..Tai ainakin tänne Rööperin leveyspiireille. Loputtoman lokakuun plus viis ja sataa 247- sääilmiön jälkeen kirpeäna paukahteleva pakkanen ja kenkien alla nariseva lumi on aika raikas yllätys. Ehdin jo vähän tottua ajatukseen, että Helsingin metropoli olisi muuttunut Keski-Euroopan kaltaiseksi leudon sään kehdoksi, jossa tarkenee painella menemään ohuessa villakangastakissa ja korkonilkkureissa halki talven. Mutta ei, jälleen kerran talvi yllätti. Ennustan tämän fiilistelyn olevan ohimenevää, mutta minun täytyy myöntää olleeni aika innoissani kaivaessani lauantaina muhkean ja superlämpimän Acnen untuvatakkini vaatehuoneeni ylähyllyltä, jossa se oli siististi pakattuna odottanut tuntuvia pakkasia jo kauan. Olin täysin unohtunut miten ihanalta tuntuu kietoutua pehmeän lämpimiin vaatteisiin, heittää untuvapeitolta tuntuva polvipituinen rotsi niskaan, haistattaa pitkät tyylikkyydelle, ja talsia raikkaassa pakkasilmassa Uggit jalassa. Viidettä vuotta palvelleet mustat Uggini ovat todella yllättäneet minut kestollaan - sisäpohjallisen olen vaihdattanut kerran, mutta muuten ne ovat lähes iskemättömässä kuosissa! 
 
Kun niin monta kuukautta on hiihtänyt lumettomia katuja korkeissa kengissä, ohuissa neuleissa ja ilman hanskoja, tänä outo sääilmiö nimeltään Suomen talvi on saanut minut himoitsemaan talvivaatteita. Naurettavaa, mutta olen (vaate)ajatuksissani jo pitkällä kevään ja kesän mallistoissa (tai oikeastaan seuraavan syksyn ja talven, sillä ostot tehdään juuri nyt!), ja olen lähiaikoina hankkinut garderoobiini kevyesti laskeutuvan, arkisen maximekon, ohuen pellavaneuleen sekä pellavaisia t-paitoja - ei todellakaan mitään oppikirjamaisia vaatevalintoja -18°c pakkasiin! Olen hipelöinyt lämpimin ajatuksin töissä erästä menneen syksyn IROn pulleaa palmikkopintaista heppatyttöneuletta, joka on pumpulisen pehmoista merinovillaa, ja vastustamattoman lörttöisen lämmittävän rennon ihana. Onko enää järkeä pistää tuntuvaa summaa superlämpimään, joskin ajattomaan, neuleeseen? Entä jos pakkaset kestävätkin enää viikon?! 
 
Lumisade näyttää kyllä kauniita, mutta henkisesti halailen kokoajan peittoa kauhuissani.
 
Heti kun mittarin lukemat putosivat pysyvästi sinisten lukujen puolelle, alkoivat myös muut talviset aktiviteetit kiinnostaa ihan erilaisella viehätyksellä. Olen nyt muutaman päivän yrittänyt vastustaa kiusausta olla pyöräyttämättä lumipalloja ilman hanskoja, sillä vaikka se on mukavan lapsekasta puuhaa ja suorastaan taianomaista näin pitkän tauon jälkeen, niin käsien jäätyminen on kamalaa. 
 
Myös pulkkamäki ja hyvät eväät kiinnostavat, avantouinti, sekä jäillä leinkkeily myös. Taidettiin me lauantaina puhua vähän hiihtämisestäkin. Minä ressu en ole koskaan oppinut luistelemaan, mutta monilahjakas ystäväni Pinja on lupautunut tänä vuonna rikkumaan tuon kiroukseni, ja opettaa minut luistelemaan! Näen jo itseni Kiira Korven tummahiuksisena vastineena hyppelemässä dramaattisia flikkiflokki-hyppyjä paljettimikroissani, ja suhahtelevan halki jääkenttien huikeasti sirklaten. Siis ainakin talveen 2015 mennessä. 
 
Annetaan rakastava ja huolehtiva koti pulisonkimiehelle, jolla suloinen villapaita. 
 
Tämän täytyy olla täysin lumevaikutusta, mutta kolme lumista päivää myöhemmin tunnen olevani virkeämpi mitä aikoihin! Ehkä se on osittain sitä, kun jälleen joutuu kävellä jalat kankeina töpötellen, peläten kallonsa halkeamista mustaan jäähän, tai ehkä äärimmäisen kylmyyden herättelemiä aisteja. Myös kummallisen ja viimeaikoina harvinaisen valoilmiön kirkastava vaikutus on ollut selvä. Edelleen nukun ihan päin helvettiä (..mistä tulikin mieleeni, että esimerkiksi huomenna voisin mennä apteekkiin, ja lastata ostoskorini täyteen suosittelemianne troppeja. Melarestia, tujua Deetä, nestemäistä magnesiumia - muistinhan kaiken? Kiitos runsaista vinkeistä kaikille ootte supereita ja ansaitsisitte upeat mitalit kanssaeläjienne jeesaamisesta!), mutta aamuisin herääminen ja kotikoloni ulkopuolisen maailman kohtaaminen menee aika smoothisti. Ontuvalla aasinsilta-sanaleikillä voisin epäillä osasyylliseksi myös aamupalarutiinini muuttamisen ravinteikkaiksi smoothieiksi auttavan akuuttiin väsymykseen, mutta ota nyt näistä selvää - pääasia että jaksaa herätä aamuisin iloisena, ja mennä nukkumaan yhtä hyväntuulisena. 


Heppatyttöneuleet - koska Norjalaiset eivät voi saada kunniaa nimiinsä kaikesta villaisesta.


Sen lisäksi, että tässä kirjoituksessa paljastin teille puutteelliset luistelutaitoni, niin haluaisin jakaa itsestäni myös erään toisen -ehkä jonkun mielestä- kummallisen asian. Minä, Vivian Valpuri, rakastan seurata säätä. Päivääkään ei kulu ilman että avaisin Foreca-appia puhelimestani vähintäänkin muutamaan otteeseen, enkä koskaan poistu avaamatta ikkunaa ja arvioimatta säätilaa sieltä käsin. Suomi on todella hyvä maa olla sääintoilija, sillä radikaaleja muutoksia tapahtuu tämän tuosta, ja lisäksi täällä eteläisessä kornerissa esimerkiksi voimakkaan merituulen tarkkailu on loputtoman kiinnostavaa. Lisäksi nautin siitä, että voin aina pukeutua juuri sopivan lämpimästi, tai leudolla kelillä mukavan vilpoisasti, ja sadetutkia seurailemalla osaan varustautua sateenvarjolla. Säästähän on sitäpaitsi aivan mahtavaa keskustella, koska se muuttuu aina! Ja jos ei muutu, niin SEKÖS vasta onkin puheenaihe! Tai jos ennustus onkin väärässä! Loputtoman ihana aihe, ehkä musta tuleekin meterologi.

Mun poikkiksen kaa Koffaris laskee.
 
Odotan eniten niitä todella aurinkoisia pakkaspäiviä, jolloin voi suurien neuleiden ja pehmoisten pipojen lisäksi varustautua aurinkolaisit kesäkätköistä kaivamalla. Ei ole enää pitkä matka siihen, kun päivän pitenemisen ja aurinkoisten päivien lisääntymisen huomaa selkeästi, ja sellaisia optimisia merkkejä keväästä voi alkaa joka viikko bongaamaan enemmän ja enemmän. Niitä odotellessa on onneksi yhden nerokkaimman sesonkiherkun vuoro; laskiaispullat ovat tulleet kauppoihin! Hallelujaah! Mikä olisi parempaa kuin kunnon pulla, paitsi tietenkin pulla kuohkealla kermavaahdolla sekä hillolla SEKÄ mantelimassalla. Mä en usko eri joukkueisiin tässä asiassa, mä pelaan sekajoukkueessa. Rusinat kaikista pullista, sekä manterimassat että hillosilmät samaan pullaseen. Bring it on! Runeberg taasen jättää aina vähän kylmäksi - tunnustakaa nyt tykkääkö joku muka OIKEASTI niistä kuivista tai vaihtoehtoisesti pontikan pehmentämistä ylijäämä-hillosilmä-kartioista? Yääääääääk. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram