ja päälle kaikki orientaalit mestat. Ruokaa ja vinoo. Sielu lepää marketissa ja on myös ikuinen inspiraation lähde. Nyt tän kutkuttavan ajatusleikin jälkeen tuntuu aika synkältä mennä Alepaan.... Nauti sä, mäki pääsen Lontooseen ens viikolla. Woopwoop!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kyllä! Ruokakaupassa on parasta ulkomailla, alepa aiheuttaa mussakin aina saman masentuneen fiiliksen.. Valmispakattua kaikkea ja pari nahistunutta perunaa PLUS sitten jäätävän huonot sipsit!!!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram