Aamulla tein sen, mikä on pitänyt tehdä jo joku aika sitten: ostin lentoliput Tanskaan ensi viikolle. Siis tuolle seuraavaksi alkavalle viikolle, ää, ihan käsittämätöntä?! Lähtö on kahdentoista nukkumaanmenon päässä tästä hetkestä, ja vasta lentoaikataulujen rustaaminen ylös kalenteriin teki tästä kaikesta jotenkin niin todellista.

Viikonloppu sujui työurakasta palautuessa, Annan synttäreitä juhliessa, ja rentoutuessa. Eilen ja tänään olen aloittanut uutteran asioiden hoitamisen, ja hoitanut molempina päivinä aina muutaman pakollisen askareen lähtöä ajatellen. Pankkihommia, rästiin jääneitä meilejä, kirjoitustöitä, pakkaamista, ihmisten treffaamista, lentojen valitsemista. Tänään sain taas lisäinfoa koululta, ja olen syventynyt moneksi tunniksi lukemaan kaikkea mahdollista tuleviin opintoihin liittyvää. Ensimmäisiin tutustumisviikon bileisiin on ilmoittauduttu, pyöräilyreitti koululle tsekattu kartasta, ja olen jo tässä vaiheessa tutkiskellut myös kurssitarjotinta. Ensimmäiselle neljännekselle tuota kaksi vuotta kestävää alempaa tutkintoa mahtuu lähinnä noita kaikille pakollisia kursseja, joiden joukossa on mm. opiskeluun orientoitumista, brändäystä ja tyylin historiaa. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, ja jotenkin nyt näin lähellä h-hetkeä olen TODELLA innoissani lähdöstä ja tulevista opinnoista.

Jos sen saa myöntää, niin olen kyllä myös todella vellit housussa koko muutosta ja koulun aloituksesta. Kauhukuvat siitä, etten koskaan saa ystäviä ja feilaan jokaisen kurssin, käyvät mielessä aina innon ja onnen väleissä. Elämänmuutos toisesta maasta toiseen muuttamisessa on jo itsessään suuri, mutta myös monivuotisen työelämän vaihtaminen opiskeljaelämään tulee olemaan iso muutos - toivottavasti vain hyvään. Olen pitkään kaivannut elämääni paitsi uutta haastetta ja sellaista tietynlaista eteenpäin menemistä, mutta myös tavallaan sellaista rauhaa. Rauhaa keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan (nythän olen tavallaan painanut neljää eri työtä samaan aikaan), ja sellaista pikkukaupungin yksinkertaista elämää. Moni on kommenttiboksissa kauhistellut "puolestani" sitä, että tällainen city-tyttö jättää Helsingin metropolin (sarkasmi-alert) ja joutuu jonnekin tuppukylään tylsistymään. Asia ei kuitenkaan voisi olla enempää päinvastoin. Hektinen elämä ilman sellaista merkittävämpää suuntaa on todella kuluttavaa, siis ainakin itselleni, ja tiedän tulevani varmasti jollain tavalla voimaan paremmin "landella". Tekee hyvää viettää muutama vuosi rauhallisemmalla elämänrytmillä, keskittyä itsensä kehittämiseen, henkiseen kasvuun, uusiin haasteisiin. Ja onneksi juna kulkee, ja kuljettaa raiteillaan parissa tunnissa ihanan Köpiksen sykkeeseen, jos tulee liian ikävä isoon kaupunkiin.

Epäilen, että ikävä tulee pikemminkin ihmisiä ja paikkoja Helsingissä, eikä niinkään mitään kiirettä ja stressiä ja riittämättömyydentunnetta. Siksi nyt viimeiset viikot yritän täyttää päiväni paitsi tulevaa elämänmuutosta jeesaavilla askareilla, myös ihan puhtaasti lomailulla ja elämästä nauttimisella. On ollut ihanaa käydä spontaaneilla kahveilla ja kiireettömillä lounailla, ja ihastella kaunista (syksyistä) Helsinkiäni. Viimeisille viikoille riitää paljon ohjelmaa, ja voisin melkeimpä lyödä uudet villahattuni pantiksi siitä, että ensi viikon lopulla tulen aloittamaan vähintään yhden postauksen ihmettelemällä sitä, minne katosikaan kaikki päivät.

Kuvat ovat heinäkuiselta reissulta Köpiksestä - kaupungista, johon rakastuin ensisilmäyksellä.

Kommentit (16)

Eerika

Siis voi vitsi kuinka rakastan SINUA! tämä kommentti ei niinkään juuri tähän postaukseen liity, vaan ihan yleensä suhun ja siihen, mitä tänne blogiin kirjottelet; olet upea! Gorgeous! Jotenki tuo sun ihanan, sopivan (ja tyylikkään) kevyt, rento ja myönteinen asenne elämään tekee vaikutuksen. Otan kyllä mallia! Ja pakko näin bloggaajien kirjoitustyyliä todella suuresti huomioivana ja jossain tulevaisuudessa mahdollisesti häämöttävästä omastakin blogista haaveilevana mainita, että ihailen sun tekstejä. Oot niiiiiiiin oivaltava ja taitava kirjoittaja, että koitan näitä sun postauksia lukiessa oppia siitäkin taidosta sulta jotain ;) Tsemppiä, onnea, ikimuistoisia hetkiä, tapahtumarikkaita vuosia ja toivottavasti PALJON blogipostauksia ja instagram-kuvia tulevaan, niin Tanskassa ku täällä Suomessakin. Tai ihan missä vaan. <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi että, kylläpä toit hymyä sadepäivään! :) Kiitos paljon, ja voit olla varma, että jatkossakin täältä löytyy rennolla asenteella juttuja aiheesta ja sen vierestä - varmasti enenevissä määrin, nyt kun syksy lähestyy. Kiitokset tsempistä ja kaunista syksyä! X

Tšupukka

Vivve, onnea uuteen elämääsi. Kaikki tulee menemään hyvin, olet reipas ja rohkea tyttö. Tanska on sentään vähän lähempänä Suomea kuin Australia. Toki ymmärrän, että nuorena sitä hulluuksissaan lähtee vaikka maapallon toiselle puolelle mutta kun ikää tulee mittariin niin asiat alkaa kummasti jänskättään. Nauti tästä uudesta opiskeluajastasi täysin siemauksin se on lahja, jonka olet ansainnut.
Elämä kantaa! Voi hyvin ja kuulumisiin. ♥

Eskob

Sitten kun huomaat olevasi Tanskassa ja kotiutuneesi sinne niin varmasti vielä ihmettelet miten paljon sen jännittikään aluksi :) näistä sun teksteistä tulee aina vaan niin hyvä mieli ja onneksi ne ei lopu vaikka vaihdatkin maata :)
Menestystä Tanskaan, nauti opiskelusta ! Oot kuitenkin sosiaalinen, kaunis ja mukava ihminen niin en voisi edes kuvitella että et löytäisi sieltä ystäviä tai kotiutuisi sinne :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oot niiiin oikeassa! Tiedän että tuun lukemaan tätäkin tekstiä jo parin kk päästä ihan kummissani näistä peloistani.. Kiitos tsempistä, taas, ihana tietää että siellä myötäeletään ja iloitaan toisen puolesta - se on hieno piirre ihmisessä :)

Emmi

Onnea Tanskaan! Oon varma, että pärjäät sielä hyvin ja hurmaat kaikki. En oo muuten kehdannut sanoa, mut iiiiik oot käynyt mun kassalla! Jos vaikutin esim. eilen illalla kyrpäottaseltä, niin se johtu vaa mun kauheesta kurkkukivusta, jonka takia tein pientä kituvaa kuolemaa aina ku aukasin suuni :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha ai alepassa? :DD voi apua, just eilen mietin että pitäis oikeasti ehkä ajatella et mitä pukee päälleen, toivottavasti tykkäsit mun hobo-lookista hahaha! Mutta kiitos paljon, sekä hyvästä palvelusta että tsempistä! <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Niitä tulee varmasti todella todella tarpeeksi, olen niin innoissani aiheesta! :D Kiitos kommentista ja tsempistä!

miia r

Mä oon samanikäinen kuin sinä, pyörinyt työelämässä samoissa meiningeissä lukion jälkeen kuin sinä, ja nyt kanssa alottamassa opiskelut :) lähden helsingistä lappeenrantaan opiskelemaan kauppatieteitä, ja samaistun tosi hyvin tähän sun tekstiin ns maaseudun rauhasta. Ihanaa päästä sellaiseen paikkaan opiskelemaan, jossa voi ihan oikeasti keskittyä siihen opiskelemiseen. Muutenkin ollut kiva lukea sun juttuja muutosta ja muutoksesta, itellä kummiski samat fiilikset päällä. Vaikka muutankin kahden tunnin junamatkan päähän samassa maassa, on se minulle hirvittävän jännittävää koska muutan lapsuudenkodistani ja olen aika arka. Mitä jos en saa kavereita? Mitä jos kämppääni tulee iso koppakuoriainen enkä uskalla itse häätää sitä pois? Pitää vaan uskoa että kaikki järjestyy ja kyllä me saadaan kavereita :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, oon kyllä vakuuttunut että kyllä niitä kavereita ja ystäviäkin tulee sitten nopeasti :) Ihana kuulla, että joku muukin käy täysin samoja fiiliksiä ja muutoksia läpi mitä itse! Tsemppiä paljon sun "landeutumiseen" - luulen, että tulee kyllä ihanaa!

Maria

Heii saako kysyä, että mihin kaupunkiin Tanskassa oot lähdössä? :) Itse suunnittelen juurikin Tanskaan lähtöä ja siellä maisterin tekemistä..Köpis ykkösenä mutta kaikki on viekä auki :)

J

Ihanan positiivinen teksti! Ja tuosta "suuresta kaupungista" tuppu kylään muuttamisesta, itse asuin New Yorkista josta muutin lähelle Tukholmaa ja sitten opiskelemaan 50 000 asukkaan kaupunkiin Suomeen. En tiedä kumpi on ollu parempi mun elämässä, vuosi New Yorkissa vai kolme vuotta tuossa pienessä kaupungissa. Kumpikin on antanu mulle niiin paljon, eikä niitä voi verrata keskenään! Mutta se pienen kaupungin opiskelijayhteisö on vaan jotain niin huikeeta, toivottavasti teilläkin siellä Tanskassa! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuulla! Ja voin kuvitella samaa; eri asia olisi sitten ns. loppuiäksi muuttaa jonnekin pöndelle, kuin vaikka muutamaksi määrätyksi vuodeksi. Toivottavasti kaikki tosiaan menee hyvin, toivottavasti sullakin!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram