Koska uudelle vuodelle tekemäni viisi lupausta ovat toistaiseksi sujuneet melko mallikkaasti, on näin muutaman päivän lomailun ja pohdikselun jälkeen lisätä listaan vielä yhden toiveeni ja tavoitteeni uudelle vuodelle. Inspiraation tähän todella tärkeään ohjenuoraan sain totalitäärisen laiskottelun jälkeen, kun tein jotain mitä aikaisemmin niin harvoin tajusin tehdä. Elin vain ja ainoastaan itseäni varten.

Yhtään marttyyriviittaa harteilleni sovittelematta, pidän itseäni ihmisenä joka tekee paljon sekä yhteisen hyvän että muiden yksittäisten ihmisten hyvinvoinnin eteen. Sellainen empaattisuus ja jonkinlainen velvollisuudentunto muista ihmisistä huolehtimiseen on varmaan persoonaan sidottua tai lapsuudessa opittua, en osaa sanoa. Minulla vain on usein voimakas tarve huolehtia muiden ihmisten hyvinvoinnista - siitä että kaikilla on hauskaa ja kivaa, että kukaan ei olisi yksinäinen, tai että juuri eronneella ystävällä olisi varmasti joku, joka on olkapäänä ja tuo toipilaalle suklaata ja punaviiniä. Arvostan itsekin muissa ihmisissä toisen huomioimista, ystävällisyyttä sekä läsnäoloa, ja siksi olen aina pyrkinyt siihen itsekin.

Kuitenkin muiden ihmisten auttamisen ja omien tarpeiden laiminlyömisen raja on toisinaan sumentunut itselleni täysin, olen vasta pikkuhiljaa havahtunut terveen itsekkyyden tärkeydestä. Että ei aina tarvitse vastata aamuyöllä tuleviin puheluihin (tai ainakaan jauhaa kahta tuntia puhelimessa), taipua lähtemään jokaisiin kissanristiäisiin (ellei tarjoilut ole super ja uusi mekko kaipaa ulkoilutusta) tai aina jaksaa olla se, joka kantaa kaikkien maailman ihmisten huolia. Terve itsekkyys, sitä harrastin koko viikonlopun ajan, ja ai että miten hyvältä tuntui kerrankin tehdä asioita mitä Vivve halusi tehdä, olla tavoitettavissa silloin kun itselle sattui sopimaan, ja poistua kodin mukavuudesta vain itse valitsemiinsa menoihin. Vaikka toisinaan kantapään kautta opittu velvollisuudentunto ja maailmantuskafiilis heristikin sormeaan olkapäälläni, vaimensin sen onnistuneesti, ja tein mitä huvitti. Se tuntui aivan mahtavalta.

Arvostan edelleenkin ihmisissä -tutuissa ja tuntemattomissa- epäitsekkäitä ja muut huomioivia tekoja, ja olen kiitollinen siitä, että saan toisinaan olla itsekin se, joka aamuyöllä kaipaa juttuseuraa. Jatkossa aion kuitenkin entistä enemmän muistuttaa itseäni siitä, että ihan kaikkeen ei tarvitse minunkaan revetä, on ihan okei kieltäytyä kohteliaasti tapaamisista, ja ottaa enemmän aikaa sille mitä itse eniten tarvitsen. Tänä viikonloppuna se oli yksinkertaisesti lepo - olen nukkunut varmaan yli 12 tuntia jokaisena päivänä, ja vasta tänään tuntuu ensimmäisen kerran siltä, että nyt olen taas virkeä, iloinen, ja haluan tavata muita ihmisiä, ja olla hyödyksi jollekin toiselle taas vaihteeksi. Se, että muistin taas hetkeksi olevani oman itseni paras ystävä, ei varmasti loukannut tai ollut haitaksi kenellekään läheisistäni. Toivon muistavani koko vuoden tämän tammikuun ensimmäisen viikonlopun, jolloin tein sellaisia asioita, joita minä itse halusin ja tarvitsin.

Kuten mitä? Nukuin, hoivasin koirakaksikkoa, kävin sushilla, lakkasin kynnet, luin kirjaa, nukuin lisää, kävin kylvyssä, vastailin kommentteihin, leivoin mustikkapiirakkaa, kävin yökylässä Pinjalla, katsoin tv-sarjaa monta jaksoa putkeen, nukuin taas, välttelin siivoamista, kävin kävelyllä, tein smoothieta kolme kertaa, nukuin päiväunia, luin lisää kirjaa, roikuin puhelimessa, luin listaa uhanlaisista eläimistä, söin maailman parhaita sipsejä, nukuin lisää päiväunia, kävin death metal-keikalla eturivissä huutamassa, juhlin Pikkuleijonien voittoa, juttelin syvällisiä muutaman tutun kanssa, tanssin lambadaa, join kaksi karpalolonkeroa ja kaksi lasia valkoviiniä, söin avocadopitsaa, päädyin maailman oudoimmille jatkoille, roikuin puhelimessa lisää, nukuin taas aivan helkkarin paljon. Nyt ollaan päästy siihen aikaan vuodesta, että voisin nukkua koalamaiseen tyyliin kellon ympäri, ja herätä vain hetkeksi mutustamaan jotain hyvää. Onneksi viimeiset kolme päivää olen saanut tehdä juuri niin.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram